Rød cape

Som dere sikkert så i filmen om den blå capen, måtte jeg sy en rød cape for å få laget filmen ferdig. 20160402_115146

Denne røde ble jeg veldig fornøyd med, og jeg kunne godt tenke meg en slik selv, men nå var det en hyggelig dame som ville ha den så det var veldig kjekt også (og før det evnt kommer bestillinger så tar jeg ikke flere bestillinger på denne akkurat nå :-) )

Særlig når jeg syr til andre passer jeg på å sette en liten lapp i med navnet mitt på:

20160402_114957

Slike lapper får en bestilt mer eller mindre overalt på det store “internettet”, og jeg liker godt slike som jeg kan sy på for hånd.

For dere som har savnet meg er det kjempehyggelig! Jeg har fått så mye mail og meldinger! Jeg ble slått ut av bihulebetennelse men det jeg ikke forventet var å bli så utrolig slapp av penicillin! Så når jeg har kommet hjem fra jobb om dagene har jeg rett og slett måtte “holde sofaen med selskap”… om dere skjønner. Har strikket litt men det er ikke mye :-)

Nå håper jeg på en flott og ernergisk uke – både for meg selv og alle dere!!

(Og alle kjerringråd mot bihulebetennelse er det bare å komme med! )

Her er forresten videoen som viste hvordan denne ble sydd :-)

Posted in Lær å sy, Søm | Leave a comment

Ny genser – Vouge 8793

603614_1289346034425176_6872101407353718173_n

Jeg har sydd meg en genser. Jeg har brukt mønsteret som heter Vouge 8793 og det synes jeg så veldig fint ut. Jeg synes faktisk det så SÅ fint ut at jeg har kjøpt det to ganger og glemt at jeg hadde det. Første gangen jeg kjøpte det var i 2012 da vi var på ferie i Sverige. Da fikk jeg invilget en time på den fantastiske butikken Gårda Textil i Gøteborg, og mønsteret havnet i handlekurven. Men, så fant jeg det på nett nå i høst og tenkte – det var JAMMEN meg et fint mønster, så jeg kjøpte det en gang til. Så nå har jeg to.

Jeg brukte faktisk en hel dag på denne genseren og litt til. Det var fordi jeg har virkelig gjort meg flid med å tilpasse mønsteret. Jeg målte meg selv, målte mønsteret, fant ut hvor mye ledighetsvidde som var inkludert og etter mye tegning, spissing av blyanten og visking, hadde jeg et mønster som var klart.

Kanskje eneste minus med mønsteret er at det inkluderer sømmon. Da blir det litt vanskligere å korrigere størrelsen synes jeg, så jeg tegnet opp først hele mønsteret uten sømmonn, og så begynte jeg å tilpasse.

Jeg traff nesten på første sammensying. Jeg hadde lagt til for mye over hoftene, så jeg måtte ta inn genseren litt. Og det var ganske greit å gjøre. Så jeg tok inn og rettet opp mønsteret.

Trykket foran og bak har jeg laget selv. Jeg har en maskin (Silhouette Cameo) som kan skjære i vinyl, og så stryker jeg på selv. Jeg lager på PCen de trykkene jeg vil ha, og det er også mange steder det går an å kjøpe slike ferdige filer. Det finnes flere slike type maskiner og kanskje kommer jeg tilbake med mer info senere, men om dere lurer så er det bare å google det og det kommer masse treff.

Jeg skal forklare alle teknikkene brukt for å lage denne i noen episoder av Ninas syrom, de første teknikkene begynner om ikke så lenge.

Hele genseren er sydd sammen med BARE rettsøm og sikksakk. Så du trenger IKKE noe fancy symaskin for å gjøre dette. Om du trenger en liten oppfrisking på rettsøm og sikksakk, så har jeg to episoder fra Ninas syrom om dette, som du kan se her:

Posted in Søm | 1 Comment

Ninas syrom: Sy en flott Cape!

Som dere så i forrige episode laget vi mønster til denne fine capen. I denne episoden skal jeg vise dere hvordan dere syr den!

2016-02-28 14.30.02 (2)

 

2016-02-28 14.29.51

Lær å sy!  Gratis nettkurs!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Posted in Ninas syrom, Søm | Leave a comment

Ninas syrom: Lag ditt eget mønster til en flott Cape!

Jeg har sydd meg en cape jeg er veldig fornøyd med! Og det kan jammen du gjøre også!

2016-02-28 14.30.02 (2)

I denne første delen skal vi rett og slett bare lage mønsteret. Det er ikke vanskelig, men du trenger stort papir. Om du ikke har mønsterpapir kan du bruke matpapir og lime sammen slik at du får det stort nok.

Selv om capen ser fin ut er dette et prosjekt med veldig lav vanskelighetsgrad! Så jeg lover deg suksess om du vil prøve deg på en slik.

Min er sydd i ullfilt fra Stoff og stil, jeg klarte nemlig ikke gå forbi denne fine blåfargen.

2016-02-28 14.29.51

Lær å sy!  Gratis nettkurs!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Posted in Ninas syrom, Søm | Leave a comment

Strikkedamens favoritter – nytt mønster!

Strikkedamens favoritter

Påsken har blitt brukt flittig og koselig – Elisabet og jeg har fått laget et nytt mønster til Amica Patterns, nemlig Strikkedamens favoritter. Dette er ting vi lenge har tenkt å publisere, men hver for seg har det blitt litt lite, og plutselig satt vi med fire mønstre som passet så bra sammen!

Ikke minst da jeg fant dette fantastiske stoffet da jeg var på sycafe på Quilteloftet på tirsdag – det bare ropte til meg. (Og det var mer igjen på rullen om du vil sikre deg litt! Til HELE settet brukte jeg nøyaktig 0,5 meter av stoffet med stjernene!) Ikke bare stoffet, de fine treknappene klarte jeg heller ikke gå forbi.

Håndarbeidsposen er stor og rommelig, har løpegang med anorakksnor, snorstopper og treperler til pynt. I tillegg er posen pyntet opp med en kjempefin treknapp.

Nålebrevet har 4 “ark” inni til å sette fast både store og små nåler. I tillegg er det lukket med en trykknapp – du kan selvsagt bruke borrelås eller knapp og knapphull.

20160326_181443-1

Strikkepinneholderen er genial om en strikker med korte pinner (altså ikke rundpinner) og legger fra seg strikketøyet. Med denne utenpå arbeidet forsvinner ikke pinner i øst og vest, og ingen masker går tapt!

20160326_181359-1

Strikkepinneetuiet har 10 lommer inni til strikkepinner og annet, og lukkes med anorakksnor og knapp. Disse har jeg solgt maaaange av opp gjennom årene (inkludert på Epla), da laget jeg ofte knapp og hempe, men jeg synes denne lukkingen er penere og ikke minst så falt jeg helt for knappen fra Quilteloftet.

20160326_181541-1

Jeg har tenkt som så at dette er supre gaver til de venninnene som strikker eller hekler – men for å være ærlig – dette settet beholder jeg selv! Om du lager ting fra mønstrene våre på Amica Patterns – så har du lov til å selge så mange du vil og jeg håper at du gjør dette – lager og selger med god samvittighet! Sånn til info da så har jeg pleid å selge mine strikkepinneetuier for 270 og nålebrevene for 120 (+ porto). Og nei, om du lurer så selger jeg ikke settet jeg har laget her for det vil jeg ha selv. Jeg oppfordrer deg heller til å sy selv – sybeskrivelsene er veldig detaljerte så dette syr du greit uansett hvilket nivå du er på :-)

Posted in Amica Patterns, Søm | Leave a comment

Fanakofte – litt utradisjonell

2016-03-19 11.58.28-1 (2)

Jeg er ferdig med min Fanakofte. Den er litt utradisjonell, både i fargevalg, belegg og hullkant på alle kanter. I tillegg har jeg kjøpt myntknapper, 25-øre, som jeg syntes gjorde jakken enda litt mer gøy. Og endelig fikk jeg strikket en Fanakofte – jeg som faktisk er fra Fana :-)

2016-03-19 10.22.03

Jeg la koften på snøen og tok bilde – dette er de beste fargene jeg fikk av den, og de mest riktige. Selv om fargen heter Rosa – synes jeg det er mer en støvet lilla.

2016-03-19 10.22.08

 

Tekniske data
Mønsteret finner du her, og er et gratismønster fra Europris
Garn: Pelsullgarn fra Hillesvåg, farge 1115 Naturgrå (300 g), farge 1110 Rosa (300 g) og 1107 Lime (80 g).
Strikkepinner: 3 og 4
Kommentarer: Jeg strikket jakken lenger enn oppskriften. Jeg laget ermene mye smalere enn oppskriften, øket nesten ikke i det hele tatt, før jeg hadde strikket nesten ferdig.

Dette er også en kofte jeg kan anbefale om du ikke har strikket så mye før. Det er ikke så veldig lange sprang med garnet på baksiden, og på pinne nummer 4 går det ikke så aller værst unna heller.

2016-03-19 11.58.37

Ikke lett å være fotomodell i snøen – jammen bra det var et tre jeg kunne støtte meg til eller så hadde det blitt skikkelig trynings :-)

2016-03-19 11.58.42

2016-03-19 10.21.55 (2)

Posted in Strikking | Leave a comment

Ninas syrom: Koppetrekk

2016-03-17 06.31.29

Jeg er veldig glad i å være “urban”. Minst en helg i året reser vi til storby et sted for at jeg skal få tilfredsstilt mine behov for eksos, kø og å se mennesker :-) Og det første jeg da gjør er å kjøpe en kopp kaffe, som jeg MÅ ha i pappkopp, og som jeg MÅ drikke mens jeg rusler i byen (uansett hvilken by).

Men, jeg synes de papp-hylstrene til å ha på utsiden av koppen er så kjedelige, og jeg har derfor laget min egen som jeg har liggende i lommeboken.

I denne episden av Ninas syrom viser jeg deg hvordan du lager mønster og syr en slik til deg selv. Eller – om du heller vil laste ned mønsteret ferdig så kan du gjøre det ved å klikke på lenken under. Jeg har lagt inn en firkant på 4×4 cm slik at du kan måle at printeren din skriver ut i riktig format. For sikkerhets skyld, huk av for “ingen skalering” eller “no scaling” når du skriver.

Mine klippemål er: Som mønsterdelen, 2 x (pluss sømmonn)
Stinglengde: 2,5
Håndsøm: Vrengeåpningen er sydd igjen for hånd. Du kan selvsagt sy en stikning rundt hele om du vil
Annet: Borrelås på 4,5 cm

Mønsteret kan du laste ned ved å klikke her.


Lær å sy!  Gratis nettkurs!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Posted in Ninas syrom, Søm | Leave a comment

Ninas syrom: Vrengeåpning sydd for hånd

I serien min Ninas syrom har dere  kanskje lagt merke til at jeg er veldig glad i å vrangsy. Det er fordi det aller meste blir veldig, veldig pent, om det blir sydd sammen fra “innsiden” og deretter vrengt.

2016-03-06 14.33.56 (2)

Men – da ender en jo alltid opp med et hull som må sys igjen. Til nå har vi sydd det sammen med en stikning rundt hele arbeidet, som vi for eksempel gjorde med bokmerkene. Men, av og til ønskes ikke stikning rundt arbeide, og da er det ikke noe valg – vrengeåpningen må sys igjen for hånd. Da er det en fordel at sømmen er så usynlig som mulig, og i denne episoden viser jeg deg hvordan jeg syr igjen en slik vrengeåpning for hånd. På bildet under ser du forstørret sømmen jeg sydde, og med denne type sting så blir det nesten helt usynlig.

 

Lær å sy!  Gratis nettkurs!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Posted in Ninas syrom, Søm | Leave a comment

Ninas syrom: Tre på snorstopper

Sau 2Å sette på snorstoppere kan være en skikkelig hodepine! Jeg har i hvertfall vridd meg i krampe flere ganger for å få snorene gjennom det lille, strame hullet. Men – etter mye prøving og feiling har jeg nå funnet en metode som funker HVER ENESTE GANG, og det er ingenting som gleder meg mer enn når jeg kan fjerne ett problem fra listen min!

Og – kanskje det også hjelper deg!

Lær å sy!  Gratis nettkurs!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Posted in Ninas syrom, Søm | Leave a comment

Saueflokk på tur – til deg?

Det vil alltid snike seg inn noen sorte får :-)

Sau 3

Når jeg velger ut ting jeg vil vise i filmene mine, så velger jeg de teknikkene jeg ofte bruker, og som mange sier – når de ser noe ferdig: Å så fin – hvordan gjør du det?

Sau1

Noe jeg koser meg med er å sy fine snøreposer. Jeg har vist dere alle de fire forskjellige teknikkene jeg bruker på dette, og disse snøreposene er ypperlige til oppbevaring av håndarbeid.

Jeg er invitert til å selge håndarbeidsting på en stand i mai, jeg er usikker på om jeg skal gjøre det, men sånn i tilfelle har jeg begynt å sy litt småting jeg tror vil gjøre seg. Om jeg bestemmer meg for å ikke delta, havner disse i den fine boksen min for gaver, eller faktisk, om noen av dere vil ha en av disse så er det bare hyggelig. (185 kr pr stk, gratis porto). Posene måler sånn ca 45 x 28 cm flatt.

Sau 2

Og for å være helt ærlig – jeg synes det er så gøy å sy, så å ha noen sånne på lur er bare helt topp!

Du kan jo selvsagt sy slike selv – da tar du bare en titt på denne episoden fra Ninas syrom eller ser filmen rett under her. Jeg har åpning i bare den ene siden, og så synes jeg at det blir litt morsomt av og til med slike snorstoppere.

Posted in Søm | Leave a comment