Stjernedryss – helt ferdig teppe!

Stolt som en hane! Nå er teppet mitt, Stjernedryss, ferdig! Det er basert på mønsteret Hjerter Dam, men har færre, og større, motivinnslag. Og noen av stjernene mine har “drysset” seg ut av rammen sin :-)

Stjernedryss 01

Alle stripene er kuttet i remser for deretter å bli sydd sammen i system. Stjernene er sydd på med knapphullsting og hele teppet er sydd fast på fleece – dette skal bli et bruksteppe.

Stjernedryss 02

Nå skal det sies at jeg bare syr bruksting -mener jeg selv. Det er greit at det ligger mange timer i et slikt pledd, men om det ikke kan brukes så er det jo ikke vits.

Både stoffer og fleece er av god kvalitet og teppet kan vaskes i maskin og til og med tørkes i tørketrommel. Da er det enda lettere å forsvare god bruk!

OK – et siste, stolt bilde :-) :-)

Stjernedryss 03
Alle stoffer er kjøpt på Quilteloftet på Brokelandsheia. Det var også der jeg lærte å sy “JellyRoll” tepper i fjor sommer, og i vinter var jeg der på kurs i frihåndsquilting. Frihåndsquilting har jeg virkelig fått smaken for. Nei, jeg er ikke flink, men det er utrolig gøy å sitte og “tegne” med symaskinen på stoff. Så jeg øver og øver :-)

Det aller beste med et prosjekt som er ferdig?? Jeg kan begynne på noe nytt!!

Med ønske om en kjempefin uke til dere alle!

Posted in Amica Patterns, Søm | Leave a comment

Sommersøm

Jeg har de siste dagene satt på terrassen og sydd. Heldigvis i skygge av et solseil vi har hengt opp, for det er i overkant for en bergenser, det må være lov å si.

Stjernedryss 01Teppe jeg holder på med er en variant av HjerterDam, som jeg laget mønster på i fjor, men dette har i stedet større (og færre) stjerner.

Jeg fikk hjelp av mannen til å få satt på bakstykket i fleece, til dette bruker jeg først limspray og deretter fester jeg med knappenåler.

Stjernedryss 02
Nå har jeg sydd på lukkekanten og er klar for å sy den til på baksiden for hånd. Det er litt jobb i sommervarmen å sitte med fleecepledd i fanget, men jeg er ivrig på å få dette ferdig. Jeg får kanskje ha det som kvelds/natt-arbeid.

Endelig har jeg fått den perfekte bagen til min symaskin. Jeg har en Easy Jeans, og jeg har stadig vekk den med meg i bilen rundt omkring. Jeg har en Tuttobag (primært til broderimaskinen), men den tar jo hele bagasjerommet i den lille bilen min! På Quilteloftet forleden fant jeg denne supre bagen – som passer helt presis til symaskinen med hardtoppen! Det kunne ikke bli bedre!

Symaskintrekk
I tillegg er det faktsik god plass til ledning, pedal og instruksjonsboken i lommen på utsiden.

Og aller sist så har jeg sydd meg en ruskepose. Veldig praktisk å ha denne hengende på bordet når jeg syr. På toppen er en nålepute.

Ruskepose

Posted in Amica Patterns, Søm | 2 Comments

Badehåndkle med hette – gratismønster!

For å være helt ærlig – det er så varmt at jeg holder på å krepere! Jeg klager på ingen måte, men bare sier at jeg fint hadde klart 6 grader mindre, og spart overskuddet til neste år.

Med den fantastiske sommeren vi har hatt nå, er badehåndkle med hette nesten helt nødvendig for de aller fleste!

Jeg har sydd et slikt, det er veldig, veldig enkelt, og om noen ønsker gratis mønster på et slikt håndkle så finner du dette her.

Er du helt nybegynner eller har ALDRI sydd før? Eller like varm så meg slik at det bare sys enkle ting? Da er dette absolutt et fint sted å begynne. Jeg kan garantere at dette blir bra, og at du allerede etter første forsøk gjør dette bra nok til å gi det vekk i gave til små badenymfer.

Badehåndkle med hette 06

Å! Måtte sommeren vare lenge, lenge, lenge i år!

Badehåndkle med hette 07

Posted in Amica Patterns, Søm | Leave a comment

Betongstøping og vikingmarked

Det har vært en nydelig helg her i øst!
Vi har benyttet helgen til å besøke et enormt stort vikingmarked som ble arrangert i Borre (nærheten av Horten) i helgen. Det arrangeres annenhvert år og er ett av de største i Norden.
Borre01

Mange ting imponerte i helgen! Ikke en mobiltelefon å se (blant vikingene), flotte klær som var håndsydde, god kvalitet på håndtverket og flotte utstillinger.

Borre02

Av håndarbeid var det mye farging av garn, brikkevev, søm i skinn og lær, nålebinding, forskjellige trearbeider og smykker. Flotte arbeider og flotte utstillere! Jeg så noen brikkevevde bånd som var helt utrolige! Kjempegøy å se så dyktige folk.

Borre03
Noen solgte også vikingmat, jeg kjøpte ikke baconsuppe, men en sånn lekker gryte til å ha over bålet skulle jeg gjerne hatt meg (men den var ikke til salgs :-) )

hage01

I dag har det vært litt planting. Eller omplanting. Vi har en liten chilliplantasje i kjøkkenvinduene, og de nye plantene trenger større plass. Den største planten er en type som har veldig liten frukt (2-3 cm) men som er inn i granskauen sterk, de små plantene er en type som har vanlige chilli.

hage02

Så har jeg endelig fått tak i etterlengtete bærbusker. Ikke så veldig mange planter, en av hver av solbær, bjørnebær, rips og bringebær. Akkurat nok til litt sylting – eller bare å varme til isen neste sommer.

hage03
Og aller sist har jeg fått lagt ut mine støpte føtter. Dette bedet er litt bredt, og for å holde god blomstring på både roser og klematis må de vissne fjernes. Det er vanskelig uten å stå midt i bedet, så derfor tenkte jeg at to slike var en god ide. Støpeformene er kjøpt på panduro, og sementen var rester etter ett av mannens støpeprosjekter her for en stund siden. Jeg skjønner ikke veksten på lavendelen min i forkant. Den skulle bli tett og lav, i stedet går den for enorm så raskt som mulig. Jeg får klippe den litt til høsten :-)

Ønsker dere alle en kjempefin uke!!

Posted in Opplæring | 1 Comment

De lokale perlene

I går var jeg på en liten handlerunde, med innlagt stopp på en nyåpnet gårdsbutikk som heter Fat og Fe. De baserer seg på økologiske varer (hjemmelaget musli, blant annet), egg fra frittgående høner, vaktelegg, og masse lekre ting både til interiør og gaver.

fatogfe01

Det er døtrene til keramiker Inger Hilde Engelstad som driver denne butikken på gården, og heldigvis for det, for derfor finner en også Inger Hildes fantastiske keramikk der. Det vil si – ikke så mye etter jeg var der i går ;-) Hun lager disse fantastiske hjertekoppene og jeg har ikke funnet utsalg av hennes keramikk andre steder. Som (kanskje?) eneste lærer i skinnfellsøm og trykking av skinnfell i Vestfold (jeg har ikke funnet andre da jeg satt som studieleder i husflidslaget) så er det også en glede å se hennes flotte skinntrykk. Så både sitteunderlag og hele skinn finnes også i butikken.

Duften av nystekte, økologiske vaffler møtte meg i døren da jeg kom inn og hele atmosfæren var fantastisk!

Dette er bare 5 minutter fra det kjente Gjennestad Hagesenter i Stokke, selv om jeg tror kanskje gården ligger i Sanderfjord. Gjennestad har gartnerskole og dyrker frem sine egne planter, og er du i området så ville jeg stoppet på begge disse stedene! Dette er sånn ca midt mellom Tønsberg og Sandefjord.

fatogfe02

4 kopper ble det – bare til meg :-) (Mannen drikker av krus). En til jobb, en hjemme (den laveste for den går i nespressomaskinen), en til hytten og en til å ha med rundt når jeg er på diverse aktiviteter.

Det er så viktig å benytte seg av slike tilbud for å bevare de! Kanskje har du en liten gårdsbutikk eller tilsvarende i nærheten. Tenk på at de trenger deg!

Jeg regner med jeg har sydd de siste kremmerhusene for en stund. Når jeg finner noe gøy å sy så klarer jeg ikke la være.  Disse supre kremmerhusene er bare så gøy å sy! Ja – så er det (heldigvis!!) lenge til jul, men når det er så gøy så bare må jeg sy et par sånne innimellom! Men nå tror jeg at jeg har nok.

Fremdeles samme engel som på de andre kremmerhusene. (Er hun ikke søt?)

Utsiden er laget av lin og bomull og innsiden er bomull, et ganske tykkvevd møbelstoff. Dette er også en bit jeg har spart og spart på. I stedet for å lage hempe har jeg også denne gang satt i en maljer.

julekremmerhus 08

 

julekremmerhus 09

Mønster: Julekremmerhus fra Amica Patterns

Maljer, rester av lin/bomull og bomull-stoff.

Posted in Amica Patterns, Broderi, Søm | 1 Comment

Flere kremmerhus

Så har jeg sydd enda flere kremmerhus. Jeg får ikke nok! Disse supre kremmerhusene er bare så gøy å sy! Ja – så er det (heldigvis!!) lenge til jul, men når det er så gøy så bare må jeg sy et par sånne innimellom! Tre denne gangen faktisk!

Jeg har brukt den samme røde engel som på de andre kremmerhusene. Den har bare bestemt seg for at den hører til der, og da kan jeg ikke annet enn si meg enig.

Utsiden er laget av lin og bomull og innsiden er bomull. I stedet for å lage hempe har jeg også denne gang satt i en maljer.

julekremmerhus 06

Bomullstoffet inni har er kjøpt i Kjøbenhavn for mange år siden. Jeg har spart og spart på det – men nå var tiden inne for å klippe i det. Jeg har nemlig ikke så mye av det og jeg har spinket og spart på det – men hva hjelper det for egentlig? Det er jo ikke i hyllene mine stoffene gjør seg best! Så når jeg i år prøver å kjøpe minimalt med stoff, og bruke av det jeg har, så bruker jeg nå av slike skatter med god samvittighet!

julekremmerhus 07

Mønster: Julekremmerhus fra Amica Patterns

Maljer, rester av lin/bomull og bomull-stoff.

 

Posted in Amica Patterns, Broderi, Søm | 1 Comment

Tøffelpar og enda mer håndsøm

sommertøfler 31

Jeg har sydd “herr – og – fru” tøfler. Mønsteret kommer jo i størrelser helt opp til 44 så det er jo ikke noe problem. Værre var det at mannen ikke ville ha blå tøffler med hvite stjerner. Jaja. Da får jeg bruke de selv til vinteren med ullsokker inni :-)

Så er jeg i gang med mitt broderimotiv nummer 2 til “BFFBOM” teppet. Tar tid men det er hyggelig arbeid og det går jo fremover.

BFFBOM 02

Posted in Amica Patterns, Broderi, Søm | Leave a comment

Nye sommertøfler og litt håndsøm

De tøflene fra forrige blogginnlegg var bare utrolig gøy å sy! Og heldigvis utrolig fine å gi vekk, sånn at jeg kan sy flere! Så nå har jeg sydd sommertøfler til å ha på hytten.

sommertøfler 30

Og – så har vi fått nye filleryer. En dame i husflidslaget vever de vakreste ryene, ikke minst er de veldig tynne så selv om ryene er flere meter så går de an å vaske i vanlig vaskemaskin. Vanskelig å få inntrykk av ryen under tøflene, men den er skikkelig fin og i duse, fine farger. Greit på hytten hvor vi har lyse tregulv, og særlig om sommeren går vi inn og ut med skitne føtter :-)

Et annet (stort!) prosjekt jeg har satt i gang er håndsøm av et enormt teppe som heter “Best Friends Forever” BOM (Block of the month) som egentlig er et teppe hvor en får tilsendt en arbeidsdel i måneden. Hver arbeidsdel består av 4 broderiprosjekter. Jeg har fått kjøpe alle samtidig, Quilteloftet selger dette, og til absolutt best pris!

Første broderi er ferdig – og ikke strøket – for det er 3 igjen på samme stoffbit. Koselig arbeid men jeg er veldig utrent i håndsøm!

Ønsker dere alle en fin uke!

BFFBOM 01

Posted in Amica Patterns, Broderi, Søm | Leave a comment

De deiligste sommertøfler!

Sommertøfler12

Jeg har lenge hatt en ide om å lage meg noen lekre sommertøfler, og nå har jeg endelig fått gjort dette grundig!

Helt klart – dette er ikke tøfler til å gå flere mil eller hente avisen i postkassen langt nedi gaten – men for meg er dette tøfler til å ta morgenens første kaffe på trappen mens jeg funderer over både det ene og det andre.

Det lettsydde mønsteret med kjempemange bilder finner du hos Amica Patterns, og mønsteret er faktisk i hele tre størrelse, 36-38, 39-41 og 42-44. Altså både til mor og far! En kan til og med sy disse tøflene for salg når en har kjøpt mønsteret! Hvis du har sydd etter mønsteret Elegante tøfler og synes at størrelsen passet så er dette altså sommertøfler i akkurat de samme størrelene.

Sommertøfler11

Du kan også gjøre som jeg gjode – ga de vekk til en venninne jeg er glad i! Dermed kan jeg sy meg et par til!! (Eller tre… disse var bare så gøy å sy!!)

Posted in Amica Patterns, Søm | 1 Comment

Nyttig håndsøm i varmen

Jeg har aldri vært noe særlig interessert i håndsøm. Jeg synes det har vært helt unødvendig å sitte og sy for hånd når det finnes flotte maskiner som gjør samme jobben på mindre enn 5 % av tiden.

Men – nå har jeg begynt å endre mening litt. Jeg synes faktisk at det er ganske koselig å sitte litt sånn med håndsøm, og særlig nå som det er så varmt. Da er ikke et varmt strikketøy i ull så veldig aktuelt å ha i fanget.

Det å sy for hånd betyr ikke at det skal være “upraktisk”, jeg er ganske opptatt av å lage ting jeg kan bruke til noe og ikke bare “stæsj” ;-)

Så – jeg har sydd backgammonspill! Ikke bare sydd, jeg har laget mønster også.

Det er et veldig gøy spill å spille, jeg fikk sydd litt håndsøm og ikke minst, trukket en haug med artige knapper som spillebrikker!!

Backgammon04Spillet kan brettes sammen og har knytebånd i den ene siden slik at det er lett å frakte det med seg. Og siden alt er sydd i stoff kan det også vaskes i maskinen om det skulle bli veldig skittent.

Backgammon06

Det var faktsik så gøy at jeg også har begynt å sy på et teppe som skal ha store deler håndsydd, ja nå står ikke verden til påske! (Bilder kommer senere :-) )

Med ønske om en kjempefin dag!

Posted in Amica Patterns, Broderi, Søm | Leave a comment