Marimekko mappe og Give-Away!!

Sminkepung 05

Jeg må si jeg synes Marimekkostoffene er veldig stilige. Jeg kjøpte jo dette for noen år siden, og for ikke lenge siden sydde jeg skjørt av det. Skjørtet har fått mye oppmerksomhet og skryt, og jeg er veldig glad i det!

Men jeg hadde jo mer stoff, for jeg hadde jo kjøpt nok til noe som jeg sikkert syntes var en god ide på det tidspunkt, men som jeg dessverre ikke husker hva var lengre. Så da tenkte jeg at dette kom til å bli en kul toalettmappe. Men nå som denne er ferdig tenker jeg mer at den er stor nok til å romme litt større håndarbeidsprosjekter. Ikke akkurat kofter, men litt mindre prosjekter med synåler, en saks eller to og kanskje noe annet (rot) som jeg pleier å flytte med meg når jeg tar med meg ting rundtomkring.

Sminkepung 06

Jeg har fulgt det enkle mønsteret til punkt og prikke, og den store innerlommen blir fin til alt små-stasjet :-)

Men, jeg rydder på syrommet. Og etter å ha laget snart 50 mønstre sammen med Elisabet på www.amicapatterns.com , begynner jeg jo å få en del av disse modellene som jeg ikke trenger.

Derfor har jeg give-away på Facebookgruppen min, Fiber and Art på et Hurra-meg-rundt, nemlig det helt til venstre som er i lys og mørk rosa med hvite prikker. Det er sydd i lette bomullstoffer og er både vasket og tørket i tørketrommel. Om du vil være med i trekningen om det må du inn på Facebookgruppen og skrive under bildet (og selvsagt like siden :-) ) Jeg trekker i kveld, 1. mars, klokken 23!  Trekningen er over – takk til alle som var med!

hurramegrundt


Lyst til å følge meg oftere enn bare på bloggen? Følg meg på Instagram @ninahovemyhre
Posted in Amica Patterns, Søm | Leave a comment

Blå sew together bag – dette var gøy!

sewtogether 10

Etter å ha sydd en Sew togather bag, klarte jeg ikke stoppe. (Mønsteret kjøper du her) Og jeg kom på at en blå til å ha på hytten (som matcher fargene på badet) hadde vært bra. Jeg har fremdeles ikke tenkt å ha sysaker i en slik…. trur eg…

sewtogether 06

Innsiden av denne har jeg brukt forskjellig, matchende blå stoff som jeg har samlet på. Og akkurat det er jo litt morsomt. Hvorfor i all verden skal jeg samle på stoff? De gjør seg jo mye bedre i bruk! Og akkurat nå er jeg litt i modus hvor jeg bruker – og ikke kjøper! Og det er jo veldig gøy å finne frem det jeg har og se gjennom hva som passer sammen til det ene og andre prosjektet.

sewtogether 09

Noe av det jeg bruker mye er disse klipsene som heter Clover wonder clips. De fungerer som små klesklyper, bare at de er relativt stramme i klypen, og i tillegg er sømmonn merket av på den blanke siden. Så steder der det er vanskelig å sette knappenåler er det helt ideelt å bruke disse klipsene. Jeg bruker de nå veldig ofte i stedet for knappenåler. Slike får du kjøpt for det meste i litt avanserte sybutikker, primært quiltebutikker, og favorittbutikken min, Quilteloftet, har disse (og sender i posten om du ringer og bestiller)

sewtogether 08

Innsiden har tre glidelåsrom og fire åpne rom.

sewtogether 07

Og her ser dere innsiden av lommene, et annet blått stoff som jeg har spart på :-)

Til slutt et samlet skrytebilde :-)

Sewtogether blå


Lyst til å følge meg oftere enn bare på bloggen? Følg meg på Instagram @ninahovemyhre
Posted in Søm | 2 Comments

Galoppjakke i action

galoppjakke 2014-2

For noen år siden konstruerte og sydde jeg galoppjakke til denne flinke, unge damen! Det som er gøy er at den fremdeles er i bruk, og ikke bare det, det er en flink, ung dame!

galoppjakke 2014

Jakken ble jo laget rikelig stor, for det er en del beskyttelsesutstyr under. Så at den passer, etter snart to år er jo helt hærlig. Og ikke minst er det koselig å se at den fremdeles er i bruk.

574

Her er damen for to år siden, og smilet gikk nesten helt rundt!

På ryggen har jeg applier en hest, det var litt jobb men ble veldig bra.

575

Ryktet sier at denne ble så populær i stallen at den ble kopiert.

Den er sydd i sateng, og jeg har brukt ribb til halskant og bråt nede og på ermene.

Bildene av den unge dame er publisert med tillatelse (og det er viktig å ha når det gjelder publisering av bilder av barn)


Lyst til å følge meg oftere enn bare på bloggen? Følg meg på Instagram @ninahovemyhre
Posted in Søm | 2 Comments

Sminkepung og toalettmappe

Sminkepung 04

Dette er det nyeste mønsteret fra Amica Patterns. Det er mønstersiden til Elisabet og meg. Vi lager mønstre på mange måter, sammen, hver for oss og takk og lov for Skype, sier nå jeg, for ellers hadde telefonregningen for å planlegge disse løsningene gått gjennom taket!

Akkurat disse to pungene, den lille sminkemappen, og den romslige toalettmappen, er det jeg som har laget mønsteret til. Og tanken min bak var rett og slett å klare å vrangsy disse slik at UANSETT hvor nybegynner en er – så blir det bra resultat. Og det vil jeg si jeg har fått til.

Mønsteret er som vanlig et basismønster, det betyr at om du ønsker å pynte med blonder og “stasj”, eller sy sammen stoffbiter og deretter bruke det som stoff, så er du jo helt fritt til det! Kanskje brodere navn på? Uansett er dette to fine størrelser.

Alle mønstre fra Amica Patterns kan du sy for salg av, og akkurat dette mønsteret tror jeg er helt optimalt til julegaver!! (Eller andre gaver).

På sminkepungen har jeg brukt blondeglidelås, det synes jeg pynter bra! Alle stoff og blondeglidelåsen er kjøpt på Quilteloftet

Nå er det søndagskveld og jeg er klar for en travel uke! Riktig god uke til dere alle!

Sminkepung 01

Sminkepung 02

Sminkepung 03

 


Lyst til å følge meg oftere enn bare på bloggen? Følg meg på Instagram @ninahovemyhre
Posted in Amica Patterns, Søm | Leave a comment

Sew together bag – praktisk og gøy og litt vanskelig

sewtogether03

Jeg har sydd den populære “Sew together bag” med mønster fra Craftsy. Den heter så fordi det er meningen å ha alt syutstyr oppi om du skal treffe venninner og sy sammen. Alstå “sew together”.

Jeg kommer nok ikke til å bruke min til det – men jeg trenger en ny toalett/sminkeveske. Og se bare inni – alle de rommene!

sewtogether04

Og jeg må også ha et bilde med alle glidelåsene åpne!

sewtogether05

Stoffet inni lommene er kjøpt av 3hjerter da Jeanette drev med stoffer i tillegg til lekre barneklær. Alle andre stoffer er fra Quilteloftet.

sewtogether01

Jeg valgte å bruke litt nøytrale stoffer, selv om jeg har sett mange kjempefine, fargerike slike vesker. Ikke for det – dette var gøy så jeg har allerede klippet til to til. Jeg har også valgt å bruke glidelås i metervare, det er ganske enkelt og så tilpasser jeg lengden på glidelåsen akkurat der jeg trenger den.

sewtogether02

Her er bilde av hele bagen faktisk, før glidelås og kanter ble sydd på. Det var her det var litt vanskelig, for noen steder her ble det veldig tykt. Men, sluttresultatet ble absolutt akseptabelt så denne er jeg virkelig fornøyd med!

Kjempegøy å prøve noe nytt av og til!

Posted in Søm | 4 Comments

Bærenett eller handlenett med lange hanker

handlenett 07

Jeg bare måtte! De fine broderiene jeg har brodert ut i helgen, måtte jeg brodere igjen. Det vil si, bare det ene. Og jeg har savnet å ha et handlenett med lange hanker. Da blir det nesten en veske.

Jeg har brukt det samme mønsteret på dette som på de andre handlenettene mine, men jeg har lagt til 25 cm på hankene. Dette er lange, gode hanker, men om du vil ha de kortere er det bare å trekke fra litt. Kanskje legge til 20 cm i stedet.

De andre handlenettene bruker jeg hele tiden. Jeg passer på å få de ut i bilen etter handling, når jeg har plassert varene inne så legger jeg nettene i vesken, og når jeg da går i bilen neste gang så får handlenettene være der. Men det har jo konsekvenser. Vi er helt tom for plastposer her hjemme nå. Så vi har vært nødt til å kjøpe bossposer. Men – de er antakelig mer nedbrytbare enn plastposene fra butikken og da er det greit.

handlenett 06Jeg ønsker dere alle en fin og kreativ uke – mange har kanskje vinterferie? Da kan jo den enkle luen “Vinterlue” fra Amica Patterns være noe å prøve seg på, den har vært veldig populær, og mønsteret er gratis!

Posted in Amica Patterns, Broderi, Søm | Leave a comment

Brodering med maskin

Jeg har broderimaskin, en Janome 350E. Den er jeg glad i og den oppfører seg for det meste eksemplarisk. Etter jeg fikk justert undertrådsspenningen på den så er det som regel bare når jeg skal ha ny nål at den jukser litt. Ja – og så er den litt kresen på at jeg bruker nok stabilisering. Så det har jeg kjøpt på rull fra Quilteloftet slik at jeg ikke går tom.

Broderifiler pleier jeg ikke kjøpe. Mannen har blitt veldig flink å stingsette og vi bruker et program som heter Embird. Jeg skriver vi, for jeg er (visst) under opplæring. Så her forleden fikk jeg en utfordring i å lage norgesflagg. De som jeg har sydd på Vinterluene.

broderi3

Her klarte jeg å få ett flagg til å bli sydd 8 ganger i rammen, med en og en farge. Kanskje ikke så vanskelig, men en fin øvelse for å bli litt kjent med programvaren.

Men her forleden så jeg noen vakre stingsettinger. Så jeg kom i kontakt med hun som laget de, og dermed endte jeg opp med to filer. Riktignok de dyreste filene jeg har kjøpt (150 pr stk) men etter å ha brodert de ut er det ikke noe annet å si enn at de er helt nydelige. Dessverre var de egentlig for store for maskinen min, men iom jeg har fått litt opplæring i programmet klarte jeg å forminske broderiene til riktig størrelse for meg.

broderi1

Begge har jeg brodert ut med brun tråd på lin, og jeg har bordvatt under. Det har jeg for å gi god stabilisering, og fordi jeg har tenkt å bruke begge disse til puter. Putene kommer jeg mer inn på senere. Men derfor har jeg klippet stoffene 50×50 cm.

broderi2

Jeg er kjempefornøyd med disse! Synes de ble skikkelig lekre. Mulig jeg må lage meg et nett/handlenett med et slikt broderi på. Ja, jeg går i hvertfall ikke tom for ideer, det er nå helt sikkert!

Det er lett å tro at dette er “lett match”, men disse broderiene tok ca 1,5 time hver! Og det er ikke sånn at jeg kan sette i gang maskinen og så stikke av, jeg må være i området rundt for å passe på at tråden ikke ryker, at ikke undertråden går tom eller noe annet.

Bortsett fra ganske mange hobbyaktiviteter har jeg begynt en stor-opprydding her hjemme. Nesten fire sekker med klær forsvant ut av klesskapet, og nå er det bøker jeg gir bort! Heldigvis er det mange som er interessert i bøkene, så det er veldig hyggelig. (Nevnte jeg forresten at syrommet er fredet område i denne ryddingen ;-) ?)

Posted in Amica Patterns, Broderi, Søm | 2 Comments

Herrejakke i fleece og matchende Vinterlue

Herrejakke01

Pappa har hatt bursdag, og jeg hadde lyst til å sy noe til ham. Han har jo alt og ønsker seg ingenting. Det vil si – helt fra jeg var veldig liten og akkurat hadde lært å strikke har han vært veldig glad i å få huer av meg. Vi sier huer for vi er fra Bergen. Så det så! ;-)
Så i år heklet jeg en hue etter mønsteret Vinterlue, gratismønsteret fra Amica Patterns. Da den var ferdig var jeg helt sikker på at jeg hadde fleece-stoff i de samme fargene, og ikke minst at jeg hadde et mønster liggende som ville passe helt perfekt.

vinterlue pappa

For lenge siden kjøpte jeg nemlig dette mønsteret, FEHMARN fra Kreativ. Hadde tenkt å sy fleecejakke til mannen, men pga det siste års mangel på syrom/fasiliteter har det blitt lite nytt. Nå, derimot, er jo alle muligheter tilgjengelig, og jeg tegnet av mønsteret i en passende størrelse til pappa. Jakken var grei å sy og jeg synes den ble veldig stilig med de forskjellige stoffene.

Flaggene har jeg brodert på hvitt stoff i broderimaskinen. Det var et vanlig, tynt bomullstoff, så jeg valgte å ha to lag med rivestabilisering under. Det var tydligvis et bra valg for broderingen ble helt perfekt. Stingsettingen fikk jeg mannen til å fikse, selv om jeg også fikk et lynkurs selv for å kunne gjøre slikt selv.

IMG_20150122_221142

Posted in Amica Patterns, Søm | 2 Comments

Vinterlue – gratismønster på Amica Patterns

Jeg har laget noen skikkelig stilige vinterluer. De ble så populære at ungdommene i familien faktsik ville ha de, så det anser jeg som en vinner!

Derfor har jeg skrevet ned mønsteret på begge luene, både kort og lang, og mønsteret finner du gratis på www.amicapatterns.com

Dette er jo et kjempefint prosjekt om du har restegarn i litt samme fargetoner. Jeg har begynt å rote  rydde i garnet mitt så det blir nok flere luer etterhvert. Utrolig så bra det blir med et flagg på! Ikke minst er disse luene kjempefine sofaprosjekter som ikke krever så mye konsentrasjon.

Vinterlue10

Ja – så var jeg på butikken med mine to nye handlenett fra forrige bloggpost, og fra mønsteret på Amica Patterns. Veldig morsomt, for da mannen i kassen skulle spørre om jeg ville ha pose, så han på meg og sa – Nei – du trenger jo ikke noen pose du med så fine handlenett!

Så to nye har det da også blitt. Det blomstrete er allerede gitt vekk til en som ble veldig, veldig glad, og det med hjerter har havnet i gaveboksen min.

Handlenett 02Korpmuskiere i brassband går nå inn i siste uken før NM arrangeres til helgen – jeg tenker det blir noen flere Vinterluer på meg – passe lite konsentrasjonsarbeid :-) Ha en fin uke alle sammen!!

Posted in Amica Patterns, Hekling, Søm | 1 Comment

Handlenett – nå er jeg selvberget!

Endelig! Dette har jeg gledet meg til og ventet på!

Elisabet har nemlig laget mønster på disse lekre handlenettene! Det er faktisk en stund siden, men før mønstre publiseres syr vi begge opp flere for å teste mønsteret. Og jeg kan bare si at dette er en helt super form på et handlenett!!

Mønsteret heter Handlenett i tre utgaver og finnes på Amica Patterns sin mønsterside.

Jeg har funnet frem de fineste Tilda stoffene mine og fôret med bomullstoff. Ikke for det – hele nettet er faktsik vrangsydd – det er ikke uvanlig når Elisabet (eller dronningen av vrangsøm som jeg kaller henne) lager mønster.

Handlenett 01

 

Snakk om handlenett til å bli gla av når jeg skal på butikken! Fordi mønsteret ikke har vært publisert, har jeg ikke brukt disse nettene, nå kan jeg både bruke de og sy flere!!

Bortsett fra det gikk forrige ukes feiring bra. Men jeg gir meg ikke av den grunn – det blir mer feiring denne uken og så skal jeg nok legge inn noe litt senere mot våren også. Igjen – tusen takk for alle hilsner som kom!

Posted in Amica Patterns, Søm | Leave a comment