To nye sminkepunger med litt stasj

Jeg har sydd to nye sminkepunger. Jeg har brukt det samme mønsteret som sist, og det er så enkelt å sy og blir så fint også inni. Mønsteret heter “Sminkepung og toalettmappe” fra Amica Patterns.  De fine stoffene og blondene fikk jeg i overraskelsesgave på et syforum jeg er med på, og jeg tenkte at det ville være gøy om jeg kunne bruke alt dette på ett – eller i dette tilfellet – to prosjekter.

Så her fikk jeg sydd to søte sminkepunger som jeg har tenkt å gi vekk.

Sminkepung 07

Det var litt vanskelig å få dette til å gå helt opp med størrelsen på stoffbitene, så på begge sminkepungene har jeg laget stripete sidestykker. Da ble faktisk stoffene (begge to) helt brukt opp, ikke en gang en liiiiten rest å ta vare på! Og slike prosjekter er nesten de beste, for jeg synes det er så veldig vnaskelig å vite hvor små biter som er “forsvarlig” å ta vare på. Ofteste samler en jo generelt på alt for mye.

Sminkepung 08

Og blondeglidelåser! Blondeglidelåser løfter inntrykket av det meste, så da er det ekstra kjekt å sy de på synlig på slik som dette! Og ikke bare det – de er mye lettere å sette i enn vanlige glidelåser ;-)

Jeg strikker også mye for tiden. Eller – mye er vel kanskje å ta i, men jeg strikker i hvertfall. Jeg har feiret bursdagen min og fikk både garn og mønter til en nydelig topp som består av løse armer og sjal/poncho/ eller “cowl” som de kaller det på engelsk. Jeg skal få vist frem noen fine bilder av dette om noen dager :-)

For de av dere som begynner påskeferien nå – riktig god påske! Er strikketøyet pakket??


Lyst til å følge meg oftere enn bare på bloggen? Følg meg på Instagram @ninahovemyhre
Posted in Amica Patterns, Søm | Leave a comment

Saueskinn med trykk

Jeg vil vise frem et helt skinn jeg ga vekk i høst i en 60-årsdag. Jubilanten var engelskmann og jeg ønsket å gi vekk noe som var helnorsk og med røtter tilbake i våre norske tradisjoner, i tillegg til noe som faktisk kan brukes til noe nyttig.

Jeg kjøpte et fint skinn som var garvet på Granberg garveri. Fordelen med de skinnene er at de faktisk kan vaskes på ullvask i maskin om det skulle bli behov.

Jeg valgte å beholde skinnet akkurat som det var, uten å klippe det til, for å få mest mulig skinn. Pga skinnets form var det en god del planlegging med blokkene før jeg turde å gå i gang med trykkingen.

skinnfell 05

Men etter litt planlegging og tenking følge jeg at jeg hadde fått system på dette her, og slik ble det ferdige skinnet:

skinnfell 06

Her er det både brukt Kaupangblokker – altså trykkblokker som er laget etter motiver finnet på (vikinge)-utgravingene på Kaupang i Larvik. I tillegg har jeg valgt det utradisjonelle røde hjertet – for jeg er litt opptatt av å bringe noe nytt til gamle teknikker. Skinnet ble godt motatt og det var veldig hyggelig!

Jeg impregnerer alle skinnene mine etter trykking slik at de er mer robuste mot skit og smuss.

Dette er virkelig en hyggelig hobby!

Posted in Skinnfell | 4 Comments

Sitteunderlag i lekkert saueskinn

Jeg er veldig glad i ull generelt. Og etter å ha sydd ferdig skinnfellen min hadde jeg bare lyst til å gjøre noe mer. Vi har lenge vært invitert i 50-årsdag til en fantastisk venninne – som er så kreativ at hun faktisk EIER en stoffbutikk. Ja – hva kan jeg da finne på å gi? Jo – noe som hun ikke driver med selv!

Sitteunderlag 02

Jeg har laget to sitteunderlag til henne av Norsk Sort Sau, og jeg har trykket med noen tradisjoneller trykkblokker, og noen utradisjonelle, for jubilanten skal bygge drivhus og disse kan være fine å ha på noen stoler inni der. Ja, og på tur og i utestolen og til og med i en kald bil om så skulle være.

Men vi har også en 60-års jubilant i vennekretsen, og han er en ivrig hyttebruker. Så hva bedre enn å gi ham to sitteunderlag også!

Sitteunderlag 01

Han fikk med mer klassisk trykk.

Det var litt vanskelig å ta disse bildene for det blåste sånn. Alle underlagene er runde, men de ligger litt brettet i vinden.

Og den varme siden til å sitte på ser slik ut (i vinden!)

Sitteunderlag 03

Skikkelig pels! God og varm!!

Jeg har snart en liten samling slike med forskjellige trykk, både som jeg skal ha selv, gi bort og kanskje til salgs. Jeg håper å ha ferdig våre til påske – dette hadde vært topp å hatt på hytten til å ta med ut i stolene før solen skikkelig varmer!

Jeg impregnerer alle skinnene mine etter trykking slik at de er mer robuste mot skit og smuss.

Posted in Skinnfell, Søm | 1 Comment

Aiai!! Ny skinnfell ferdig!

Ja, det er litt aiai når jeg er ferdig med en skinnfell. For det er så veldig mye arbeid – og så veldig dyre materialer.

skinnfell 03

Denne fellen er sydd sammen av to saueskinn. Der hvor bena har vært er det felt inn stykker med ull, og over alle skjøtene har jeg sydd fast 1 cm bånd av skinn. Deretter har jeg trykket, og det rakk jeg før jul, for til sist å sy på brudekanten i helgen.

skinnfell 04

Det er kanskje litt lettere å se fra pels-siden at det er to skinn? Du ser kanskje sånn ca midt på her at det er to skinn?

skinnfell 02

Det er så mye arbeid med slikt at akkurat på fellene mine er jeg opptatt på å signere og å sette årstall. Og så synes jeg det var litt gøy å være litt tøff – og velge en helt utradisjonell farge som kontrast på hjertet.

skinnfell 01

Her ser du detalj av trykket, samt hvordan det ser ut når jeg syr på pelskanten – eller brudekanten som det heter, når den sys på slik.

Skinnfellsøm er veldig, veldig hyggelig arbeid for det går ikke raskere enn det gjør. Og av og til er det rett og slett meditasjon å gjøre noe som ikke kan gjøres på noen annen måte enn sting for sting. (og plaster for plaster… :-) )

Posted in Skinnfell, Søm | 4 Comments

Brun sew together bag – men er dette siste?

sewtogether 16

Ja det er det store spørsmålet! For er dette den siste “Sew together” bagen? Jeg er litt usikker for det er jammen begrenset hvor mange jeg trenger. Men denne skal jeg nok bruke til sysaker. Og jeg synes fargene ble helt topp og veldig meg!

sewtogether 11

 

Disse stoffene har jeg ikke spart på så lenge, faktisk ble de kjøpt for ikke så lenge siden i en pakke som var satt sammen. Ofte har stoffbutikkene – eller quiltebutikkene – pakker med stoff, gjerne halve 30-cm stykker som er satt sammen for å matche hverandre. Og det er jammen ikke dumt.

sewtogether 12

sewtogether 13

Denne gangen husket jeg også å sette på merkelappen min.

sewtogether 15

 

sewtogether 18

 


Lyst til å følge meg oftere enn bare på bloggen? Følg meg på Instagram @ninahovemyhre

 

Posted in Søm | 1 Comment

En notebestilling

Jeg syr ikke lenger på bestilling. Det vil si, det kommer jo helt an på bestillingen. Så jeg har vel kommet frem til at jeg syr det jeg vil. Så da jeg fikk forespørsel om jeg kunne sy et handlenett med lange hanker som kunne brukes til korpsøving, så var det selvsagt ikke noe problem. Jeg skjønner nemlig at man trenger noe skikkelig å bære noter og muter i. Så dette var noe jeg hadde lyst til å sy.

notemappe02

Og i min iver for et par år siden, fikk jeg kjøpt dette notestoffet på rull. (Når skal jeg lære at jeg ikke trenger RULLER med stoff..!) Ikke bare det, jeg har det i beige også med gullnoter.

Men – til dette formålet (korpsøving) så er det absolutt det perfekte stoffet!
Av stoffet jeg klippet ut mellom hankene tenkte jeg at jeg kunne lage noe gøy. Bare for å overraske – og fordi det er en veldig hyggelig dame som ville ha dette nette. Så jeg sydde en mappe etter mønsteret på Strikkepinneveske, men jeg delte ytterstoffet og broderte navnet hennes på. Og inni – i stedet for å lage innerlommer på begge sider, laget jeg en innerlomme som jeg delte i to.

notemappe01

Men det var så kjekt! Hun ble så glad!! Hun fikk det på foredraget til husflidslaget i går og det er så kjekt å se sånn glede!

Nå driver jeg og planlegger neste prosjekt. Egentlig trenger jeg nye bukser, og ikke bare det – jeg har jo stoff til det også! Så jeg får ta en titt og se hva jeg kan få til :-)


Lyst til å følge meg oftere enn bare på bloggen? Følg meg på Instagram @ninahovemyhre
Posted in Amica Patterns, Broderi, Søm | 1 Comment

Marimekko mappe og Give-Away!!

Sminkepung 05

Jeg må si jeg synes Marimekkostoffene er veldig stilige. Jeg kjøpte jo dette for noen år siden, og for ikke lenge siden sydde jeg skjørt av det. Skjørtet har fått mye oppmerksomhet og skryt, og jeg er veldig glad i det!

Men jeg hadde jo mer stoff, for jeg hadde jo kjøpt nok til noe som jeg sikkert syntes var en god ide på det tidspunkt, men som jeg dessverre ikke husker hva var lengre. Så da tenkte jeg at dette kom til å bli en kul toalettmappe. Men nå som denne er ferdig tenker jeg mer at den er stor nok til å romme litt større håndarbeidsprosjekter. Ikke akkurat kofter, men litt mindre prosjekter med synåler, en saks eller to og kanskje noe annet (rot) som jeg pleier å flytte med meg når jeg tar med meg ting rundtomkring.

Sminkepung 06

Jeg har fulgt det enkle mønsteret til punkt og prikke, og den store innerlommen blir fin til alt små-stasjet :-)

Men, jeg rydder på syrommet. Og etter å ha laget snart 50 mønstre sammen med Elisabet på www.amicapatterns.com , begynner jeg jo å få en del av disse modellene som jeg ikke trenger.

Derfor har jeg give-away på Facebookgruppen min, Fiber and Art på et Hurra-meg-rundt, nemlig det helt til venstre som er i lys og mørk rosa med hvite prikker. Det er sydd i lette bomullstoffer og er både vasket og tørket i tørketrommel. Om du vil være med i trekningen om det må du inn på Facebookgruppen og skrive under bildet (og selvsagt like siden :-) ) Jeg trekker i kveld, 1. mars, klokken 23!  Trekningen er over – takk til alle som var med!

hurramegrundt


Lyst til å følge meg oftere enn bare på bloggen? Følg meg på Instagram @ninahovemyhre
Posted in Amica Patterns, Søm | Leave a comment

Blå sew together bag – dette var gøy!

sewtogether 10

Etter å ha sydd en Sew togather bag, klarte jeg ikke stoppe. (Mønsteret kjøper du her) Og jeg kom på at en blå til å ha på hytten (som matcher fargene på badet) hadde vært bra. Jeg har fremdeles ikke tenkt å ha sysaker i en slik…. trur eg…

sewtogether 06

Innsiden av denne har jeg brukt forskjellig, matchende blå stoff som jeg har samlet på. Og akkurat det er jo litt morsomt. Hvorfor i all verden skal jeg samle på stoff? De gjør seg jo mye bedre i bruk! Og akkurat nå er jeg litt i modus hvor jeg bruker – og ikke kjøper! Og det er jo veldig gøy å finne frem det jeg har og se gjennom hva som passer sammen til det ene og andre prosjektet.

sewtogether 09

Noe av det jeg bruker mye er disse klipsene som heter Clover wonder clips. De fungerer som små klesklyper, bare at de er relativt stramme i klypen, og i tillegg er sømmonn merket av på den blanke siden. Så steder der det er vanskelig å sette knappenåler er det helt ideelt å bruke disse klipsene. Jeg bruker de nå veldig ofte i stedet for knappenåler. Slike får du kjøpt for det meste i litt avanserte sybutikker, primært quiltebutikker, og favorittbutikken min, Quilteloftet, har disse (og sender i posten om du ringer og bestiller)

sewtogether 08

Innsiden har tre glidelåsrom og fire åpne rom.

sewtogether 07

Og her ser dere innsiden av lommene, et annet blått stoff som jeg har spart på :-)

Til slutt et samlet skrytebilde :-)

Sewtogether blå


Lyst til å følge meg oftere enn bare på bloggen? Følg meg på Instagram @ninahovemyhre
Posted in Søm | 2 Comments

Galoppjakke i action

galoppjakke 2014-2

For noen år siden konstruerte og sydde jeg galoppjakke til denne flinke, unge damen! Det som er gøy er at den fremdeles er i bruk, og ikke bare det, det er en flink, ung dame!

galoppjakke 2014

Jakken ble jo laget rikelig stor, for det er en del beskyttelsesutstyr under. Så at den passer, etter snart to år er jo helt hærlig. Og ikke minst er det koselig å se at den fremdeles er i bruk.

574

Her er damen for to år siden, og smilet gikk nesten helt rundt!

På ryggen har jeg applier en hest, det var litt jobb men ble veldig bra.

575

Ryktet sier at denne ble så populær i stallen at den ble kopiert.

Den er sydd i sateng, og jeg har brukt ribb til halskant og bråt nede og på ermene.

Bildene av den unge dame er publisert med tillatelse (og det er viktig å ha når det gjelder publisering av bilder av barn)


Lyst til å følge meg oftere enn bare på bloggen? Følg meg på Instagram @ninahovemyhre
Posted in Søm | 2 Comments

Sminkepung og toalettmappe

Sminkepung 04

Dette er det nyeste mønsteret fra Amica Patterns. Det er mønstersiden til Elisabet og meg. Vi lager mønstre på mange måter, sammen, hver for oss og takk og lov for Skype, sier nå jeg, for ellers hadde telefonregningen for å planlegge disse løsningene gått gjennom taket!

Akkurat disse to pungene, den lille sminkemappen, og den romslige toalettmappen, er det jeg som har laget mønsteret til. Og tanken min bak var rett og slett å klare å vrangsy disse slik at UANSETT hvor nybegynner en er – så blir det bra resultat. Og det vil jeg si jeg har fått til.

Mønsteret er som vanlig et basismønster, det betyr at om du ønsker å pynte med blonder og “stasj”, eller sy sammen stoffbiter og deretter bruke det som stoff, så er du jo helt fritt til det! Kanskje brodere navn på? Uansett er dette to fine størrelser.

Alle mønstre fra Amica Patterns kan du sy for salg av, og akkurat dette mønsteret tror jeg er helt optimalt til julegaver!! (Eller andre gaver).

På sminkepungen har jeg brukt blondeglidelås, det synes jeg pynter bra! Alle stoff og blondeglidelåsen er kjøpt på Quilteloftet

Nå er det søndagskveld og jeg er klar for en travel uke! Riktig god uke til dere alle!

Sminkepung 01

Sminkepung 02

Sminkepung 03

 


Lyst til å følge meg oftere enn bare på bloggen? Følg meg på Instagram @ninahovemyhre
Posted in Amica Patterns, Søm | Leave a comment