5 supre gaver – som jeg IKKE selger på markeder

Jeg har vist tidligere 5 produkter jeg har hatt stor salgs-suksess med på markeder og nettsalg. 

I dette innlegget skal jeg vise frem 5 ting som jeg virkelig elsker å sy – men som jeg ikke selger. Disse tingene vil, enten på grunn av stoff-forbruk eller tiden det tar – ikke være så salgbare for jeg synes at prisen blir for høy. For som siste – dette med utsalgspris MÅ gjenspeile at jeg IKKE bruker av min fritid for at helt ukjente skal få billige gaver å gi bort. 

Først ut kommer handlenettene . Jeg vet ikke hvor mange jeg har sydd av disse! Selv jeg har tre hengende på kjøkkenet som jeg fyller tomflasker i, og hver gang jeg skal på butikken tar jeg de med. Det er vinn-vinn! Aldri et lager av tomflasker – og minimalt med plastposer. Disse har jeg gitt til venner og familie, og de er supre.  Spesielt de som er foret er favoritten. Og blir de skitne, så går de rett i vaskemaskinen. 

Her kommer det hele på hvilke stoffer du bruker, for det går ca 1.4 meter stoff totalt, 0.7 meter ytterstoff and 0.7 meter til fôret. Om du bruker billig IKEA-stoff inni, er det ca 30 kroner, men på utsiden er det fint å bruke noe pent. Og da kan stoffprisen være opp mot 180 kroner pr meter, eller ca 130 kroner for et nett. Det blir totalt 160 kroner (makspris), men så skal det bli brukt tid til å sy også. Så jeg ville nok ikke selge et slikt handlenett for noe mindre enn 250-300 kroner, og da må jeg spørre meg selv om jeg vil kjøpe handlenett for den prisen? Selvfølgelig kan en finne billigere stoff, men jeg synes at utvalget i de som kalles “quiltestoffer” er så fine.  

Noe annet jeg ikke selger – men som er VELDIG populær gaver risvarmer! Her er det flere muligheter. De fine på det øverste bildet, har yttertrekk som kan tas av og vaskes, og er sydd etter mønsteret Varme / kuldepute . Den nede til høyre er sydd uten mulighet til å vaske trekket, og gratis oppskrift finner du her. Det siste bildet er av erteposer – men de kan fint fylles med ris istedet og legges i kalde sko eller votter – bare som litt oppvarming. Gratis oppskrift på disse finner du her.

Disse varme/kuldeposene har jeg hatt sånn passe suksess med på messer, og å selge på nett er ikke så aktuelt fordi de veier så mye, så da blir portoen så høy! Men jeg har mange glade venner og familie som finner frem disse om vinteren eller ved betennelser for oppvarming av nakke, skuldre og armer 🙂 

Putepledd har jeg også sydd en del av. Disse er veldig lette å sy, men vanskelig å selge (føler jeg) for hva er sjansen for at jeg har valgt et pledd som passer akkurat hjemme hos de som kommer på messe? Men å gi bort er helt topp! For her er jo mønsteret slik at du bruker et pledd (enten nytt, eller som du allerede har) og deretter kan du pakke det sammen som en pute. Disse er supre for utestuer, utemøbler, båter, hytter – ja selv vanlige stuer! Hytten vår ble straks mer ryddig da jeg sydde om alle være fleecepledd til putepledd (nederste bilde til høyre).

Elegant tøfler, har jeg også gitt vekk mange av. Disse solgte jeg også noen av for en fire-års tid, til 250 pluss porto.  Flere som har fått slike har de i vesken og bruker de når de er på besøk, og tar jeg ikke helt feil så nevnte svigermor at hennes nå var “brukt opp”. Fordelen med disse er jo også at de går i vaskemaskinen.

Når jeg tenker på det nå, så det en stund siden jeg har sydd slike, og de er så gøy å sy at jeg tror jammen jeg må ta meg en tur på syrommet igjen!

Tovete presskannevarmere selger heller ikke så mye på messer (for meg), men er noe jeg bruker mye og har gitt bort! Det er altså vesentlig forskjell på holdbarheten i temperatur på kaffen med og uten noe rundt kannen. Så dette er et skikkelig koselig prosjekt. Og her kan jo en voksen strikke og tove trekket, og barna få gå amok i knappeboksen og pynte 🙂

 

Share
Posted in Amica Patterns, Strikking, Søm | Comments Off on 5 supre gaver – som jeg IKKE selger på markeder

3 gavetips du lager selv til til 100 – 300 kroner

Av og til trenger du gaver som koster litt mer, så i dag tipser jeg om tre plagg du kan lage og gi vekk i gave. Dette er one-size plagg og passer alle. Jeg våger meg på å si alle, for jeg har enda ikke fått tilbakemeldinger på at noen er misfornøyd med størrelsen på noe av dette.

Selv ga jeg vekk 3 regnponchoer i fjor og de ble alle godt mottatt!

Har du ikke sydd noe særlig før er ikke det noe problem – jeg lærer deg det mer enn gjerne. Ta en titt på fliken øverst her som heter “Ninas syrom” (eller klikk på lenken her). Begynn med videoene fra toppen av og gå nedover, da lærer du det du trenger før du begynner, og når du syr. Så her kan du være helt nybegynner og gå i gang!

Og sånn på tampen – alle disse prisene er fra 2016, så det kan være at de har blitt justert siden da.

Men så var det tipsene til gave, de kommer her:

 Varm og deilig cape til 300 kroner

 Regncape med hette til 200 kroner

 Poncho til 110 kroner

Share
Posted in Gode tips, Søm | Comments Off on 3 gavetips du lager selv til til 100 – 300 kroner

7 spiselige gaver som passer hele året

Å gi vekk hjemmelagde gaver synes jeg har så mye større verdi enn å bare gå i en butikk å betale for ett-eller-annet (med mindre det er gjennomtenkt!). Jeg ser også at de som får hjemmelaget blir veldig glad, og det er hele hensikten.

Jeg samler derfor her mine favoritter å gi bort!

 Salt karamellsaus
Det som er gøy med den salte karamellsausen – i tillegg til at den er helt fantastisk, er at du bare kan kutte saltet, så har du en kjempegod karamellsaus! Jeg laget den og hadde den i kjøleskapet i litt over et halvt år – så uten å gå god for noe som helst vil jeg egentlig si at holdbarheten er lang!

 Hjemmelaget appelsinmarmelade
En av mange fordeler med appelsinmarmelade er at den er utrolig holdbar! Så det er faktisk ikke noe problem i verden å vente til appelsinene er på tilbud ved påsketider, lage stor porsjon da og faktisk gi den vekk i et helt år etterpå. Og – fremdeles er den da holdbar lenger.

 Hjemmelaget flatbrød
Flatbrød du lager selv etter denne oppskriften blir også helt topp. Du trenger ikke takke for å gjøre dette – det hjelper – men en tørr stekepanne funker bra også. Da må du bare lage noen flere emner og bruke litt lenger tid på stekingen. Disse flatbrødene bruker vi både til middag, men også som knekkebrød til frokost.

 Brente mandler
Hjemmelagde brente mandler er helt nydelig, og denne oppskriften har aldri feilet meg. Nå er kanskje brente mandler mer en julegave enn resten av året, men da kan du jo vurdere å lage salte mandler i stedet. Jeg har funnet en oppskrift på NRK, den har jeg ikke prøvet, men NRK sine oppskrifter pleier å være veldig bra.

 Kakao på pinne, eller kakaopinner
Kakaopinner er veldig koselig! De er lette å lage og jeg har funnet ut at det aller letteste er å ha sånne konfektformer og bruke sprøytepose rett oppi disse.

 Hjemmelaget musli eller frokostblanding
Her er det bare en ting å si – nam, nam, nam! Og det gjelder hele året!

Hjemmelaget tacokrydder er kanongodt, og kjempefin gave!  Om du følger lenken har jeg til og med en video som viser hvordan du gjør det. Når jeg har laget til gaver, har jeg byttet ut teskjeer med dl, slik at jeg virkelig har laget en stor og god porsjon. Om du skal bruke tacokrydder fra en slik stor blanding, trenger du 2-3 ss kryddermix til en vanlig kjøttdeig.

Fordelene med alle disse tingene er at du kan lage de en god stund før du skal gi de vekk – og det kan være veldig greit av og til! Disse tingene er ikke bare ting jeg gir vekk, men som vi bruker regelmessig her hjemme. Jeg må jo innrømme at vi er “taco”-genrasjonen med den – nå – så tradisjonelle fredagstacoen, marmelade, musli og flatbrød er også slikt som blir brukt jevnlig. Det eneste er at jeg ikke lager kakaopinner så ofte, for jeg er mer en te og kaffe-drikker, og brente mandler er for meg desember.

Share
Posted in Gode tips, Mat | Comments Off on 7 spiselige gaver som passer hele året

Deilig, salt karamellsaus!

I sommer begynte jeg å lage litt salt karamellsaus, og skal si det har vært populært! Både her hjemme og som gaver.

Jeg har laget en oppskrift som bruker “hele” mengder (altså hel kartong fløte etc) og dette blir en ganske stor porsjon, sånn ca 1,5 liter. Jeg bruker ca 30 minutter fra start til slutt.

Jeg bruker enten en kjele i metall, eller som på bildene her, en som er emaljert. Det er viktig at kjelen er ganske mye større en det du egentlig trenger, for når du til slutt skal ha i smør og deretter fløte, så skummer det en del.

Her er oppskriften:

750 g sukker
2 dl vann
250 g meierismør
7,5 dl fløte
ca 2 gode ss maldonsalt

Bildene under er i rekkefølge til fremgangsmåten, og du kan klikke på hvert av de for å se de større. Ikke rør før smøret skal i, med unntak av det jeg nevner i punkt 5 og 6.

 1. Ha sukkeret i kjelen
 2. Ha i vannet, og se at alt sukkeret blir fuktet. Ikke rør.
 3. Sett på varmen. Først begynner vannet å koke, og sukkeret å løse seg opp
 4. Deretter begynner sukkeret å bli karamellisert, dette tar litt tid.
 5. Det kan legge seg et lite sukkerlag langs kanten på kjelen. Ta evnt en kniv og skrap det forsiktig nedi.
 6. Toppen er kaldere enn sukkeret nedi – her tar jeg samme kniven og rører veldig forsiktig for å få rørt sukkeret ned i den varme massen.
 7. Fortsett varmen til du synes du har en fin farge på sukkermassen din. Pass på at det ikke lukter brent sukker, det er for mye. Her ser du at jeg fremdeles har sukker langs kanten – dette løser seg ikke opp – så bare la det være helt i fred.
 8. Skru varmen ned og tilsett smøret. Jeg hadde da kokt karamellen i ca 18 minutter. Det skummer litt når smøret kommer nedi.
 9. Rør smøret ut, helst med en tresleiv (det er så varmt at plast kan smelte).
 10. Ha i fløten veldig, veldig forsiktig. Særlig om den er kald, så blir varmeforskjellen veldig stor. Du kan også varme opp fløten først, jeg gjør ikke dette. Men det begynner å skumme, så rør forsiktig og ha i litt om gangen. Jeg fikk ikke tatt bilde av dette fordi jeg måtte røre, bildet er av når all fløten er i. Når all fløten er i så varm alt til et oppkok i ca 3 minutter. Tilsett saltet. Sett kjelen til side og la den kjøle ganske godt før du har den på glass. Rør gjerne litt etterhvert, for det kommer små bobler opp som kan lage et lite belegg. Dette barer røres ut.
 11. Dette bildet er av kjelen etter jeg har helt ut karamellen, da ser du fremdeles den sukkerkanten jeg fikk tidlig i sukkersmeltingen. Det gjør ingenting, det går av i vask.

For å vaske kjelen er det bare å sette den i varmt vann i 10-15 minutter. Varmt vann er det beste for å løse opp karamellrester og smeltet sukker.

Karamellsausen oppbevares i kjøleskapet for å gi den lang holdbarhet – men bare vært obs på at om den serveres for kald, så kan den være litt stiv og ha sukkerkrystaller i seg. Så om tar du ut sausen din ut av kjøleskapet og den er kornete – så er den altså ikke dårlig – bare kald. Du ser det best når du nærmer deg slutten av glasset, for det virker som om det krystalliserte sukkeret synker til bunns. Men en time i romtemperatur, sette i litt varmt vann i vasken eller en ørliten tur innom mikrobølgeovnen løser dette!

Jeg har hatt karamellsaus i kjøleskapet i ett halvt år, den var like fin, bare litt krystallklart når den var kald.

Her ser dere forskjellen på saus i romtemperatur (venstre) og rett fra kjøleskapet (høyre).

Share
Posted in Gode tips, Mat | Comments Off on Deilig, salt karamellsaus!

5 gavetips du lager selv til 50 kroner

Tidligere denne uken delte jeg 11 gavetips du lager selv til under 50-lappen. I dag deler jeg 5 gavetips som koster ganske nøyaktig 50 kroner.

Jeg har også samlet 10 sparetips til deg som syr – de finner du her.

Som sist – disse gavene er også raske å lage, så om du først lager en, hvorfor ikke lage 2 eller 3 til, og legg de i en gavekasse. Kanskje trenger du en vertinnegave, innflyttingsgave eller annen gave i løpet av året?

Har du ikke sydd noe særlig før er ikke det noe problem – jeg lærer deg det mer enn gjerne. Ta en titt på fliken øverst her som heter “Ninas syrom” (eller klikk på lenken her). Begynn med videoene fra toppen av og gå nedover, da lærer du det du trenger før du begynner, og når du syr. Så her kan du være helt nybegynner og gå i gang!

Og sånn på tampen – alle disse prisene er fra 2016, så det kan være at de har blitt justert siden da.

Men så var det tipsene til gave, de kommer her:

 Snørepose til 50 kroner

 Nettbrettmappe til 50 kroner

 Toalettmappe til 50 kroner

 Telyspose (med telys) til 50 kroner

 Kosekopp til 50 kroner

Share
Posted in Gode tips, Søm | Comments Off on 5 gavetips du lager selv til 50 kroner

11 gavetips du lager selv til under 50-lappen!

Når det kommer til gaver, har min mening alltid vært at det ikke er prisen som teller, men tanken – og innsatsen som er lagt ned.

I fjor laget jeg mange julegavetips (men disse er jo like gyldige hele året!), hvor du syr julegaver til en billig penge. Selv om materialkostnaden er billig, mener jeg altså ikke at dette er “billige” gaver, for lager du disse så har du både lagt av din egen tid og omstendighet ned i disse.

Jeg har også samlet 10 sparetips til deg som syr – de finner du her.

Disse gavene er også raske å lage, så om du først lager en, hvorfor ikke lage 2 eller 3 til, og legg de i en gavekasse. Kanskje trenger du en vertinnegave, innflyttingsgave eller annen gave i løpet av året?

Har du ikke sydd noe særlig før er ikke det noe problem – jeg lærer deg det mer enn gjerne. Ta en titt på fliken øverst her som heter “Ninas syrom” (eller klikk på lenken her). Begynn med videoene fra toppen av og gå nedover, da lærer du det du trenger før du begynner, og når du syr. Så her kan du være helt nybegynner og gå i gang!

Og sånn på tampen – alle disse prisene er fra 2016, så det kan være at de har blitt justert siden da.

Men så var det tipsene til gave, de kommer her:

 Festserviettringer, 6 stk til 10 kroner

 Handlenett til 25 kroner

 Grønnsaksposer til 2 kroner

 Tennbrikettskjuler til 12 kroner

 Glidelåspung til 20 kroner

 Garnpose til 20 kroner

 Juleserviettringer, 6 stk til 10 kroner

 Q-tipspose (med q-tips) til 30 kroner

 Varmt sirkelskjerf til 25 kroner

 Vanntett sitteunderlag til 40 kroner

 Varmepose til stive skuldre til 40 kroner

Share
Posted in Gode tips, Søm | Comments Off on 11 gavetips du lager selv til under 50-lappen!

Mine 5 salgsfavoritter på marked og nett – både jul og resten av året

Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg og min venninne Elisabet lager sy og strikkemønstre som vi selger (digitalt) på vår felles nettside Amica Patterns. Amica betyr venninner, og det er jo oss 🙂 Vi har holdt på i over 5 år nå, og mønstrene vi lager er basert på ting vi synes er praktiske, og som vi faktisk selv har solgt mye av på messer og sider på facebook. Da vi startet opp med å lage mønstre var det fordi vi ville lage gode mønstre uten begrensninger, så av våre mønstre kan du sy for salg så lenge du har kjøpt mønsteret. Mønstrene våre har heller ikke vanskelighetsgrad, for alle trinnene er detaljert beskrevet, også med bilder.

Jeg får stadig spørsmål om hva som “selger”, og derfor tenkte jeg å vise dere mine absolutt favoritter og hva jeg selger tingene for i pris. Men husk – dette er prisene jeg hadde for 4-5 år siden! Siden den gang har kronekursen svekket seg og stoff blitt mye dyrere, så i dag vil alt dette være minstepris 🙂

Jeg har vel sydd aller mest av vottene “Hausenvotter”, disse selger jeg på messe til 250 kroner. Da er de sydd i ull og foret med fleece. Disse kan jo dekoreres etter valg, her har jeg brukt broderimaskinen. De er også veldig fine uten noen dekorasjon, eller kanskje du bruker ull med mønster.

En annen bestselger for meg er Potetbaker’n, som selger best på vårparten når grillsesongen starter. Jeg bruker selv min hele året, for jeg er glad i poteter, og det går så mye raskere å bake en potet eller to i denne, enn å koke! Disse har jeg solgt for 175 kroner. Jeg vet at denne også har blitt en “slager” for “sydenreisere”, som tilbringer lengre perioder i små leiligheter i varmere strøk, men bare to kokeplater. Da er det greit å lage potetene i mikrobølgeovnen slik at de kan bruke to plater til resten av middagen.

En annen, veldig praktisk ting, til fredagsmiddagen, er Tacolefsevarmeren. Her varmer du først lefsene som vanlig i ovnen, og legger de deretter inn i Tacolefsevarmeren. Da holder de varmen under hele måltidet (i hvertfall her hos oss). Disse har jeg solgt for 200 kroner.

På facebook har jeg også solgt ganske så mange Strikkepinnevesker. Dette er et mønster Elisabet laget for mange år siden, og jeg vet at hun har også hatt sine perioder med gode salg av disse mappene. Jeg har tatt 229 kroner for disse inkludert porto, men skulle jeg laget de i dag ville jeg tatt 250 pluss porto. (Portoen har steget, og det er noen år siden jeg solgte disse)

Til slutt har jeg solgt, bare på messer, kopper med julegodt (te, kakao etc) hvor jeg har strikket mønsteret “Vinterkos” på utsiden. Jeg har solgt disse for 150 kroner (av og til 175 – kommer an på hvor billige kopper jeg har fått tak i!), og det er mange som har kjøpt for å ha til vertinnegave. Det er flere enn en tror som sliter med allergi mot julestjerner, og da er disse koppene med kos et veldig hyggelig alternativ.

Jeg håper dette inspirerer deg til å finne noe du kan prøve ut (om du kjøper mønster eller ei). Uansett så er det noen ting som er viktig når du syr for salg, synes jeg:

 1. Ikke selg produkter som ikke ble helt bra, til redusert pris. Det er dårlig reklame for deg som lager håndlaget! Se heller om du kan bruke det selv eller sprette opp igjen.
 2. Pass på å ta en pris som du føler rettferdiggjør at du bruker DIN fritid på dette. Jeg kan ikke forsvare overfor meg selv å bruke timesvis på å lage ting, og deretter selge det billig – for at noen fullstendig ukjente skal få billige produkter. Så sett derfor opp regnestykke – stoff, nål, garn, og legg til enten en timepris eller profitt, og se om det da er noe du ønsker å bruke tiden din på.

Siste punktet er bare å ønske lykke til! En vet i utgangspunktet aldri hva som selger på messer, og husk at om du ikke selger alt du har med deg, så er det mange fine salgsgrupper for håndarbeid på facebook hvor du kan legge ut produktene etterpå. (Pass også på å ha en skikkelig avtale med kjøper og ta betalt på forskudd).

Share
Posted in Amica Patterns | Comments Off on Mine 5 salgsfavoritter på marked og nett – både jul og resten av året

8 julegavetips du lager selv!

Det er lett å glemme det som har vært – og derfor tar jeg opp igjen mine tips til julegaver!

For fire år siden hadde jeg en serie, “Lag det selv fredag”, hvor jeg hver fredag i 2 måneder presenterte koselige ting du selv lager (eller får med barna til å lage) frem mot jul. Noe til å gi vekk – noe til å beholde selv.

Alle disse innleggene finnes fremdeles på bloggen (du kan for eksempel søke på ” lag det selv fredag ” i søkefeltet, men for å gjøre det litt enklere, samler jeg alle disse 8 tipsene her.

For min egen del må jeg si at frokostblandingen, hjerterundstykkene (SÅ mye lettere enn å trille rundstykkene) og kakaopinnene lages hele året. Kanskje ikke kakaopinner når det er varmt, men de er jammen fine å ha på lur sånn fra nå, når vi våkner til minusgrader.

 Søte valnøttmus til å pynte med

 Fine deksel til post-it blokker

 Kjempegod frokostblanding

 Grove, luftige hjerterundstykker

 Kakaopinner til å lage varm sjokolade med (bare rør ut i varm melk)

 Brente mandler som aldri slår feil!

 Lavendelposer (forskjellige utgaver)

Share
Posted in Gode tips | Comments Off on 8 julegavetips du lager selv!

Fleece damejakke – fint mønster (Kwik sew 3297)

Etter å ha sydd et par herre-fleecejakker i sommer og tidlig høst, var det på tide å sy en damefleecejakke. Mønsteret kjøpte jeg for mange år siden og hvorfor jeg ikke har brukt det før nå…. ja det kan jeg bare spørre meg selv om.

Mønsteret heter Kwik Sew 3297, og jeg er veldig usikker på hvor jeg kjøpte det. Muligens på ferie, for jeg kjøper ofte slike “suvenirer” med meg hjem i stedet for andre ting, men jeg er litt usikker. Uansett tror jeg at dette er noe som kan fås i vanlige sybutikker her i Norge også.

Jakken er innsvinget i livet, og har paneler i kontrast i siden. I overgangen mellom frontpanelene og sidepanelene er det sydd inn lommer, noe som kan være ganske praktisk.

Og – så er det jo gøy med navnelapper i plaggene jeg lager. Om du vil ha slike selv så mener jeg at disse er kjøpt på Etsy – og du søker på “custom labels” og får opp mange forskjellige som lager helt etter dine ønsker.

Stoffet er polarfleece fra Stoff og Stil, det samme er glidelåsen. Dette var stoff jeg egentlig har brukt til andre ting, men nå er det helt tomt av begge disse, så det var jammen ikke værst! For beste måten å rydde på syrommet er jo faktisk å “flytte” stoffene derfra og til klesskapet.

Totalprisen på denne jakken er sånn ca 120 kroner, med alt unntatt mønsteret.

Share
Posted in Søm | Comments Off on Fleece damejakke – fint mønster (Kwik sew 3297)

Helproff veske – The Boronia Bowler Bag

Jeg har sydd en veske i skai som ble skikkelig stilig.

Mønsteret er fra butikken “Blue Calla Sewing Patterns” på Etsy, og selve mønsteret heter “The Boronia Bowler Bag”. Damen som lager disse mønstrene har masse helproffe veskemønstre, så det kan absolutt være lurt å ta en titt der, altså!

Slik ble min veske:

Jeg brukte skai på hele vesken.

Vesken er i fin størrelse og bli nok en favoritt. Det blir også så helprofft med litt sånn ekstra stæsj på – niter (eller nagler) til pynt på hankene, disse firkantete ringene for å feste hankene med og føtter under vesken. Ingenting av det er egentlig nødvendig, men du verden så stilig når det er montert på!

Vesken er stor og romslig når glidelåsen åpnes, og inni er det tre lommer, en åpen som er delt i to, og en lomme (på den andre siden) som har glidelås og er sydd på nøyaktig samme måte som den jeg beskriver her i filmen om innerlomme med passepoilert glidelås.

Her er bilde av glidelåslommen:

Og så må jeg jo, for gøy (og siden jeg har det) feste på lapp med navnet mitt.

Både niter og føtter er montert før vesken ble sydd helt sammen.

Og – å sy sammen når det er skai er litt utfordring, for knappenåler setter merker! Så her har jeg brukt slike klips for å holde alt på plass i de siste trinnene.

De fleste sybutikker har utstyr til dette, men jeg har kjøpt alt mitt hos Quilteloftet. Etter å ha vært i 3 butikker her jeg bor og ingen hadde niter, så ringte jeg Quilteloftet – og ikke bare hadde de der i butikken – de hadde mange pakker! Så der pleier jeg å få tak i det jeg trenger! I tillegg fikk jeg den fine, tynne skumgummien som dere ser på bildet over, den er festet på hele vesken.

Share
Posted in Søm | Comments Off on Helproff veske – The Boronia Bowler Bag