Lettsydd pledd til barn eller baby

Jeg har sydd et pledd til Olav. Jeg har jo tidligere sydd en del pledd til oss, og de er skikkelig deilige, god bomull på forsiden og fleece på baksiden. Når vi er ute på tur nå så har jeg med et ullpledd Olav kan ligge på, men det loer slik, at jeg tenkte det var greit at han fikk sitt eget pledd.

Ja – for ikke å snakke om at jeg hadde jo alt jeg trengte til dette på syrommet.

For en stund tilbake kjøpte jeg disse pakkene med stoff fra Quilteloftet. I hver pakke er det 42 biter som er ca 13 x 13 cm, og alle er fargekoordinerte (i sine egne pakker). Til slutt falt valget på de to nederste pakkene – Union Blues og Nocturne.

Jeg la lappene ut sånn noenlunde hvordan jeg tenkte det for meg i det ferdige teppe, og så samlet jeg de sammen slik at jeg kunne sy to og to lapper sammen.

Her er stabelen med lapper som er sortert og klar til søm, to og to.

Det er ganske effektivt når en syr slik. Jeg fester ikke tråden og bare syr og syr. Og det er jo ganske gøy!

Etter at alle var sydd sammen to og to, klippet jeg de fra hverandre og strøk de flate. Sømmonnet strøk jeg til samme side på alle.

Deretter sydde jeg de sammen i remser på 7 enheter av 2 lapper, og til slutt sydde jeg mine 6 remser sammen til toppen av pledet.

Slik ble toppen seende ut før jeg fikk satt kant på.

Heldigvis, da jeg kjøpte disse lappene, hadde jeg også kjøpt en meter med dette lyse stoffet, som er et av stoffene som også var i den ene pakken. Det holdt rikelig til en ca 10 cm stor kant rundt.

Jeg hadde også akkurat nok fleece til bakstykket her. Jeg har ikke klippet til stykket – så dere ser at det var på hengende håret på noen av kantene her!

Den siste kanten jeg syr på er lukkekanten. Det er en ca 5 cm bred kant jeg har strøket dobbekt, og syr fast fra rettsiden, kant i kant med stoffet på teppet.

Når lukkekanten er sydd på klippet jeg rent teppet, slik at fleece-stykket nå er like stort som teppet.

Siste trinn i dette er å sy fast lukkekanten på baksiden av teppet. Det gjør jeg alltid for hånd, og dette er noe jeg skikkelig koser meg med. Veldig trivelig sofajobb!

Share
Posted in Søm | Comments Off on Lettsydd pledd til barn eller baby

Nye dusjskrubber – strikket

Jeg har strikket fire nye dusjskrubber, noen vi skal ha selv og noen som er gitt bort. Det er så hyggelig å lage noe “alle” har bruk for”. En kjempefordel er at denne skrubben kan vaskes i maskin. Det kan normalt sett ikke de som lages i hamp og det blir litt lite hygienisk for meg, selv om det kanskje ikke er det.

Garnet er helt plastikk – og ganske hardt for fingrene å strikke med. Garnet er laget av et firma som heter Svarta Fåret, og de har egentlig mange vanlige og fine kvaliteter. Akkurat dette garnet heter “home-spa”. En av mine lokale garnbutikker hadde dette og jeg synes det var så morsomt.

Share
Posted in Strikking | Comments Off on Nye dusjskrubber – strikket

To nye, lette bukser

Jeg har sydd to lette bukser til Olav. Jeg var så fornøyd med den jeg sydde tidligere – den er nemlig akkurat passe varm. Inne trenger han ikke ha så varme klær på seg, vi har jo en grei innetemperatur. Disse buksene er også sydd etter grunnmønstrene fra boken til Meedom og Meedom, dette er også “form 1”.

Begge stoffene har jeg kjøpt på Quilteloftet på Brokelandsheia, her håper jeg at jeg har nok til noen bodyer på sikt også.

Share
Posted in Søm | Comments Off on To nye, lette bukser

Nytt skilt til huset

Endelig har vi fått opp skiltet på huset vårt. Det er ikke det at jeg ikke har hatt skiltet klart. Det har faktisk vært ferdig i to år. Men så skulle vi skifte inngangsdør og male litt, og så ble skiltet liggende.

Og – plutselig så var jo skiltet “feil” – Olav kom jo i desember, så da måtte jo han også med!

Heldigvis klarte jeg å finne samme fonten jeg hadde brukt på resten av skiltet og det var plass til å sette Olav inn på toppen! Så da ble det bra til slutt.

Selve vinylen har jeg kuttet på kuttemaskinen min, platen er fra Clas Ohlsson og avstandsskruene kjøpte jeg på Ebay for mange år siden.

Share
Posted in Gode tips | Comments Off on Nytt skilt til huset

8 nye siklesmekker

Det holdt ikke med to nye sikleskemmer, nei, det måtte flere til.

Og – vi har tidvis noen netter hvor Olav våkner og ikke vil sove igjen på et par timer, det er fin tid for meg for å klippe stoff. Da vil han nemlig leke for seg selv (og så midt på natten, da!)

Vel, forleden natt fikk jeg i hvertfall klippet 8 smekker, strøket vlieselin på ytterst (jeg gjør det der jeg fester knapper) og nålet de fast til bakstykkene. Da er det å sy de en lek – noe jeg gjorde dagen etterpå.

Igjen er mønsteret fra boken “Heilt spesiell: Sy til liten og stor”.

Share
Posted in Søm, Uncategorized | Comments Off on 8 nye siklesmekker

Pysjamas i det fineste stoffet!

Jeg har sydd en søt pysjamas til Olav! Igjen har jeg brukt grunnmønstrene fra boken til Meedom og Meedom, denne gangen er både buksen og genseren sydd etter form 1.

Det søte stoffet fant jeg hos Quilteloftet på Brokelandsheia, og kunne ikke gå forbi! Jeg sikret meg en meter slik at jeg har nok til å sy noen flere pysjamaser etterhvert som han vokser.

Når jeg klipper ut disse små buksene må jeg merke hva som er foran og bak, for det er så vanskelig å se. Husk at det aldri er nederlag å merke godt! Bare å sy feil pga hastverk 🙂

Share
Posted in Søm | Comments Off on Pysjamas i det fineste stoffet!

Bordpynt som matcher linserviettene

Til festbordet på navnefesten laget jeg bordpynt i den samme linen som jeg sydde serviettene i.

Det er litt morsomt, disse “blomstervasene” laget jeg og mannen til bryllupet for mange år siden. Det er bare “planker” som det er boret et hull i, og så har jeg satt reagensglass oppi. I hver av disse hadde jeg en rose.

Jeg måtte tilpasse størrelsen på hullet med litt aluminiumsfolie.

Jeg sydde fire blomster til å være rundt reagensrørene.

Og så sydde jeg to blomster som lå fritt på bordet.

Alle disse sydde jeg på samme måte. Jeg klippet remser av stoffet som var ca 12 cm bredt, i stoffets fulle bredde. Så delte jeg disse i to slik at det ble veeeeeeldig store trekanter. Deretter brukte jeg overlockmaskinen og sydde hele kanten og rundet av det ene hjørnet.

For å stive av kanten på blomstene sydde jeg med fiskeline i overlocken. Det er strengt tatt kanskje ikke helt nødvendig, men litt gøy å prøve. Og fordi jeg har en sånn syfot som kan føre inn en snor, så fant jeg ut at det var på tide å prøve.

Jeg skal innrømme at det ble litt hektisk sånn i dagene før navnefesten, så Olav måtte bli med å overlocke de siste trekantene.

Selve sammensyingen av blomstene var “sofajobb”. Jeg begynte å snurre fra den minste siden og sydde for hånd rundt og rundt og rundt 🙂

 

Share
Posted in Søm | Comments Off on Bordpynt som matcher linserviettene

Linservietter som bordkort

Til Olavs navnefest laget jeg linservietter som bordkort. Jeg har lenge tenkt å sy linservietter, for jeg synes det er så pent, og nå kom jeg på ideen med å gjøre dette til bordkortet.

Til dette har jeg brukt broderimaskinen min. Den har innebygget mal for monogrammer, og i tillegg tre forskjellige alfabeter, så her har jeg brukt de innebygde innstillingene. Ett slikt broderi tar på min maskin ca 40 minutter å brodere.

Selve linserviettene klippet jeg 40 x 35, og så sydde jeg rullefald med overlockmaskinen min. Da jeg hadde planer om å sy linservietter til oss selv, var ikke dette planen min. Da ville jeg brette inn alle kantene to ganger og sy pent, enten med maskin eller for hånd. Nå ble jo dette bordkort som alle fikk ta med seg hjem så da kunne jeg gjøre det litt raskt på overlocken. Og det gøye er jo at det ble veldig pent. Hjørnene har jeg bare rundet.

Linen jeg brukte til dette var perfekt, og den har jeg kjøpt hos Quilteloftet på Brokelandsheia. Dette ga meg lyst til å sy linservietter som vi kan ha til oss selv også, og jeg har enda litt lin igjen så det er mulig jeg gjør det (når jeg plutselig får masse tid til overs 🙂 )

Share
Posted in Søm | Comments Off on Linservietter som bordkort

Jakke og bukse

Jeg har sydd en jakke og bukse til Olav. Igjen har jeg brukt grunnmønstrene fra boken til Meedom og Meedom, og har gjort endringer slik at det har blitt som jeg ville.

Jakken er sydd etter grunnform 2, altså den samme som jeg brukte da jeg laget bunadsjakken.

Jakken har fått litt kule lommer og trykknapper. Så har jeg sydd sømmer med coverstitch maskinen min som dekorativ effekt, både langs knappestolpene og for å feste lommene.

Lommene er kantet med samme jersey som jeg har sydd buksen i.

Jersey og velour er fra Stoff og Stil (samt knappene), sytråd og ribb er fra Quilteloftet på Brokelandsheia.

Det som er litt gøy er jo at jeg kjøpte 0,5 meter av hvert av stoffene  – og det er mye igjen! Det går jammen ikke mye stoff i størrelse 68!

Share
Posted in Søm | Comments Off on Jakke og bukse

Siklesmekker til Olav

Allerede i påsken fikk Olav sin første tann! Det har vi merket lenge, for behovet for siklesmekker bleplutselig stort. Da fant jeg frem litt smårester av jersey, og sydde smekker. Jeg fant et mønster i boken “Heilt spesiell: Sy til liten og stor” og den største størrelsen her er fin til Olav.

Har du ikke boken, og bare vil sy disse smekkene, så anbefaler jeg på det sterkeste biblioteket! Ja, det gjør jeg egentlig uansett. Jeg har så mye bøker nå, at jeg må begrense meg litt, så nå har jeg en egen regel…. Først når jeg har lånt en bok flere ganger på biblioteket kan jeg få den selv, og da ønsker jeg den gjerne til jul eller bursdag 😊

Share
Posted in Søm | Comments Off on Siklesmekker til Olav