Kosekopp til 50 kroner (Budsjettvennlig julegavetips 2)

20161017_175403-2

Hvem hadde vel ikke blitt glad for å få en slik kopp – kanskje i stedet for den “tradisjonelle” julestjernen vi gir vekk i hele desember? Selv reagerer jeg på julestjerner og blir tett som en “potte”, men med en slik kopp med litt forskjellig i så hadde jeg hatt kos lenge!

Fremgangsmåte:

Klippemål: To stoffbiter som du klipper ut etter mønsteret som jeg har laget, og du laster ned her.  (Husk å legge til sømmonn)
Nål: Vanlig – 80
Sytråd: Vanlig (jeg bruker polyester Guterman)
Stoff: Jeg har brukt bomull, men her kan du bruke hva som helst.
Annet:
4 maljer (4 mm)
25 cm bånd
Kopp
Te, kakao og cappuccino etter smak.

Gjør nøyaktig som i filmen under, men sjekk at trekket går gjennom hanken. Om trekket er for bredt så er det bare å klippe og sy det smalere.

Jeg valgte å sette inn fire maljer bare fordi det ble litt morsomt, du må gjerne bruke borrelås, eller knapp og knapphull. Trykknapp fungerer også, og selvsagt også andre maljer (inkludert de fra Biltema, men minste der er 8 mm så da ville jeg vurdert å forlenge trekket med 1 cm i hver ende)
20161017_174540-2

Til dette har jeg brukt Prymtangen min og om jeg skal anbefale deg en tang å kjøpe så må det være denne, den er god å holde og setter pent og jevnt inn både maljer og trykknapper.

20161017_175511-2

Regnestykke:
Quiltestoff (bomullstoff) koster ca 60 kroner for 30 cm (det er vanlig ferdigklipte stykker)
Jeg har brukt:
Stoff: 30 x  15 cm =        ca 9 kr
Maljer: 4 stk à 1,5 kr =       6 kr (selges i pakker på 50 til ca 70 kroner)
Bånd: 25 cm :                       3 kroner (ca 12 kroner pr meter)
Stoff, nål :                             5 kroner (det er ikke så mye på dette prosjektet men legger dette fast til alle prosjektene)

Totalt på syprosjektet: 23 kroner

Jeg har kjøpt kopp på Dags Marked, den billigste jeg fant: 15 kroner
Og så kan du jo velge hvor mye du vil fylle den med, Kakao og cappuccino koster 3 kroner hver, mens te er noe billigere, så med det på bildet regner jeg da totalt 10 kroner.

Totalt for hele gaven: ca 50 kroner

20161017_175502-2

Under finner du filmen som viser fremgangsmåten på koppetrekket.

I tillegg legger jeg med informasjon om Prym-tangen, og hvordan du syr igjen en vrengeåpning for hånd, om du har lyst til å gjøre det før du syr stikningen på koppetrekket.

Jeg har også laget en oppskrift på hva jeg kaller kakaopinner, alstå pinner som du bare rører ut i varm melk og så har du kakao. Oppskriften finner du her, og en liten ladning med slike på lur er kjempefint for å gi vekk også med denne koppen. På bildet under har jeg pakket de inn med en marshmallow.

kakaopåpinne01

Om du heller vil strikke et trekk så har jeg laget mønster for Amica Patterns på dette trekket som heter Vinterkos:

Posted in Lær å sy, Ninas syrom | Leave a comment

Varmepose til kalde dager for under 40 kroner! (Budsjettvennlig julegavetips 1)

Mitt første budsjettvennlige julegavetips du kan sy er rett og slett en varmepose. Disse er fantastisk deilige å bruke, og det er lett å glemme at dette er så enkelt som det er.

20161016_201512

Fremgangsmåte:

Klippemål: To stoffbiter på 15 x 60 cm
Nål: Vanlig – 80
Sytråd: Vanlig (jeg bruker polyester Guterman)
Stoff: Bomull fordi dette skal i mikrobølgeovnen
Annet: 1 kg ris (billigste du finner men IKKE hurtigkokt eller grøtris. Helt vanlig ris)

20161016_193959

Dette er veldig, veldig enkelt. Du gjør akkurat som i instuksjonene i filmen under, og passer på å ha vrengeåpningen ca 10 cm ned langs den ene langsiden. Dette fordi da er all risen godt vekke når du skal sy igjen vrengeåpningen.

20161016_201007

Et tips til å lage en trakt er å kutte av toppen på en halvannen liters brusflaske. Da slipper du ris og annet rundt i hele huset (eller jeg som har funnet erter i evigheter etter et lite “uhell” i stuen…)

Jeg har valgt å bruke bomullslerret bak og et pent bomullsstoff foran på denne posen. Du kan velge å bruke helt ensfarget, eller mønstret på begge sider.

Variasjoner:
Du trenger selvsagt ikke lage en avlang pose som kan ligge rundt nakken! Du kan jo godt lage en firkantet vanlig “pute” bare for å kunne varme deg når du fryser, eller den som skal få den!

20161016_201657

Regnestykke:
Quiltestoff (bomullstoff) koster ca 60 kroner for 30 cm (det er vanlig ferdigklipte stykker)
Ditte fra IKEA koster 30 kroner for en meter.
Jeg har brukt
15 x 60 cm = ca 15 kroner for quiltestoffet og ca 2 kroner for Ditte = 17 kroner

Så var det risen, den er det dyreste i dette prosjektet. Rema 1000 har en middagsris som selges i pakker på 2 kg til ca 30 kroner, altså 15 kroner for 1 kg.

Så legger vi på noen kroner i nål og tråd, og kan da regne:

Stoff + ris + nål/tråd = 17 + 15 + 5 = 37 kroner.

Altså: Hele prosjektet til under 40 kroner! Og dette synes jeg er en fin gave!

Du kan jo kombinere dette med en kjøpegave om du vil – hva med en fotkrem, en bok eller en sjokolade?

20161016_201439-2

Bruksanvisning:
Alle ovner og mikrobølgeovner er forskjellige, så her må den som får posen teste. Men oppvarming i ren mikrobølgeovn 1-2 minutter pleier å holde lenge, eller i stekeovn på 100 °C ca 10 minutter.

Denne posen kan ikke vaskes, for risen er inni. Jeg har lovet å tipse om kjøpemønstre og ønsker du å sy en slik pose hvor trekket kan tas av så finner du mønster på det her.

Er du litt usikker på hvordan du kommer i gang eller på noen av teknikkene (hvordan du syr eller bruker symaskinen din) så ta en titt på oversikten min her på siden “Ninas syrom”.

Et veldig lite PS på slutten: Jeg gjør alt dette klart kvelden før det blir publisert, og derfor publiseres det automatisk i 10-tiden dagen etterpå. Jeg er på jobb når dette skjer og har hverken mulighet eller anledning til å svare på eventuelle spørsmål som måtte komme før et godt stykke ut på kvelden 🙂 Derfor håper jeg å lage så gode beskrivelser at det forklarer seg selv – om dere skjønner 🙂

Posted in Lær å sy, Ninas syrom | 1 Comment

10 sparetips til deg som syr!

Som siste opplading før jeg går i gang med mine 24 budsjettvennlige julegaver du selv kan sy, så har jeg skrevet ned mine 10 beste sparetips.

Tips 1:
Stoff:
Ensfarget bomullsstoff kjøper jeg alltid når jeg er på IKEA. De har en serie som heter “DITTE” som koster ca 30 kroner meteren. Av og til koster den på tilbud 20, men uansett er det billig. Ditte er veldig god kvalitet! De har ikke mange farger, men jeg kjøper alltid sort og hvit. Dette bruker jeg inni “alt”. Når jeg gjør det så kan jeg helt fint bruke litt dyrere stoff på utsiden av det jeg lager, for totalsummen blir moderat 🙂

(Handlenett fòret med Ditte)

Handlenett 01

Tips 2:
JYSK selger stoff i metervare veldig billig. Ulempen er at det meste er på rull på 5 meter, men du kan altså få 5 meter for 100-250 kroner – altså fra 25 – 50 kroner meteren. Jeg har brukt en del av dette og noen av disse er litt tynne, men om du bruker DITTE fra IKEA inni – så får du likevel et stødig resultat. Hva med å spleise med en venninne, så får dere 2,5 meter hver? (5 meter er mye stoff i samme mønster…)

Tips 3:
Lag ditt eget stoff:
Ja – gjør det! Bruk hvit DITTE eller annet bomullstoff og tekstilmaling. Om ikke lenge skal jeg gi deg mange gode forslag til hvordan du kan male stoff og lage dine egne stoff-design! En flaske tekstilmaling (Panduro, for eksempel) koster ca 80 kroner – men jeg kan love deg du har den lenge!! For å starte opp ville jeg enten kjøpt et sett med alle farger (de selger det i litt mindre forpakninger til 250 ca), eller kjøpt hvit + en farge. Dermed kan du blande til mange nyanser av en farge, for eksempe blå – da får du alt fra lyseblått til mørkt i fargetoner som passer sammen.

Tips 4:
Gardiner og sengetøy kan være en fin måte å få tak i billig og litt kraftige stoff. Det er ofte tilbud på Kid interiør og andre steder. Det er mye stoff i en gardin, og ofte har de kule oppheng som du kan planlegge inn i prosjektet ditt på en eller annen måte. Sjekk kvaliteten, jeg ville prøvet å kjøpe bomull da de helsyntetiske kvalitetene kan være for svake til sy-prosjekter som skal tåle litt slitasje.

Tips 5:
Brukt tøy / redesign
Absolutt! MEN husk for all del at alt som har vært brukt har blitt slitt og at levetiden på det du lager blir redusert. Du kan helt klart styrke slike stoffer ved å stryke på strykeinnlegg/vlieseline eller andre slike produkter, men da går jo også prisen opp igjen.

Tips 6:
Verktøy:
Maljetang fra Biltema til 70 kroner. Jeg bruker den på 8 mm. Disse maljene tåler å bli vasket og er helt OK. Hvis du lurer på hvordan du bruker tangen så tar du en titt på den 4 mutter lange filmen nederst.
Biltema

Tips 7:
Når jeg bruker linjalene mine for å kutte, har jeg et håndtak som ser ut som et gammelt telefonrør. Det er absolutt ikke en nødvendighet, men det gjør at jeg har mer kontroll over trykket på linjalen og ikke minst sparer fingre for unødvendige kutt. Slike kan også kjøpes på Biltema – det heter Vakuumløfter da det egentlig brukes for å løfte glassplater eller tilsvarende. Et slikt “telefonrør” der koster ca 100 kroner.

Tips 8:
Glidelåser:
Glidelåser er ganske billig på Stoff og stil (15-20 kroner pr stk) men det er ikke alltid jeg vet hvilken lengde jeg skal ha. Jeg har derfor kjøpt masse glidelås i metervar (det går an!), hvor jeg selv klipper til ønsket lengde og setter på glideren. De billigste her har jeg funnet hos Stoffdronning. Her koster de 20 kroner pr meter og hvis du kjøper 5 glidere til (3 kr stk) så kommer altså 5 glidelåser på 20 cm på 35 kroner, eller 7 kroner pr stk.

Tips 9:
Vatt og innlegg:
Vatt og innlegg er ikke så dyrt, uansett hvor det kjøpes. Jeg bruker mye en type som kalles “Bordvatt” som er tynn og flat men ganske stødig, og så bruker jeg ofte den i flere lag om jeg vil ha mer fylde i. Det finnes vatt med lim og uten lim og tykk og tynn, men som sagt er det “bordvatten” jeg stadigvekk bruker.
Litt strykelerret eller vlieselin er nyttig å ha uansett når du skal sy knappehull, feste maljer eller støtte litt ekstra. Alt dette får du i din lokale sybutikk.

Tips 10:
Alternativer til vatt og innlegg:
Her finnes det veldig mange alternativer som du kan bruke. Det er ikke alltid du egentlig trenger volumet i prosjektet, bare stødigheten. Da kan du fint bruke ett eller to lag av et annet stoff, det kan være en gammel skjorte, sengetøy eller bare billig bomullslerret.

Om du trenger litt mer volum i prosjektet kan du bruke gamle morgenkåper, håndklær og ikke minst gulvekluter.

Før du begynner på et prosjekt bør alle stoff være vasket, og det er to grunner til det:
1. For å hindre at det ferdige prosjektet krymper ved vask
2. Ikke minst for å hindre at farger skal “blø” ved vask

Gulroten!
Jepp – det er en gulrot når en er flink å spare penger! Da kan en nemlig bruke fine stoffer til utsiden av prosjektet eller detaljer! Det vil da nemlig ikke bidra til så fryktelig mange kroner når resten av prosjektet er tatt på stramt budsjett. For eksempel koster 30 cm lekkert stoff i en quiltebutikk noe mellom 50-70 kroner. Det stoffet vil du da klare å utnytte veldig godt slik at dette beløpet kan deles på flere prosjekter! Og det å bare bruke litt av et stoff i et prosjekt kan bli ganske mye stiligere enn å ha hele prosjektet i det stoffet!

Hvordan sparer jeg mest mulig??
Det er ganske “enkelt” – planlegg!
Lag deg en arbeidsplan for hva du vil lage og hvor mange du trenger av hver ting du skal lage. Så skisser du opp hvor mye stoff du trenger av de forskjellige stoffene, og tenker hvordan du best plasserer delene for å få mest mulig ut av stoffet. Du må huske å ta hensyn til om mønsteret i stoffet bare går en vei, eller om det er stretch i stoffet som skal utnyttes. Er det ikke det – er det bare å få så mye du kan inn på stoffet.

Og – tenk først – klipp etterpå! (Av egen erfaring!!)

Posted in Gode tips, Lær å sy, Ninas syrom | Leave a comment

Lag 24 julegaver på budsjett – få tips av meg!

Hva!? Tenke på julegaver i oktober??

Sau 2

Ja, nettopp! Fremover vil jeg vise deg ikke mindre enn 24 budsjettvennlige julegaver du kan lage når du har lært deg teknikkene jeg viser deg. Du vil se at til mange av prosjektene er det de samme teknikkene du bruker – og det er også noe av læringen jeg vil du skal ta med deg! At når du har lært en teknikk så kan du bruke den til så mye du bare vil – det er faktisk bare fantasien som setter grenser!

Og – det er faktsik nå, utover høsten at vi (eller jeg i hvertfall) har tid, lyst og ikke minst – koser meg med å lage ting. I desember blir alt hektisk, hvert eneste år, og selv om jeg kanskje rekker å lage noe – så er ikke kosen like stor.

Derfor har jeg tenkt å tipse dere fremover om hvordan dere kan lage kjempefine julegaver (eller andre gaver) som ikke bare er fine og praktiske, men også budsjettvennlige. Jeg vil prøve å sette opp regnestykke for hvert prosjekt slik at du kan se hva jeg har betalt for prosjektet mitt.

OK. Budsjettvennlig kan være så mye og fordi jeg skal tipse om ting du kan sy, så betyr det jo at du må ha en symaskin. Om du ikke har det, så kan du prøve å låne en, det er noe jeg absolutt anbefaler til nybegynnere, for da vil du etter en stund finne ut av hva du føler du mangler, eller hva du føler du ikke bruker og vil lettere kunne velge deg en maskin senere i den store jungelen.

Før jeg går i gang med tipsene mine så er det noen ting jeg vil du skal kunne (eller som du kan øve på).

Grønnsakspose

Alle disse prosjektene vil du se er sydd BARE med rettsøm og sikksakk.
I tillegg har jeg tips til hva du trenger for å begynne å sy og hvordan du vedlikeholder symaskinen. Om du også vil ta en titt på undertråden og hvordan du trer maskinen din, så gjør gjerne det.

Men altså – det sømtekniske er rettsøm og sikksakk – som du kan se i disse to korte videoene.

Absolutt tipsene kommer til å være gratismønstre som jeg presenterer her på bloggen, men i en del av tipsene kommer jeg også med ekstra anbefaling av andre mønstre fra Amica Patterns (som tillegg eller alternativ) Den siden har jeg sammen med min venninne Elisabet og vi startet opp fordi vi synes det var dumt og kjedelig at når du kjøper mønstre får du ikke sy for salg – det får du av våre mønstre – og fordi vi ofte har prøvd å sy etter beskrivelser som ikke er grundige nok. Vi har noen gratismønstre som du kan laste ned om du lurer på hvor mye du må kunne før du setter i gang. (Men stikkordet her også er rettsøm og sikksakk)

Husk – det er ikke prisen som teller når det gjelder gaver!

Vær velkommen til å følge med videre!!

Posted in Gode tips, Lær å sy, Ninas syrom | Leave a comment

Havrefjellsjalet – deilig og kjempestort!

For mange år siden laget jeg et mønster på et sjal jeg har kalt Havrefjellsjalet. Havrefjell er et fjell der hvor vi har hytte, og fordi alle utregningene ble gjort på hytten så var det et enkelt valg.

20160925_183919_013-2

Det er faktisk en god stund siden jeg har strikket et slik sjal selv, men to venninner har nylig gjort det, og da jeg hadde en ganske stor mengde alpakkagarn igjen fra en jakke jeg har strikket (men har ikke festet tråder) så bestemte jeg meg for å strikket et Havrefjellsjal selv. Taktikken var å strikke opp ALT garnet som var igjen slik at jeg slapp å sitte igjen med garnrester, og det gikk strålende!

20160925_1838571

 

Sjalet er det største jeg har strikket, og er over 2 meter fra tupp til tupp. Og i alpakka, og på litt tynnere pinner enn i oppskriften (jeg brukte 3,5) så er dette skikkelig godt og varmt!

Mønsteret er ganske lett å huske så de første omgangene fulgte jeg mønsteret (for dette er ikke sånt jeg går og husker på…) og deretter hadde jeg lært det igjen.

20160924_093700

Jeg blokker sjalet når det er ferdig, og før jeg fester trådene. Det gjør jeg ved å spenne det opp – forsiktig – med knappenåler på en lekematte fra Biltema. Dette for å få dratt det litt ut slik at mønsteret vises. Deretter spruter jeg vann på og lar det tørke.

Akkurat dette sjalet ble så stort at lekematten min var for liten, og jeg måtte spenne opp først den ene siden og deretter den andre siden.

20160925_110030

Spisestuebordet her (på hytten) er 2 meter, så sjalet er litt lenger. På bildet er høyresiden ferdig, mens venstre står med knappenåler i. Ser dere hvor fint tuppene holder seg etter en slik behandling?

Men – det er bare viktig å huske på at en ikke skal dra så mye en klarer i strikektøyet. Det blir absolutt finest når det er litt spenst i garnet og at det ikke er dratt i stykker. Så bare dra nok til at “hullmønsteret åpner seg opp”, når en er ferdig å strikke et slik sjal er det som regel mer en klump enn et sjal.

Jeg har brukt garnet Mini Alpakka fra Sandnes Garn, og pinne nummer 3,5

Posted in Amica Patterns, Strikking | 1 Comment

Ny bukse på friidrettsstevne

20160828_162407

Jeg følger opp forsettet mitt med å sy ferdig en bukse i uken! Og jammen gikk det bra denne uken også! Og det er ganske bra for det er full fart på jobben, jeg har malt en liten gang to strøk og holder på å pusse opp en krakk. Krakken skal få sitt helt egne blogginnlegg når den er ferdig.

Dette er en bomullsbukse som er middels tykk i stoffet, som betyr at dette blir en grei bukse utover høsten og vinteren.

Nå var vi på friidrettstevne i dag for å se niesen løpe 200-meterm og jeg må si at den passet utmerket i dagens 14 grader og regn. Genseren har dere sett før, den strikket jeg ferdig på ferie i Danmark for 3 uker siden, og i dag var den helt super, for den har vært litt varm til nå.

Målsetting for neste uke er enda en bukse, og så har jeg veldig lyst til å gjøre ferdig krakken jeg holder på med!

Med ønske om en veldig fin søndagskveld og uke!!

Posted in Søm | Leave a comment

Drapert topp sydd i jersey og ny bukse

20160716_095204

For halvannet år siden kjøpte jeg boken Drape Drape 2, ene og alene for det var en kjempefin, drapert genser der som de hadde som utfordring i det engelske tv-programmet “Great British Sewing Bee”. Jeg har ikke laget denne genseren, for jeg har ikke orket å begynne å forstørre mønsteret. Jeg har lest på amerikanske blogger at de som er vanlig str M må sy i XL, og selv det er lite, og det betyr at for å få dette mønsteret større kreves en stor jobb med mengder med konsentrasjon. Jeg er ikke helt der for tiden – det er sommer!

Men, så ble jeg gjort oppmerksom på at det var en ganske lik topp i et blad som heter Fashion Style som selges på noen Narvesen, og at mønsteret kom fra noe som heter “Knip mode”.

Etter litt søking og leting fant jeg mønsteret her. (Mønsteret kan kjøpes enkeltvis fra denne linken)

20160821_182945_016 (2)

Jeg snurret rundt og den nye buksen ser skikkelig krøllete ut – det er den egentlig ikke. Og jeg ser også at det er vanskelig å se forskjell på denne og den jeg sydde ferdig forrige uke, men denne er sydd i en form for stretch-dongeri.

Det er sånn skriv ut hundreogørti sider (printeren her gikk varm og nesten tom for papir), lim sammen, klipp opp og lim sammen igjen. Instruksjonene står på nederlandsk, og flamsken min har blitt skikkelig rusten, men jeg klarer fremdeles å lese. Nå var det ikke så vanskelig å forstå hvor sømmene skulle være.

Størrelsene passet bra i forhold til måletabellen.  Tabellen fulgte ikke med mønsteret så denne måtte jeg finne etterpå.

Etter at jeg hadde tapet sammen alle arkene, festet jeg det på et slikt stort ark.

20160716_082351

Ja, og bare så det da er sagt, nå har jeg sydd 2 av 6 bukser! Jeg har fortsatt en plan om å sy ferdig en i uken, så her er det bare å stå på!

Posted in Søm | Leave a comment

Nytt antrekk, bukse og topp… første av … 7…

I dag ble dette antrekket ferdig  – ny bukse og topp. Toppen er en ny modell og jeg tar med meg videre at jeg ikke vil ha selve halskanten så stram, så den skal jeg begynne å sy på min “normale” måte og ikke som beskrevet i mønsteret.

Nina

Buksen er deilig i stretchstoff, og jeg vet ikke helt hvor jeg har kjøpt det. Sikkert og visst er det at det lå i hyllen min hvor jeg hadde samlet alle stoff jeg ville sy bukser av, og ved nærmere gjennomgang viste det seg at jeg totalt hadde 7 slike stoff, og flere av de var allerede ferdig klippet! Det var litt overraskende, for det hadde jeg glemt, så nå motiverer jeg meg for å sy bukser, en i uken.

20160814_194513

Ah! Lommer er gøy og gjør buksene litt mer elegante, selv om jeg ikke bruker de. (Kult armbånd, hva? Laget av Gry Grindbakken som har det kule firmaet Fili, hvor hun lager både tradisjonelle bunadssmykker og hverdags/festsmykker som dette armbåndet).

20160814_193802

Det BLIR forskjell med navnelapp i klærne, altså 🙂 Jo OK, det er kanskje barnslig, men jeg synes det er litt gøy. Det er MANGE som sender meg melding og spør hvor jeg har kjøpt de – svaret er hos en dame i Canada – nemlig via denne linken her. Sånn- da kan du bestille egne om du vil 🙂

Nå er det ikke egentlig hverken vanskelig eller kjedelig å sy bukser, men uansett hva en syr 7 av så kan det jo bli litt i overkant mye. Så jeg har bestemt meg for å “holde trykket oppe” og rett og slett sy ferdig en bukse i uken. Alt er jo klart – de er jo ferdig klippet og i helgen har jeg tatt en kjempejobb med å stryke stabilisering på akke disse linningene.

20160729_141215

Jeg får også spørsmål om mønstervektene mine. De er kjempesmarte, og kjøpes på Biltema (sammen med så mye annet lurt en trenger på syrommet). Jeg har to pakker av disse mutrene, størrelse M30. Dette geniale tipset kommer fra Merete, som har bloggen Kaoz. Merete er kjempeflink til å sy og vi prøver å ha regelmessige kvelder hvor vi syr. Men vi ender egentlig opp med å skravle om hva vi har lyst til å sy, og så spiser vi sjokolade.

Men nå må jeg altså prøve meg på å gjennomføre – 1 bukse i uken! Og i morgen begynner jobb igjen etter tre uker ferie så da er hverdagen endelig i gang igjen. Jammen er hverdager deilige (selv om ferie er bra også).

Riktig god uke til alle!

Posted in Søm | 1 Comment

Slik har jeg kopiert en tunika

20160808_191858 (2)

For mange år siden kjøpte jeg en tunika som er så lang at den innimellom, på varme dager, kan brukes som kort sommerkjole. Den er skikelig deilig, og jeg har selvsagt studert den. Fasongen er veldig enkel, ikke et eneste innsnitt noe sted.

20160808_191910_022 (2)

Jeg har derfor tenkt at denne må jeg selvsagt prøve å kopiere. Det har jeg ikke gjort før, så jeg har kviet litt for å gjøre det. Men, på søndag tok jeg rett og slett sats, og satte i gang. For å presse meg selv til å komme helt i mål, hadde jeg en billedtråd på Facebooksiden min, hvor jeg oppdaterte med bilde hvert 20 minutt – uansett hva jeg gjorde. Så, under ser dere fortløpende prosessen jeg gikk gjennom. Dere kan klikke på alle bildene for å få de større.

Det som ikke var på min “originale” var knytebånd og maljer i halsen. Jeg var sikker på at det ville bli stilig, og det synes jeg også at det ble.

20160808_191920_026 (2)

Stoffet kjøpte jeg i fjor sommer hos Meretes Atelier i Grimstad, en perle av en butikk med stoff og interiør. Jeg har brukt nøyaktig 1,5 meter på denne tunikaen, og da var det ikke noe igjen. Og det er på en måte skikkelig deilig! Ingen rester = mer ryddig på syrommet!

Posted in Søm | Leave a comment

Oydis – ny strikket genser i deilig ull!

20160804_174910 (2)

Da jeg så genseren Oydis presentert på bloggen til Linda Marveng så var jeg ikke i tvil – dette var en genser for meg! Genseren skulle egentlig strikkes med to forskjellige garn som strikkes sammen, men jeg hadde en del grått pelsullgarn fra Hillesvåg i garnhyllen, og fikk samme strikkefasthet med dette. Og jeg er så glad i garn fra Hillesvåg, så kan jeg bruke det, så gjør jeg gjerne det. Linda kan du følge på bloggen hennes, hennes Facebookprofil (Linda Marveng) eller – hun er nå på Instagram! @lindamarveng – og jeg anbefaler å følge!

20160804_174813

Strikkingen av denne genseren har gått superraskt – vi har nemlig hatt ferie i Danmark hvor det ble ganske mye kjøring, og når jeg er passasjer så får jeg strikket mye. I tillegg ville jeg veldig gjerne bli ferdig der for å få tatt bilder på en av de mange, vakre strendene.

Bakstykket strikket jeg hjemme, og samtidig med at vi så en spennende serie på Netflix. Det var dumt, for jeg klarte å strikke noen av flettene feil. Men – jeg har faktisk rukket opp og strikket dette på nytt. Det er noe med å ha det skikkelig når jeg først har satt i gang.

20160804_174909

Jeg strikket en størrelse større enn jeg pleier, det var sånn sett ikke nødvendig, men gjør at jeg kan bruke denne genseren med varme klær også under.

Genseren er testet en vindfull dag i Danmark og er nydelig varm og deilig!

Buksen er nysydd i deilig lin, og jeg sydde den med denne genseren i bakhodet. Fargen er litt sånn ubestemmelig støvet lilla, men jeg skal vise bukse og litt annet sydd i eget innlegg.

20160804_174800

Posted in Strikking, Uncategorized | 3 Comments