To bodyer – aper og biler – i størrelse 68

Det er veldig gøy – disse stoffene har jeg fått i barselgave! Og da hadde jeg ekstra lyst til å bruke de til noe som blir mye brukt. Derfor valgte jeg igjen å sy etter mønsteret Kuvertbody. Det som er greit nå, er at vi har 5 bodyer som jeg har sydd, og noen vi har fått, i størrelse 68, og da har vi faktisk det vi trenger!

Forbruket mitt av slike trykknapper er stort, så jeg holder på å sjekke litt hvordan jeg kan få ned prisen pr body. En pakke fra Prym koster på sybutikken i Larvik 99 kroner, da er det 10 knapper. Og det går minst 5 knapper pr body, så det blir faktisk for minst like mye i knapper som i stoff.

Jeg har tidligere vist dere hvor glad jeg er i Prym-tangen min, og bruker den også til disse knappene. Jeg har forløpig bare en video om denne tangen med plastknapper og maljer, men skal absolutt få laget en video om disse metall-trykknappene også.

 

Share
Posted in Søm | Comments Off on To bodyer – aper og biler – i størrelse 68

En gave til gutt i str 92, og nye størrelsesmerkelapper

Barnesetet vi kjøpte låste seg fast i isofix-delen i bilen. Det var ganske knotete å ikke kunne ta setet ut av bilen (og heller ikke bruke det i bil nr. 2). Mens det var til sjekk for å se om det kunne fikses, fikk vi låne barnesete av en kollega – og det reddet oss fra å måtte kjøpe nytt sånn på sparket.

Som takk har jeg sydd en genser til hennes sønn, i størrelse 92.

Jeg måtte også ha flere størrelsesmerkelapper, så jeg tok en kveldsstund og laget nye. Det er jammen en pirkejobb, og vanskelig å se – så noen steder ser dere at jeg har plukket vekk feil del av folien. Men jeg har nok likevel lapper nok for en god stund.

Mønsteret er fra boken til Meedom og Meedom, som jeg kan anbefale på det sterkeste! Det er en flott bok med grunnmønstre i alle størrelser opp til 92, og jeg skal senere forklare hvordan du enkelt bruker denne boken for å lage akkurat det mønsteret du vil – uten å kunne konstruere eller andre ting! Absolutt en bok å ønske seg.

Nå som jeg vet at det blir gutteklær jeg kommer til å sy, laget jeg de litt tøffe. Små WW bobler med størrelsen inni.

Share
Posted in Søm | Comments Off on En gave til gutt i str 92, og nye størrelsesmerkelapper

Baggy bukse og selebukse str 62

Jeg har laget en ny baggypants til Olav, men oppdaget da jeg skulle ta den på at denne jerseyen ikke har så mye stretch. Derfor er den for trang både i livet og nede i bena. Jeg skal klippe av og sette på vanlig ribb.

Det er ikke alltid like lett å vite, men fra nå av tar jeg en “strekk-test” på soffene – jeg bare strekker de godt for å se hvor elastiske de er 🙂

Mønsteret Baggypants.

Og så har jeg laet en ny Fun and play baggy romper.  Denne ble heldigvis grei i bråtet nede.

Share
Posted in Søm | Comments Off on Baggy bukse og selebukse str 62

6 nye garnposer!

Noe av det enkleste å sy er disse garnposene! Og ikke minst er de veldig, veldig nyttige. Nå har jeg ikke lenger tall på hvor mange jeg har sydd, men jeg gir vekk fortløpende til strikkeglade venninner, så å ha noen sånne på lur er veldig smart!

Noen har jeg også solgt, men disse er så lette å lage at det gjør du lett, selv om du er helt nybegynner. Se nederst for fremgangsmåte!

Av og til skal det ikke mer til enn at jeg finner et veldig passende stoff, og denne gangen har jeg vært i hyllene hos Quilteloftet på Brokelandsheia, og fant dette med symotiver! Jeg klarte ikke motstå det, og av 30 cm (som gjerne er ferdig klippet i butikkene) så får du 3 garnposer + en liten rest igjen. Du må i tillegg har forstoff.

For målene til disse, tar du en titt her.  (men det er altså 30 x 30 – det er kortversjonen)

Fimen om hvordan du syr disse ser du her under, og nederst ser du tipset mitt til hvordan du setter på snorstoppere.

Share
Posted in Søm | Comments Off on 6 nye garnposer!

To gedigne prosjektmapper

Jeg har sydd en mengde med prosjektmapper sånn gjennom årene, men ingen så store som disse! Jeg har nemlig savnet å ha en mappe til store prosjekter, hvor alt får plass. Og – sånn til vanlig – en mappe som både tar strikketøyet, og de andre småmappene mine. Alt i en mappe. Vil du også sy en slik, så se video nederst i innlegget.

Mappenes mål ble til ved ganske enkelt å bruke halve bredden på stoffet. Stoffet er et skikkelig solid bomullstoff fra IKEA, og jeg skulle lage to mapper.

På dette tidspunktet hadde jeg enda ikke målt hvor stort det var, bare klippet foret like stort. Det er ikke noe problem å gjøre dette så lenge du klipper rett og har lang nok glidelås. Jeg har glidelås i metervare som jeg skulle bruke på disse.

Mappene ble supre – den ene skal en venninne få 🙂 Jeg er sikker på at hun også trenger en mappe!

Jeg målte til slutt klippemålene mine, de var 74 x 48 cm. 48 cm er altså kanten der glidelåsen settes inn, og 74 cm blir rundt hele mappen. Jeg har derfor vrengehullet i sidesømmen til foret. Foret er klippet på samme måte.

Har du lyst til å se vide om hvordan du gjør det, tar du en titt på filmen under, og har du lyst til å lage en med vatt, finner du de eksakte målene på den i filmen ved å klikke her. 

Share
Posted in Søm | Comments Off on To gedigne prosjektmapper

Strikket jakke og ullbukse – gratismønster

I sommer var vi på biltur i Sverige, og jeg fikk strikket en del da. Jeg hadde nok garn og var effektiv, så det ble noen plagg på de milene vi kjørte. Alt jeg laget fant jeg på Garnstudio sine sider, de har masse gratis og fine oppskrifter. Klikk på linkene under, så kommer du rett til gratis-oppskriftene.

Jakken heter Sleep tight, er strikket i størrelse 0/1 mnd i Drops baby merino i farge Lys blå 11.

Buksen heter First impression pants, og er også strikket med Drops baby merino. Jeg brukte ca 100 gram på denne i størrelse 0/1 mnd.

Dessverre – begge disse var for små til vår lange Olav. Buksen kunne vi nok ha brukt, men da hadde jeg jo også strikket buksen i Fanamønster, så behovet var ikke stå stort lenger.

Share
Posted in Strikking | Comments Off on Strikket jakke og ullbukse – gratismønster

Heldress i størrelse 62

Det er gøy nå, for klærne jeg har sydd passer jo!

Her har jeg sydd en heldress etter mønsteret Baggydress fra Hallondsmulan. Jeg har sydd av dette mønsteret før, men da hadde jeg skrå åpning helt ned til foten.

Stoffene hadde jeg liggende i hyllen, ermene er rester etter noen jersey-topper jeg sydde til meg selv – og noen jeg har planlagt 🙂 Det rutete stoffet kjøpte jeg for mange år siden, og i fjor prøvde jeg til og med å selge det – nå er jeg jammen glad for at jeg ikke kvittet meg med dette billig. Jeg har fremdeles en del igjen av det, og ser for meg at det på sikt kan bli noen fine gensre.

 

Share
Posted in Søm | Comments Off on Heldress i størrelse 62

Et par strikkevotter til – Orange Blossom Love

Jeg har strikket enda et par av vottemønsteret Orange Blossom Love. Jeg hadde så lyst til å se hvordan disse vottene ble i litt mer kontrastfarger.

Disse er strikket i Sisu fra Sandnes garn, i sort og petrol. Jeg synes de ble litt fine med så stor kontrast, jeg.

Og jeg må si jeg liker godt å strikke votter, altså! Jeg liker tynt garn og tynne pinner, og synes det er trist å strikke veldig fine sokker, for de blir alltid slitt. Mens votter – de varer i en evighet! Så her synes jeg det er verdt å legge inn litt innsats.

Vottene strikkes med babyull på pinne 2,5 for å få en strikkefasthet på 32 masker og 26 omganger = 10 x 10 cm.

Mønsteret kan kjøpes på norsk på Amica Patterns, og på både norsk og engelsk på Ravelry. 

Share
Posted in Amica Patterns, Strikking | Comments Off on Et par strikkevotter til – Orange Blossom Love

Kanting med stretchstoffer og coverstitch-maskin

Alle disse barneklærene jeg har sydd med pene kantbånd, er kantet med coverstitch-maskinen min. Bare for å ha det sagt – du trenger på ingen måte en slik maskin for å få til dette, men denne har jeg hatt i flere år og brukt til elastiske opplegg og dekorsømmer på klær jeg har sydd til meg selv. (Jeg skal senere vise hvordan du kanter med en helt vanlig symaskin!)

Når jeg kjøper stoff (jersey og ribb), tar jeg gjerne en liten “dugnad” på kutting av litt remser til kanting før jeg begynner å klippe ut andre deler jeg skal sy. Så altså – det første jeg gjør er å vaske stoffene for å slippe krymp etter jeg har sydd plagget. Så kutter jeg, og deretter legger jeg strimlene pent i en boks jeg har.

I hver av disse stablene har jeg mellom 7-9 remser med stoff, alle med bredde ca 140 cm. Så totalt i boksen min har jeg faktisk 100 meter remser! Og med litt fargeutvalg så betyr det at da har jeg til det jeg trenger!

Slik ser det ut når jeg setter opp maskinen – jeg tar remsen rett fra boksen:

Jeg vet mange snurrer opp remsene sine på gamle, store trådsneller eller tilsvarende, men jeg bare passer på å mate fortløpende når jeg syr. Dette tar mye mindre plass for meg, og det er veldig lett å lagre en slik boks i hyllen uten at det blir krøll på bondene. Boksen har nemlig lokk.

Symaskinen her heter CoverPro 1000 CPX, og jeg vet at mange har litt problemer med hoppesting på denne. Jeg har brukt min ganske mye og har lokalisert hva som gir problemer, jeg holder på å lage en “bruksanvisning” på denne maskinen – rett og slett en videoserie, slik at om du har denne maskinen og av og til klør deg i hodet (eller har lyst til å gjøre noe mer drastisk), så bare vent litt – så skal jeg hjelpe deg! (Og husk at med 11 uker gamle Olav hjemme så er “litt” veldig fleksibelt altså! 🙂 )

Nå har Janome kommet med en ny modell av CoverPro, så her går det faktisk an å gjøre et kupp om en kjøper seg en brukt modell!

Share
Posted in Søm | Comments Off on Kanting med stretchstoffer og coverstitch-maskin

3 bodyer etter nytt mønster, størrelse 62

Endelig passer det jeg har sydd til Olav! Og det er kjekt!

Derfor har jeg laget tre bodyer etter mønsteret Kuvertbody fra Hallonsmula. Det er veldig greit å sy når mønstrene er så bra.

Alle disse er også sydd i jersey og er skikkelig deilige, for de er litt lette og tynne i stoffet. Akkurat passe til innebruk.

Jeg har fått meg et system på å kutte kantbånd som jeg bruker på slike, så jeg skal vise frem dette neste gang jeg blogger!

Share
Posted in Søm | Comments Off on 3 bodyer etter nytt mønster, størrelse 62