Juksebuksemønster i ny størrelse – 122-164

Mine siste mønsterkonstruksjoner er ferdig testet i størrelse 122-164 både til jenter og gutter, og disse størrelsene har også gått gjennom kvalitetskontrollen av ivrige testere. Ikke bare det, jeg har også fått noen fantastiske bilder av barn i full fart i juksebukser, og tillatelse til å bruke dette i forbindelse med mønsteret!

En av testsyerne, Anne Bjørg, har sydd disse to buksene og tatt dette herlige bildet! Jeg ble helt forelsket!

Mønsteret finnes hos Amica Patterns, og nå kan vi konkludere med at mønsterserien Juksebukse er komplett – alle størrelser fra 80 til voksen 60, og prøvesydd i absolutt alle størrelser!

Jeg skal forresten skrive litt mer senere om interessen min for mønsterkonstruksjon. Jeg har faktisk gjort egenstudier i 9 år nå, og jeg synes det er kjempegøy. Dette minner meg jo veldig om konstruksjon, som vi hadde i “matten”, og det var morsomt. Så det å gjøre matematiske beregninger og få det til å stemme til en kropp er en utrolig følelse å få til. Så når jeg nå klarte alle disse størrelsene så blir jeg bare så glad, og får veldig lyst til å konstruere mer! Men dette skal få et eget innlegg med tips til bøker om du også vil lese deg litt opp!

Share
Posted in Uncategorized | Comments Off on Juksebuksemønster i ny størrelse – 122-164

Juksebukse i stoff med verktøy

Jeg har fått litt dilla på å sy Juksebukse. Og jeg har funnet frem mye stoff jeg har hatt i hyllene i mange år og spart på. For eksempel dette stoffet med verktøy på.

Stoffet ble opprinnelig kjøpt i en butikk som het Kreativ (www.pppp.no) hvor det var særdeles god service og godt utvalg i bra stoff, men dessverre er denne butikken nedlagt.

Uansett, selv om stoffet har lagt på syrommet i mange år, så var det skikkelig populært her, for det er fullt av verktøy. Og verktøy, det er gøy! Både drill og skujern og tang – ja her er det mye å peke på!

Selv har jeg begynt å planlegge høsten og vinteren (og en vestlandstur i sommer) så jeg har funnet frem noe ullstoff og tenker å min neste Juksebukse lang, og i deilig ull

Share
Posted in Amica Patterns, Lær å sy, Søm | Comments Off on Juksebukse i stoff med verktøy

Juksebukse til voksen – nytt mønster!!

Med fantastisk hjelp er mønsteret på Juksebukse til voksen testsydd med suksess fra størrelse 34-60! Jeg er derfor trygg på at du får et flott mønster her om du vil sy deg tights, lang eller kort, ullbukse, yogabukse, treningsbukse, feriebukse – eller bare en kosebukse! Du kan også sy for salg, og mønsteret finner du hos Amica Patterns her.

Mønsteret kommer med to alternativer i sidesømmen – helt vanlig, eller rynket:

Jeg skal være så ærlig å si at jeg ikke helt hadde troen selv. Jeg har ikke brukt tights siden 90-tallet, men nå er det i motebildet igjen. Og – for noen behagelige bukser! Jeg innrømmer litt forsiktig at jeg har bodd i disse buksene i det siste!

Mønsteret kommer i utgangspunktet i to lengder, lang og kort, med og uten rynking. Det er lett å justere lengden og ikke minst, høyden i livet. Buksen er nemlig skikkelig deilig og høy i livet!

Vel, jeg trenger både yogabukser og ullbukser, og kanskje noen ekstra tights også, så jeg dykker litt ned igjen på syrommet!

Share
Posted in Uncategorized | Comments Off on Juksebukse til voksen – nytt mønster!!

JUKSEBUKSE – nytt mønster!

Jeg er veldig stolt og glad! Jeg har publisert mitt første mønster for barneklær.
Mønsteret heter Juksebukse og du finner det selvsagt hos Amica Patterns her.

Mønsteret på Juksebukse er en litt tettsittende bukse, i størrelse 80-116. Vi anbefaler jersey til denne. Det er altså i alle størrelser: 80, 86, 92, 98, 104, 110 og 116. Det er ikke mindre enn 7 størrelser (og ikke mindre enn LITT jobb). Men – heldige meg! Jeg har fått fantastisk god hjelp med å sjekke størrelser og tekst! Ikke mindre enn 35 fantastisk frivillige har testsydd og gitt tilbakemeldinger. Dette er første gangen vi har bedt om hjelp til testsøm i Amica Patterns, og jammen ga det mersmak.

Det er ingen av testsyerne som har gitt seg med en bukse, så det tar jeg som et veldig godt tegn!

Buksen er sydd sammen på en litt morsom måte, veldig enkel, og derfor har navnet Juksebukse vært selvsagt! De fleste som testsydde denne buksen var nybegynnere, og støtte på ingen utfordringer når det gjalt å følge mønsteret!

Her hjemme har også Juksebuksen blitt en suksess og jeg har allerede sydd 3. Jeg ser at utover høsten kan jeg fint sy enda flere! Og jeg tror jammen jeg kan bruke samme mønsteret for å sy ullbukser, snakk om flaks!

Jeg kan jo fortelle hva annet som foregår på hobbysiden, og det er nemlig Juksebukse i størrelse dame (fra 34-60!) og så om litt håper jeg også på å få tegnet mønsteret i de resterende barnestørrelsene (122-164)

Share
Posted in Uncategorized | Comments Off on JUKSEBUKSE – nytt mønster!

Handlenett i gave til barnehagen!

Vi har vårt første barnehageår nå, og da hverken jeg eller mannen har vært i barnehage, så visste vi rett og slett ikke hva vi gikk til. Og jeg kan nesten ikke tro at alt barnehagen gjør! For hvilken omsorg som gis både barna og foreldrene er helt fantastisk. Og ikke minst aktiviteter, av alle slag!

Vi ville så gjerne takke på en måte som rakk frem, og fordi Olav nå sitter på fanget og løfter symaskinfoten når jeg syr (maskinen er elektonisk og han gjør dette ved å trykke på rett knapp – fingrene laaaaangt unna nålen!) så har vi laget handlenett til våre 5 engler.

Alle fikk trykk inni med god sommer, navnet og hilsen fra Olav. De ble veldig glad, så det var koselig. Men det viktigste er at vi fikk gitt beskjed at VI er glade for alt de gjør for oss!

Selve mønsteret er det jeg har kalt “Internett” og finnes hos Amica Patterns. Stoffene er kjøpt hos IKEA, og er egentlig noen gamle skatter. De er nemlig helt perfekte til handlenett som skal være litt stødig. Jeg kan absolutt anbefale at du titter i stoffhyllene til IKEA om du er på handletur. Selve håndtakene har jeg laget selv av rundstokker som jeg har gitt et lite malingsstrøk. Jeg har ikke malt de dekkende, for jeg synes det er fint at en ser trestrukturen, men erfaring med noen av de første nettene jeg laget var at å bare bruke ubehandlet tre, raskt ble veldig skittent.

Share
Posted in Uncategorized | Comments Off on Handlenett i gave til barnehagen!

Vestfoldbunad – barnebunad – slik syr du!

Dette er det beste bilde jeg har fått til av bunaden jeg har laget. Det var nesten helt umulig å få fokus, for han hadde ikke tid til å stå i ro! Men her ser dere både sokker, bukse med bosebånd, vest, jakke og skjerf.

På bildene over ser dere mønsteret jeg laget til jakken – alle deler klippet ut, og til slutt sydd sammen. Belegg syr jeg til for hånd.

Her ser dere vesten nesten sydd feridig, vesten fra i år og fjor og hvordan jeg syr beleggene også her for hånd. Jeg har valgt å ha ribb-stoff i ryggen, det gir litt mer bevegelighet, og ikke minst så gir det litt lenger brukstid også. Knappene klippet jeg av og sydde på nye vesten – det er skikkelige bunadsknapper som vi har fått fult sett av til navnefesten.

Til slutt – sokkene. De er faktsik strikket med like mange masker som i voksen utgave, men med “sytråd”. Det tok skikkelig tid, men var vel verdt det da jeg var ferdig. Neste år skal jeg begynne tidligere…

Share
Posted in Søm | Comments Off on Vestfoldbunad – barnebunad – slik syr du!

Jeg støtter Linda Marveng på Patreon – bli med du og!

Dere har sikkert sett at det er mange måter å finansiere prosjekter på for tiden. En fellesbetegnelse for slike ordninger er “Crowdfunding”, eller på norsk – folkefinansiering. Dette blir som en nettbasert dugnad, hvor det er litt forskjellige løsingene avhengig av hva du støtter.

Kickstarter, for eksempel, er et sted for de som ønsker å få et produkt opp og ut. Her kan du være med å støtte for at noen skal få nok kapital til å produsere en eller annen god ide de har. Avhengig av hvor mye du støtter, så kan du enten (til slutt) få et produkt, eller andre tind.

Hva er Patreon?

Patreon er et sted hvor du har mulighet til å støtte kunstnere og prosjekter som ikke nødvendigvis har fysiske produkter å selge (til sammenligning med Kickstarter).
Her er det normalt ikke produkter du støtter, men utøvede kunstnere, designere, forfattere – ja, masse fine folk!

Jeg var derfor ekstra glad da jeg fikk vite at venninne og designer Linda Marveng hadde opprettet en Patreon side. Det betyr at jeg kan støtte mer enn bare å klikke på “liker” på Facebook når hun legger ut nye, lekre design. Det betyr at jeg kan binde meg til et månedlig beløp for å være med på å støtte at hun kan fortsette å designe slik hun gjør. Det går an å støtte med akkurat så mye eller lite en vil, og fantastisk nok er det noe konkret å få tilbake her også! Avhengig av beløp en velger kan en få både nyhetsbrev, gratis mønstre og mere, så dette er virkelig vinn-vinn. Og velger du å støtte fra $5 i måneden så får du altså et valgfritt, gratis mønster hver måned!

Har du lurt på å støtte noen? Da synes jeg du skal gjøre det. For det er kanskje ikke så mye for deg – men det kan bety veldig mye for den som får støtten.

Jeg håper med dette å være med på at Linda kan fortsette å lage så lekre design som hun gjør, jeg har rett og slett ikke tall lenger på hvor mange av hennes design jeg har strikket. Kanskje noe for deg også?

Her finner du Linda Marvengs Patreon side

Share
Posted in Uncategorized | Comments Off on Jeg støtter Linda Marveng på Patreon – bli med du og!

Edinburgh Yarn Festival og Portobello Hat

Jeg har vært på tur! Og ikke hvilken som helst tur, men til en kjempestor strikkefestival! Dette var i Edinburgh i mars, og byen var fylt med strikkeglade damer (og menn!). Jeg har tidligere vært på Knitting and Stitching show, som har alt av håndarbeid, mens EYF var garn-relatert over hele linjen. En del bilder fra festivalen ser dere nederst, og en kan klikke på bildene for å få de større. Jeg skal innrømme at kofferten VAR tyngre på vei hjem, lommeboken lettere og humøret på topp. Jeg skal få vist frem alt jeg kjøpte og hadde med hjem, og jeg begynner med denne strikkete lun, The Portobello Hat, hvor mønsteret var gratis på messen.

Jeg strikket ferdig luen min i Edinburg, og deilig var det, for det var friskt innimellom. Bildene er tatt på Edinburgh Castle, som er høyeste punktet i god omkrets, så der blåste det godt, selv om solen skinte deilig.

Lue på kanon

Det var så pent gjort i stand, garn og dusk kom i kjempefin strikkepose!

Lue med utsikten fra slottet.

Noen få bilder fra festivalen, samt alt fem handlelystne klare å få med seg!

Share
Posted in Uncategorized | Comments Off on Edinburgh Yarn Festival og Portobello Hat

Vinterens lyslykter

Fra jeg var liten har jeg vært vant til at vi laget lyslykter i snøen utenfor hyttevinduene. Alle lysstumper ble tatt vare på gjennom hele året, og pyntet opp i snøen om vinteren. Sånn som terrenget er utenfor hytten vår nå, så har vi ikke noen fin skråning å lage slike små huler i snøen. Men – det er jo jammen kaldt om natten, og det har jeg utnyttet.

Til bursdagen for noen år siden fikk jeg en plast form til å fryse vann i, slik at det blir en lykt. Denne har jeg satt ut om natten med vann, for vi har det fremdeles ganske så kaldt om natten.

Det var faktisk litt vanskelig å får isen ut av formen, for den hadde ekspandert. Jeg måtte la den tine litt for å få det til.

Det ble veldig bra, og jeg setter disse i skyggeområde når vi reiser, så kan de brukes også de neste helgene vi er på hytten.

En trenger jo virkelig ikke noen spesiell form for å lage slike! To boller fungerer bra, og jeg vet om mange som har frosset vann i ballonger også! Da skal ikke hele ballongen fryse, men sånn at det er noe flytende vann inni også, som blir sluppet ut. Da har du en fin lyslykt der også. (Jeg kjøpte ballonger til dette formålet, men hvor de har blitt av aner jeg ikke 🙂 )

Disse ble laget i påsken i fjor, så nå er jeg klar for å gjøre det samme i år 🙂

Share
Posted in Gode tips | Comments Off on Vinterens lyslykter

Ulldress i restegarn

Jeg har absolutt sett fordelen av å ha hele strikkeplagg til Olav, og ikke todelte sett. Da slipper jeg at det går opp i “limingen” i livet, særlig når han settes inn og ut av barnesetet i bilen.

Denne dressen har jeg strikket av bare restegarn, og det var en hel liten million tråder å feste da jeg var ferdig. Men – det er jo fint sofa-arbeid om kvelden.

Selve dressen er strikket etter mønster fra Sandnes garn sitt hefte “klassikere 0-4”, og het Telemarksdress i Sisu. Dressen er strikket i forskjellige typer babygarn, også masse Sisu.

Alltid noe å se og vise 🙂

Dressen er strikket i størrelse 2 år og passer helt supert utenpå hverdagsklærne. Jeg må kanskje allerede nå begynne å planlegge strikkeplagg til neste vinter – ting tar litt lenger tid å ferdigstille nå. Og søm blir det svært lite av, tid på syrommet nedprioriteres i forhold til koselig lek med treklosser, duplo og pekebøker 🙂

Share
Posted in Uncategorized | Comments Off on Ulldress i restegarn