Ny fanajakke – nå i størrelse 4 år

Jeg har strikket ny Fanajakke, eller fanakofte. Jeg synes det er litt koselig, siden jeg faktisk er fra Fana selv. Garnet jeg har brukt er et håndfarget garn fra Tyskland som heter Wollmeise, og det hvite er Sandnes Lanett. Jeg brukte nesten 150 gram av hver.

Langs oppklippskantene har jeg sydd på et bånd, som jeg har arvet fra mamma. Hennes tante jobbet på Trengereid fabrikker, hvor de vevet slike. Det er ekstra stas med et sånnt fint, og faktisk norsklaget bånd. Og utrolig nok stemmer blåfargen skikkelig godt overens.

Mønsteret er fra Sandnes Garn sitt hefte “Tema 30 – klassikere 0-4 år”. Jakken er litt romslig akkurat nå – jeg har strikket str 4 år og han er jo ikke 2 enda, men det er godt å få plass til litt klær under også. Ermene strikker jeg ikke som i mønsteret – legger opp flere masker slik at de ikke blir så trange nederst i bråtet, og da er det også greit å brette de opp ved behov.

Share
Posted in Strikking | Comments Off on Ny fanajakke – nå i størrelse 4 år

Får ikke nok Juksebukser

Juksebukse er en veldig, veldig rask bukse og sy! Og med fine stoff, så blir alle forskjellige, selv om modellen er lik. Dette kule stoffet med biler er fra Kreativ Shop. Jeg prøver å handle mye i lokalbutikken min, Singer Sysenter i Larvik, men av og til lar jeg meg friste av fine stoff på nettet – særlig om det er kampanje og gratis porto.

Selv etter jeg hadde sydd buksen var det mye stoff igjen på den biten jeg kjøpte, så jeg skal få laget noe mer – jeg må kanskje begynne å tenke litt på langarmede gensre. T-skjorte-sesongen er på hell. Mønsteret er her.

Buksen er testet til hagearbeid og godkjent av den spirende gartner 🙂

Share
Posted in Søm | Comments Off on Får ikke nok Juksebukser

Luer må til!

Jeg har sydd tre luer til Olav. Luer er egentlig ikke så vanskelig å sy, og heller ikke så vanskelig å tilpasse. Disse er ikke foret, så perfekt på tidlig høst og vår. (Og for å være ærlig – av og til en norsk sommer også).

Jeg har laget oppbrettet nederst og sydd en elastisk søm. Jeg har oppbretten her på 3 cm. Jeg stryker denne opp før jeg syr sammen luen, da er det mye lettere etterpå å få kanten pen. Elastisk søm har alle symasiner! Du kan bruke enkel sikk-sakk (jeg synes det blir veldig pent), noen har tre-stegs sikksakk, du kan bruke tvillingnål og noen maskiner har også et utvalg av andre elastiske sømmer. Jeg anbefaler at du tar en titt i bruksanvisningen din innimellom, det er lett og glemme det, og det er veldig mye, god informasjon i bruksanvinsningen.

Totalt har han fått tre luer, men jeg tror jeg snart må lage flere, som er doble! Nå begynner temperaturene å krype nedover, og det er greit å være forberedt.

Om du også vil sy lue, men uten mønster – så gi meg en kommentar på facebooksiden (bloggen er stengt for kommentarer) så kan jeg lage en veldig kort beskrivelse.

Share
Posted in Søm, Uncategorized | Comments Off on Luer må til!

Løpe, løpe, løpe i ny Juksebukse

Vi har oss alltid en liten løpetur i gården før vi kommer oss inn i bilen og kjører dit vi skal. Det er veldig morsomt, en liten runde gjemsel rundt bilen får alle i godt humør!

Jeg har sydd ny bukse, Juksebukse, i et restestoff. Dette brukte jeg egentlig i en topp til meg selv, men jeg hadde kjøpt mye mer enn jeg trengte. Så her var mer enn nok til en bukse til Olav. Mønsteret er her.

Share
Posted in Søm | Comments Off on Løpe, løpe, løpe i ny Juksebukse

Ny Juksebukse i viskosejersey!

Det er lett å få litt dilla. Når mønsteret først er tegnet av så er disse buksene veldig raske å sy sammen. En søm her, en søm der, og vipps ferdig bukse.

Denne er sydd i viskosejersey fra Stoff og Stil og er skikkelig tynn og deilig. Nei, det er ikke samme bilde som med forrige bukse til meg selv, men den tunikaen jeg har på er den eneste som er lang nok til at dette blir bra på bilder 🙂 Denne juksebuksen er sydd uten rynking i sidesømmen.

Buksen sydde jeg rett før vi reiste på ferie i sommer, og den var kjempedeilig feriebukse!

Den forrige er sydd i bomullsjersey. Den er litt tykkere enn viskosen, og føles litt varmere på.

Mønsteret på Juksebukse kommer i størrelse 32-60 og er testsydd i alle størrelsene med suksess, unntatt størrelse 32. Altså – ikke at det ikke var suksess, men jeg fikk ikke tak i noen som brukte størrelse 32. Vil du sy selv, så finner du mønsteret hos Amica Patterns her.

Share
Posted in Uncategorized | Comments Off on Ny Juksebukse i viskosejersey!

Juksebuksemønster i ny størrelse – 122-164

Mine siste mønsterkonstruksjoner er ferdig testet i størrelse 122-164 både til jenter og gutter, og disse størrelsene har også gått gjennom kvalitetskontrollen av ivrige testere. Ikke bare det, jeg har også fått noen fantastiske bilder av barn i full fart i juksebukser, og tillatelse til å bruke dette i forbindelse med mønsteret!

En av testsyerne, Anne Bjørg, har sydd disse to buksene og tatt dette herlige bildet! Jeg ble helt forelsket!

Mønsteret finnes hos Amica Patterns, og nå kan vi konkludere med at mønsterserien Juksebukse er komplett – alle størrelser fra 80 til voksen 60, og prøvesydd i absolutt alle størrelser!

Jeg skal forresten skrive litt mer senere om interessen min for mønsterkonstruksjon. Jeg har faktisk gjort egenstudier i 9 år nå, og jeg synes det er kjempegøy. Dette minner meg jo veldig om konstruksjon, som vi hadde i “matten”, og det var morsomt. Så det å gjøre matematiske beregninger og få det til å stemme til en kropp er en utrolig følelse å få til. Så når jeg nå klarte alle disse størrelsene så blir jeg bare så glad, og får veldig lyst til å konstruere mer! Men dette skal få et eget innlegg med tips til bøker om du også vil lese deg litt opp!

Share
Posted in Uncategorized | Comments Off on Juksebuksemønster i ny størrelse – 122-164

Juksebukse i stoff med verktøy

Jeg har fått litt dilla på å sy Juksebukse. Og jeg har funnet frem mye stoff jeg har hatt i hyllene i mange år og spart på. For eksempel dette stoffet med verktøy på.

Stoffet ble opprinnelig kjøpt i en butikk som het Kreativ (www.pppp.no) hvor det var særdeles god service og godt utvalg i bra stoff, men dessverre er denne butikken nedlagt.

Uansett, selv om stoffet har lagt på syrommet i mange år, så var det skikkelig populært her, for det er fullt av verktøy. Og verktøy, det er gøy! Både drill og skujern og tang – ja her er det mye å peke på!

Selv har jeg begynt å planlegge høsten og vinteren (og en vestlandstur i sommer) så jeg har funnet frem noe ullstoff og tenker å min neste Juksebukse lang, og i deilig ull

Share
Posted in Amica Patterns, Lær å sy, Søm | Comments Off on Juksebukse i stoff med verktøy

Juksebukse til voksen – nytt mønster!!

Med fantastisk hjelp er mønsteret på Juksebukse til voksen testsydd med suksess fra størrelse 34-60! Jeg er derfor trygg på at du får et flott mønster her om du vil sy deg tights, lang eller kort, ullbukse, yogabukse, treningsbukse, feriebukse – eller bare en kosebukse! Du kan også sy for salg, og mønsteret finner du hos Amica Patterns her.

Mønsteret kommer med to alternativer i sidesømmen – helt vanlig, eller rynket:

Jeg skal være så ærlig å si at jeg ikke helt hadde troen selv. Jeg har ikke brukt tights siden 90-tallet, men nå er det i motebildet igjen. Og – for noen behagelige bukser! Jeg innrømmer litt forsiktig at jeg har bodd i disse buksene i det siste!

Mønsteret kommer i utgangspunktet i to lengder, lang og kort, med og uten rynking. Det er lett å justere lengden og ikke minst, høyden i livet. Buksen er nemlig skikkelig deilig og høy i livet!

Vel, jeg trenger både yogabukser og ullbukser, og kanskje noen ekstra tights også, så jeg dykker litt ned igjen på syrommet!

Share
Posted in Uncategorized | Comments Off on Juksebukse til voksen – nytt mønster!!

JUKSEBUKSE – nytt mønster!

Jeg er veldig stolt og glad! Jeg har publisert mitt første mønster for barneklær.
Mønsteret heter Juksebukse og du finner det selvsagt hos Amica Patterns her.

Mønsteret på Juksebukse er en litt tettsittende bukse, i størrelse 80-116. Vi anbefaler jersey til denne. Det er altså i alle størrelser: 80, 86, 92, 98, 104, 110 og 116. Det er ikke mindre enn 7 størrelser (og ikke mindre enn LITT jobb). Men – heldige meg! Jeg har fått fantastisk god hjelp med å sjekke størrelser og tekst! Ikke mindre enn 35 fantastisk frivillige har testsydd og gitt tilbakemeldinger. Dette er første gangen vi har bedt om hjelp til testsøm i Amica Patterns, og jammen ga det mersmak.

Det er ingen av testsyerne som har gitt seg med en bukse, så det tar jeg som et veldig godt tegn!

Buksen er sydd sammen på en litt morsom måte, veldig enkel, og derfor har navnet Juksebukse vært selvsagt! De fleste som testsydde denne buksen var nybegynnere, og støtte på ingen utfordringer når det gjalt å følge mønsteret!

Her hjemme har også Juksebuksen blitt en suksess og jeg har allerede sydd 3. Jeg ser at utover høsten kan jeg fint sy enda flere! Og jeg tror jammen jeg kan bruke samme mønsteret for å sy ullbukser, snakk om flaks!

Jeg kan jo fortelle hva annet som foregår på hobbysiden, og det er nemlig Juksebukse i størrelse dame (fra 34-60!) og så om litt håper jeg også på å få tegnet mønsteret i de resterende barnestørrelsene (122-164)

Share
Posted in Uncategorized | Comments Off on JUKSEBUKSE – nytt mønster!

Handlenett i gave til barnehagen!

Vi har vårt første barnehageår nå, og da hverken jeg eller mannen har vært i barnehage, så visste vi rett og slett ikke hva vi gikk til. Og jeg kan nesten ikke tro at alt barnehagen gjør! For hvilken omsorg som gis både barna og foreldrene er helt fantastisk. Og ikke minst aktiviteter, av alle slag!

Vi ville så gjerne takke på en måte som rakk frem, og fordi Olav nå sitter på fanget og løfter symaskinfoten når jeg syr (maskinen er elektonisk og han gjør dette ved å trykke på rett knapp – fingrene laaaaangt unna nålen!) så har vi laget handlenett til våre 5 engler.

Alle fikk trykk inni med god sommer, navnet og hilsen fra Olav. De ble veldig glad, så det var koselig. Men det viktigste er at vi fikk gitt beskjed at VI er glade for alt de gjør for oss!

Selve mønsteret er det jeg har kalt “Internett” og finnes hos Amica Patterns. Stoffene er kjøpt hos IKEA, og er egentlig noen gamle skatter. De er nemlig helt perfekte til handlenett som skal være litt stødig. Jeg kan absolutt anbefale at du titter i stoffhyllene til IKEA om du er på handletur. Selve håndtakene har jeg laget selv av rundstokker som jeg har gitt et lite malingsstrøk. Jeg har ikke malt de dekkende, for jeg synes det er fint at en ser trestrukturen, men erfaring med noen av de første nettene jeg laget var at å bare bruke ubehandlet tre, raskt ble veldig skittent.

Share
Posted in Uncategorized | Comments Off on Handlenett i gave til barnehagen!