Ny bukse på friidrettsstevne

20160828_162407

Jeg følger opp forsettet mitt med å sy ferdig en bukse i uken! Og jammen gikk det bra denne uken også! Og det er ganske bra for det er full fart på jobben, jeg har malt en liten gang to strøk og holder på å pusse opp en krakk. Krakken skal få sitt helt egne blogginnlegg når den er ferdig.

Dette er en bomullsbukse som er middels tykk i stoffet, som betyr at dette blir en grei bukse utover høsten og vinteren.

Nå var vi på friidrettstevne i dag for å se niesen løpe 200-meterm og jeg må si at den passet utmerket i dagens 14 grader og regn. Genseren har dere sett før, den strikket jeg ferdig på ferie i Danmark for 3 uker siden, og i dag var den helt super, for den har vært litt varm til nå.

Målsetting for neste uke er enda en bukse, og så har jeg veldig lyst til å gjøre ferdig krakken jeg holder på med!

Med ønske om en veldig fin søndagskveld og uke!!

Posted in Søm | Leave a comment

Drapert topp sydd i jersey og ny bukse

20160716_095204

For halvannet år siden kjøpte jeg boken Drape Drape 2, ene og alene for det var en kjempefin, drapert genser der som de hadde som utfordring i det engelske tv-programmet “Great British Sewing Bee”. Jeg har ikke laget denne genseren, for jeg har ikke orket å begynne å forstørre mønsteret. Jeg har lest på amerikanske blogger at de som er vanlig str M må sy i XL, og selv det er lite, og det betyr at for å få dette mønsteret større kreves en stor jobb med mengder med konsentrasjon. Jeg er ikke helt der for tiden – det er sommer!

Men, så ble jeg gjort oppmerksom på at det var en ganske lik topp i et blad som heter Fashion Style som selges på noen Narvesen, og at mønsteret kom fra noe som heter “Knip mode”.

Etter litt søking og leting fant jeg mønsteret her. (Mønsteret kan kjøpes enkeltvis fra denne linken)

20160821_182945_016 (2)

Jeg snurret rundt og den nye buksen ser skikkelig krøllete ut – det er den egentlig ikke. Og jeg ser også at det er vanskelig å se forskjell på denne og den jeg sydde ferdig forrige uke, men denne er sydd i en form for stretch-dongeri.

Det er sånn skriv ut hundreogørti sider (printeren her gikk varm og nesten tom for papir), lim sammen, klipp opp og lim sammen igjen. Instruksjonene står på nederlandsk, og flamsken min har blitt skikkelig rusten, men jeg klarer fremdeles å lese. Nå var det ikke så vanskelig å forstå hvor sømmene skulle være.

Størrelsene passet bra i forhold til måletabellen.  Tabellen fulgte ikke med mønsteret så denne måtte jeg finne etterpå.

Etter at jeg hadde tapet sammen alle arkene, festet jeg det på et slikt stort ark.

20160716_082351

Ja, og bare så det da er sagt, nå har jeg sydd 2 av 6 bukser! Jeg har fortsatt en plan om å sy ferdig en i uken, så her er det bare å stå på!

Posted in Søm | Leave a comment

Nytt antrekk, bukse og topp… første av … 7…

I dag ble dette antrekket ferdig  – ny bukse og topp. Toppen er en ny modell og jeg tar med meg videre at jeg ikke vil ha selve halskanten så stram, så den skal jeg begynne å sy på min “normale” måte og ikke som beskrevet i mønsteret.

Nina

Buksen er deilig i stretchstoff, og jeg vet ikke helt hvor jeg har kjøpt det. Sikkert og visst er det at det lå i hyllen min hvor jeg hadde samlet alle stoff jeg ville sy bukser av, og ved nærmere gjennomgang viste det seg at jeg totalt hadde 7 slike stoff, og flere av de var allerede ferdig klippet! Det var litt overraskende, for det hadde jeg glemt, så nå motiverer jeg meg for å sy bukser, en i uken.

20160814_194513

Ah! Lommer er gøy og gjør buksene litt mer elegante, selv om jeg ikke bruker de. (Kult armbånd, hva? Laget av Gry Grindbakken som har det kule firmaet Fili, hvor hun lager både tradisjonelle bunadssmykker og hverdags/festsmykker som dette armbåndet).

20160814_193802

Det BLIR forskjell med navnelapp i klærne, altså 🙂 Jo OK, det er kanskje barnslig, men jeg synes det er litt gøy. Det er MANGE som sender meg melding og spør hvor jeg har kjøpt de – svaret er hos en dame i Canada – nemlig via denne linken her. Sånn- da kan du bestille egne om du vil 🙂

Nå er det ikke egentlig hverken vanskelig eller kjedelig å sy bukser, men uansett hva en syr 7 av så kan det jo bli litt i overkant mye. Så jeg har bestemt meg for å “holde trykket oppe” og rett og slett sy ferdig en bukse i uken. Alt er jo klart – de er jo ferdig klippet og i helgen har jeg tatt en kjempejobb med å stryke stabilisering på akke disse linningene.

20160729_141215

Jeg får også spørsmål om mønstervektene mine. De er kjempesmarte, og kjøpes på Biltema (sammen med så mye annet lurt en trenger på syrommet). Jeg har to pakker av disse mutrene, størrelse M30. Dette geniale tipset kommer fra Merete, som har bloggen Kaoz. Merete er kjempeflink til å sy og vi prøver å ha regelmessige kvelder hvor vi syr. Men vi ender egentlig opp med å skravle om hva vi har lyst til å sy, og så spiser vi sjokolade.

Men nå må jeg altså prøve meg på å gjennomføre – 1 bukse i uken! Og i morgen begynner jobb igjen etter tre uker ferie så da er hverdagen endelig i gang igjen. Jammen er hverdager deilige (selv om ferie er bra også).

Riktig god uke til alle!

Posted in Søm | 1 Comment

Slik har jeg kopiert en tunika

20160808_191858 (2)

For mange år siden kjøpte jeg en tunika som er så lang at den innimellom, på varme dager, kan brukes som kort sommerkjole. Den er skikelig deilig, og jeg har selvsagt studert den. Fasongen er veldig enkel, ikke et eneste innsnitt noe sted.

20160808_191910_022 (2)

Jeg har derfor tenkt at denne må jeg selvsagt prøve å kopiere. Det har jeg ikke gjort før, så jeg har kviet litt for å gjøre det. Men, på søndag tok jeg rett og slett sats, og satte i gang. For å presse meg selv til å komme helt i mål, hadde jeg en billedtråd på Facebooksiden min, hvor jeg oppdaterte med bilde hvert 20 minutt – uansett hva jeg gjorde. Så, under ser dere fortløpende prosessen jeg gikk gjennom. Dere kan klikke på alle bildene for å få de større.

Det som ikke var på min “originale” var knytebånd og maljer i halsen. Jeg var sikker på at det ville bli stilig, og det synes jeg også at det ble.

20160808_191920_026 (2)

Stoffet kjøpte jeg i fjor sommer hos Meretes Atelier i Grimstad, en perle av en butikk med stoff og interiør. Jeg har brukt nøyaktig 1,5 meter på denne tunikaen, og da var det ikke noe igjen. Og det er på en måte skikkelig deilig! Ingen rester = mer ryddig på syrommet!

Posted in Søm | Leave a comment

Oydis – ny strikket genser i deilig ull!

20160804_174910 (2)

Da jeg så genseren Oydis presentert på bloggen til Linda Marveng så var jeg ikke i tvil – dette var en genser for meg! Genseren skulle egentlig strikkes med to forskjellige garn som strikkes sammen, men jeg hadde en del grått pelsullgarn fra Hillesvåg i garnhyllen, og fikk samme strikkefasthet med dette. Og jeg er så glad i garn fra Hillesvåg, så kan jeg bruke det, så gjør jeg gjerne det. Linda kan du følge på bloggen hennes, hennes Facebookprofil (Linda Marveng) eller – hun er nå på Instagram! @lindamarveng – og jeg anbefaler å følge!

20160804_174813

Strikkingen av denne genseren har gått superraskt – vi har nemlig hatt ferie i Danmark hvor det ble ganske mye kjøring, og når jeg er passasjer så får jeg strikket mye. I tillegg ville jeg veldig gjerne bli ferdig der for å få tatt bilder på en av de mange, vakre strendene.

Bakstykket strikket jeg hjemme, og samtidig med at vi så en spennende serie på Netflix. Det var dumt, for jeg klarte å strikke noen av flettene feil. Men – jeg har faktisk rukket opp og strikket dette på nytt. Det er noe med å ha det skikkelig når jeg først har satt i gang.

20160804_174909

Jeg strikket en størrelse større enn jeg pleier, det var sånn sett ikke nødvendig, men gjør at jeg kan bruke denne genseren med varme klær også under.

Genseren er testet en vindfull dag i Danmark og er nydelig varm og deilig!

Buksen er nysydd i deilig lin, og jeg sydde den med denne genseren i bakhodet. Fargen er litt sånn ubestemmelig støvet lilla, men jeg skal vise bukse og litt annet sydd i eget innlegg.

20160804_174800

Posted in Strikking, Uncategorized | 3 Comments

Stripete sommerkjole – jeg skulle hatt en stor stråhatt!

New Movie (2).Movie_Snapshot

Jeg har sydd enda en ny kjole, også denne med brystinnsnitt. Jeg har fått så mange spørsmål på hvordan jeg har laget dette kjolemønsteret så jeg skal sette sammen en video til dere, men akkurat når kan jeg ikke love. For – nå holder jeg jo på å sy meg rett og slett ny garderobe.

Dette stoffet er også fra Stoff og stil, men jeg har kjøpt det av en god venninne som ikke skulle ha det. (Det er populært å rydde syrom for tiden).

Sommerkjole

Jeg skulle så gjerne hatt (bohov for) en stor stråhatt 🙂 Men dessverre, dette hodeplagget passet best i dag. Her ser dere også hvor brystinnsnittet går, og du verden som det bidrar til bra passform på denne kjolen.

Sommerkjole2

Aller helst skulle jeg hatt bilde av denne når jeg er ombord på et stort skip og speider ut over haver. For jeg synes kjolen fikk litt maritimt preg over seg. Men – jeg får heller speide utover skog og fjell 🙂

Det er jammen gøy å sy klær igjen! Vinteren og våren har vært ganske travel, og nå er det helt fantastisk å få fylt på garderoben – og ikke minst – jeg koser meg sånn når jeg syr!

Posted in Søm | Leave a comment

Lilla kjole og regndans (eller soldans)

Jeg er i siget! Jeg har laget en lilla kjole!

20160725_102216

Forrige kjole gjorde jeg en liten dans med – men det må ha vært en regndans (jeg er tross alt bergenser). Så nå gjør jeg en dans i regnet – i håp om at det blir en soldans… Det er ikke så lett å se at det regner på bildene (jeg har på solbriller på gøy), så se dansesnutten med lyd nederst.

20160725_102215 (2)

Selve kjolen var for lenge siden et mønster som heter Onion 2035. Det er samme som jeg brukte til forrige kjole. Til forrige kjole hadde jeg laget korte (og videre) ermer, forlenget bærestykket, forlenget hele lengden, endret vidden og laget V-hals, så sånn sett er det ikke så mye igjen av det opprinnelige mønsteret. Og til denne kjolen har jeg øket bærestykkelengden med hele 7 cm, laget brystinnsnitt og har ikke lenger delt for og bak-stykket. Og V-hals altså! Det er fremdeles vanskelig å sy men jeg ser jo at det er noe som kler meg.

En liten regn… eh… soldans:

Og det betyr at min opprydding i stofflageret hjelper! For nå har jeg 2 fine kjoler og tilsvarende mindre stoff!

Dette stoffet er fra Stoff og stil, og er en nydelig, deilig og myk jersey.

Posted in Søm | Leave a comment

Ny sommerkjole med V-hals (og den store oppryddingen)

20160724_213932 (2)

Det er jo kjent at jeg har hatt en storstilt ryddeinnsats på syrommet mitt. I den anledning fant jeg mengder med viskosejersey som jeg har kjøpt, men ikke brukt. Både eldre og nyere – noe til og med i poser fra stoff og stil, uvasket.

Nå er alt vasket (jeg gjør dette for å slippe at plaggene krymper etter vask), og jeg har nytt prosjekt – hvor mange plagg får jeg ut av 25 meter stoff!

20160723_195104 (2)

Det er jo mange godbiter her, men fordi jeg har glemt hva jeg egentlig skulle med disse stoffene, kan jeg nå begynne på nytt. Og det er kjempegøy. Mange er fargekoordinerte – mye grått (litt kjedelig kanskje) men tenker jeg skal klare å kombinere litt sånn at det blir litt gøy likevel.

Først ut var en sommerkjole med V-hals. Jeg er veldig knipen på sommerklær – så det må jeg bare få sydd meg nå! V-halsen er ikke så enkel å sy pent, men jeg øver og prøver å finne en teknikk slik at jeg kan vise det på en film senere i høst.

20160724_213930 (2)

Tussi ville ikke egentlig på bilde…

Men jeg er veldig fornøyd med kjolen og neste kjole vil jeg endre mønsteret, lage forstykket og bakstykket helt, og tegne inn brystinnsnitt for passform.

Egebtlig veldig gøy å rydde i egne stoff! (Særlig når jeg har tid til å sy!)

Posted in Søm | Leave a comment

Rosepute fra boken Putefest ferdig

20160716_160525 (2)

Jeg har gjort ferdig Roseputen fra boken Putefest av Nina Granlund Sæther. Hun er en strålende dame, og jeg har skrevet en del om henne da jeg ferdigstilte den første hekleputen min, Titanic.

Det har tatt litt tid å få denne ferdig, mest av alt for jeg har vasket selve den heklete delen først. Jeg har nemlig panikk for røde ting – de har en stygg tendens til å farge av. Så jeg bløtla og skylte helt til det ikke kom noe farge av garnet lenger. Og da tok det en evighet å tørke, og i mellomtiden var jeg i gang med andre ting 🙂

20160716_143038 (2)

Jeg har ikke funnet rund pute på butikkene her. Jeg var vel egentlig bare på Jysk, men der fant jeg firkantete puter. Så jeg har sydd en rund innerpute og fylt med alt som var i denne firkantete.

20160716_150110 (2)

Bakstykket har jeg laget som to litt store halvsirkler, slik at de er åpen og jeg kan, ved behov, ta ut innerputen.

Posted in Hekling, Søm | Leave a comment

Harding Cardigan – ny strikket jakke

20160716_115938 (2)

Jeg har strikket ferdig den deilige og stilige jakken Harding Cardigan, igjen et lekkert design av Linda Marveng.

Til tross for sommertemperatur i luften var det frisk da jeg fikk en overraskende bølge på meg!

20160716_115849 (2)

Jakken er strikket i et ullgarn fra Brooklyn Tweed som heter Shelter, i fargen Foothills. Jeg har brukt 12 hesper, og jeg fikk ikke tak i så mange i Norge, så da ble det nettbestilling direkte fra USA.

 

20160716_115943 (2)

Hele jakken er strikket på pinne 4,5 og det har vært deilig befriende å strikke noe som har gått litt raskt! Den kjempelekre kragen som går rundt hele jakken er strikket som eget stykke og sydd fast etterpå. Mønsteret på den er så stilig at jeg kunne tenke meg å strikke et skjerf av dette mønsteret ved en senere anledning.

20160716_200811

Mønsteret er publisert i det annerkjente “Interweave knits”, og Narvesen som jeg besøkte (både i Sandefjord og to i Bergen) hadde ikke dette (kanskje var de utsolgt), så jeg kjøpte mønsteret på nett. Om du vil gjøre det sammen kommer du til mønsteret ved å klikke her. 

20160716_200755 (2)

Det beste ved å være ferdig med et strikkeprosjekt er to ting – for det første har jeg ett nytt, supert plagg, og for det andre – da kan jeg starte på noe nytt!!

Posted in Strikking | 3 Comments