Gratis nedlastbar lærebok for symaskin og søm!!

Noe av det nyttigste du kan opparbeide deg i tiden fremover, er din egen lærebok tilpasset din egen symasin. Høres ikke det fantastisk ut? Hver gang du lurer på noe – så slår du opp i boken din og finner ut av det? Ikke bare det – du skjønner alt som står der for du har skrevet det selv!

Syboken

For å få deg en slik bok trenger du en ringperm, A4 plastmapper og å skrive ut malene nederst på innlegget her. Pr i dag kan du skrive ut forside, innholdsfortegnelse, teknikkark og prosjektark for vanlig symaskin. (“Hva – skrev hun for vanlig symaskin ..?? Kommer det noe for andre maskiner også etterhvert….??”  Ja- det gjør det i aller høyeste grad!) Selvsagt gratis – jeg vil jo så gjerne at du skal prøve deg på å sy!

Ringpermen min, med plastlomme på utsiden, har jeg kjøpt på Binders. Jeg tror de har slike på alle kontor-rekvisitabutikker.

Ringpermen er lurt å dele i to deler – en med teknikker og en med prosjekter. Etter en stund vil du se (om du er flink å fylle ut prosjektarkene) at det blir ganske mange prosjekter og da vil du kanskje ha de i en helt egen perm. Så det kan være lurt allerede tidlig å ha to innholdsfortegnelser og ha skilleark, eller noe som markerer når du går fra teknikk til prosjekt. Og prosjektarkene bruker du til alle prosjektene dine, ikke bare de som du følger med på her hos meg på Ninas syrom.

innhold

Akkurat nå er permene våre tynne og ikke fylt (i hvertfall den permen jeg viser frem her :-) ). Men – i løpet av tiden fremover kommer disse til å bli fylt med dine egne notater og stoffbiter – og forhåpentligvis også mange prosjekter.

Så vær så god! Finn frem en ringperm og bli med på å lage din egen bok. Og som forfatter skriver du selvsagt ditt eget navn!!

Last ned forsiden her: Syboken forside

Last ned innholdsfortegnelsen her: Syboken innhold

Last ned teknikkarket her: Syboken symaskin teknikk

Last ned prosjektark her: Syboken symaskin prosjekt

Og – om du hopper over til facebooksiden min her, kan du bli med i trekningen av en av disse tre håndtrukne knappesettene. (Ja, jeg har trukket de selv :-) )

knapper

Posted in Gode tips, Ninas syrom, Søm | Leave a comment

Ninas syrom: Tre symaskinen

 

Velkommen til enda en ny episode fra mitt syrom, Ninas syrom!

Ninas syrom tre symaskinen (2).Movie_Snapshot

Nå har vi utført enkelt vedlikehold, vi har spolt undertråd og er klare til å tre maskinen. Det beste er at da er vi snart klare til å sy! Og veldig raskt nå skal vi begynne å sy, det lover jeg!


Med andre ord, følg med fremover!

Hilsen Nina

Posted in Ninas syrom, Søm | Leave a comment

Ninas syrom: Undertråd

Ninas syrom spole undertråd (4).Movie_SnapshotI denne episoden kommer en liten beskrivelse av hvordan du spoler undertråd.

Jeg har valgt å lage flere og små episoder slik at det er mulig å se bare den som er interessant uten å måtte se seg gjennom en halvtime med spoling og treing og vedlikoehold og ymse :-)

Så altså – denne episoden er om spoling av undertråd!

 

Posted in Ninas syrom, Søm | Leave a comment

Ninas syrom: Vedlikehold av symaskinen

Ninas syrom vedlikehold.Movie_Snapshot

Ja, vi er ikke helt i gang med å sy riktig enda – det er et par små ting vi må få på plass først. Og aller først av det er rett og slett å gi symaskinen litt kjærlighet og omsorg – fjerne lo og smøre litt, rett og slett.

Finn frem brukermanualen din og sjekk at du oljer på de rette stedene :-)

Og bare sånn for ordens skyld, slik at det er sagt: Jeg er ikke sponset av noen annen enn mannen min :-) Vi sponser egentlig hverandre 😉


 

Posted in Ninas syrom, Søm | Leave a comment

Ninas syrom: Strykeplate

20150719_203817Hei, og så hyggelig at du vil ta turen tilbake til mitt syrom, og sereien min “Ninas syrom!
I denne episoden skal jeg lage en strykeplate, en veldig nyttig ting å ha på et syrom.  Hvorfor skal en ha en strykeplate? Jo, den kan ligge på bordet ved siden av deg når du syr, så slipper du å løpe frem og tilbake til strykebrettet hele tiden.

I den forrige videoen glemte jeg å si at det å ha et strykejern er kjempeviktig når du syr. Som jeg sier: ALT blir bedre når det blir strøket. Eller: Stryk alt. Alltid. (Men det stemmer ikke helt men var litt morsomt :-) ) Du la kanskje merke til at strykejernet sto på bordplaten under hele innspillingen, men at jeg glemte å nevne det… Sånn går det med kameranerver, altså!

Målene på platen min (hobbyplate) er 30 x 40 cm.
Vatt og bomullstoff klippes til 50 x 60 cm.
I tillegg trenger du stiftepistol og stifter, og eventuelt et filtstykke til baksiden som dekker platens underside, så litt mindre enn 30 x 40 cm. Og om du limer det fast så trenger du også limpistol.

Du lager selvsagt platen akkurat så stor som du trenger den!

20150719_203846

Om du lager noe og ønsker å vise det til meg – legg det gjerne på instagram og tagg det med #ninassyrom . Der følger jeg med :-)

Nå er det ikke så veldig lenge før vi skal begynne å sy – så følg med videre på Ninas syrom :-) Jeg vil inspirere deg slik at du vil og kan lære å sy!

Oppdatering:
Magnetisk nålepute får du i de fleste quiltebutikker og noen sybutikker.

Og her er episoden Ninas syrom: Strykeplate

Posted in Ninas syrom, Søm | 1 Comment

Introduksjon: Ninas syrom – et komplett videobibliotek!

Nå er jeg spent her!

Nå går jeg nemlig i gang med å publisere mine videoer!

teaser2 (3).Movie_Snapshot

Etter en lang planleggingstid og testing av hvordan jeg skulle klare å gjennomføre dette, er jeg nå i havn. Det vil si – så godt som jeg føler at jeg trenger å være. Dette er tross alt bare en hobby for meg, og noe jeg tutler med på kveldstid, når jeg ikke spiller i korps, er aktiv i husflidslaget eller holder på med andre ting.

Jeg gjør mye rart på syrommet – også utenom å sy – og det kommer til å bli innslag av dette også i serein min. Men primært ønsker jeg (også for min egen del) å publisere et komplett videobibliotek for sømteknikker, tips og triks når det gjelder symaskiner. Ikke bare vanlige symaskiner, men også overlock, coverlock og broderimaskiner. Vedlikehold, feilsøking, hvordan sy sånn og sånn… ja jeg har masse klart og det hele begynner nå med en velkomstvideo som tar for seg hva jeg anbefaler at du har om du er helt ny!

Jeg kommer alltid til å legge alle mål og oversiktslister her på bloggen, og jeg ber også om at alle spørsmål til filmene eller ønsker om andre tema blir lagt i kommentarfeltet under de respektive filmene her på bloggen. Da er det mye lettere for meg å følge opp dette (for igjen – dette er bare en hobby :-) )

Så – det jeg anbefaler du har når du skal begynne å sy:

  • Stoffsaks
  • Saks til alt annet enn stoff
  • Symaskinnåler og god tråd
  • Sprettekniv
  • Merkekritt/blyant
  • Målebånd
  • Knappenåler
  • Vanlig blyant
  • Fingerbøl og håndsømnåler

Med andre ord – ikke så veldig mye en trenger når en skal starte opp!

Oppdatering:
Jeg har fått spørsmål hvor jeg har kjøpt de fine merkepennene mine. De har jeg kjøpt på en quilte og sybutikk som heter Quilteloftet. (Der kan du bestille pr telefon og få tilsendt i posten!!) Jeg vil tro du får dette i de fleste godt utstyrte sybutikker, og i hvertfall de som driver med lappesøm.

Ønsker du å følge med hva jeg holder på med på instagram så finner du meg på @ninahovemyhre

Nå er jeg veldig spent – og håper at dette vil inspirere noen helt “ferske” til å våge å finne frem symaskinen!! Jeg vil inspirere deg slik at du vil og kan lære å sy!

Hilsen Nina

Posted in Ninas syrom | 5 Comments

Hint nummer 2…

Med dette hintet begynner det nok å bli klarere for de fleste hva som er i ferd med å skje… Men HELT hva det er vil jeg ikke røpe enda, men det nærmer seg veldig veldig!

Så – hint nummer 2 kommer her:

 

Posted in Uncategorized | 1 Comment

Hemmelighetsfull – noe nytt og spennende kommer SNART!!

Nå nærmer det seg veldig noe gøy her altså! I over et år har jeg holdt på med et prosjekt som har tatt veldig mye planleggingstid. Nå skal jeg ikke fortelle riktig enda hva det er, men jeg har tenkt å gi dere en liten “teaser”…

I tillegg har sommeren kommet til østlandet og jeg strikker i bomull for tiden!

Tussi

Tussi, min kvalitetssjef, har sjekket (og slikket) på garnet og det var mer enn godkjent. Jeg strikker Regal Purple Jacket av Linda Marveng, og garnet er Perle fra Hillesvåg – og – det er HELT fantastisk!!

Nå fortsetter jeg i min lille verden av hemmeligheter, og håper dere følger med her for flere oppdateringer fremover! Dere kan også følge meg på facebook ( Fiber and Art ) eller Instagram @ninahovemyhre

Fortsatt god søndag!!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Flexibok – sy selv eller bestill en :-)

I helgen har jeg ferdigstilt et nytt mønster for Amica Patterns, nemlig Flexibok. Jeg er nemlig så veldig fasinert av det japanske Midori systemet og får ikke nok. Etter mye tenking og litt prøving og til slutt – ferdigstillelse – er altså mønsteret klart i kveld. Mønster på stor og liten Flexibok!

Flexibok 01

De fleksible strikkene i ryggen gir mange muligheter for å sette inn notatbøker. Den store Flexiboken passer til notatbøker i størrelse 21 x 11 cm, og den lille Flexiboken passer til notatbøker i størrelse 14 x 9 cm.

Etter noen forsøk kom jeg frem til en måte å sy disse på som er nesten “latterlig” enkel – og som er helt topp selv for de som ikke har sydd mye før. Faktisk, alt du trenger å kunne er å sy rett.

Jeg har sydd 4 store og 3 små for uttesting av dette mønsteret, og jeg kan ikke beholde alle disse, så jeg selger de for 195/145 inkl porto (fullpris 245/195) En liten notatbok som passer til følger med alle Flexibøkene.

Og for dere som venter på flere farger i lær – det kommer neste uke! Så følg med!

Flexibok 02

Posted in Amica Patterns, Flexibok, Scandori | Leave a comment

Scandori – min versjon av Midori-systemet

Scandori er min versjon av Midori. Aldri hørt om Midori? Nei, ikke jeg heller, før venninne Silje, som lager egne lekre smykker samt forhandler andre smykker var på besøk og sa det samme: Har du hørt om Midori?

scandori02

Midori Traveller’s Notebook er et Japansk system for å ha kalener/notatbøker etc. Veldig kort forklart kan det se ut som Filofax, men med strikk-system i ryggen i stedet for ringer. Det gir en fleksibilitet i forhold til at en setter inn hele notatbøker i heftet. Målene er ikke helt standard, men det å lage egne notatbøker er veldig enkelt (se mitt forrige blogginnlegg).

Ved hjelp av ekstra strikk kan en sette inn så mange bøker eller innstikk en ønsker, det ligger haugevis av videoer om dette på Youtube, her for eksempel.

scandori04

Hva kan jeg si – jeg er hektet. Hvordan jeg har klart meg uten skjønner jeg ikke! På nett finnes mengder med ferdige maler som kan skrives ut – linjer, ruter, forskjellige typer kalendere for både uker, måneder og år- og søker du på youtube finner du en enorm mengde videoer. På dette bildet den boken jeg bruker for å planlegge middager og handleliste, den har jeg laget selv i Word, skrevet ut og stiftet i ryggen.

scandori03

De kommer normalt i tre størrelser, for å ha notat bøker i størrelse 11 x 21 (full størrelse, øverst), 9 x 14 cm (“field note” størrelse, de to nederst til venstre) og 9 x 12,5 cm (pass størrelse, de to nederst til høyre).

Jeg klarte til slutt å få tak i rødt og sort lær (huffda – det var ikke billig), men da fikk jeg også samtidig laget noen ekstra, så om du vil ha kan du sende meg en melding. Full størrelse for 245 (inkl porto) og de to mindre størrelsene for 195 (inkl porto).

Mine kaller jeg Scandori (altså Scandinavian made dori) og jeg har allerede faktisk fått bestillinger på disse fra andre siden av jordkloden – jeg er overveldet!

Her er en annen type innstikk jeg har laget, en laminert lomme til å oppbevare løse ting, og fordi den er laminert er den også et fint sted å oppbevare post-it lapper.

scandori06

 

Jeg har en del planer for bøker jeg skal lage, strikkenotatbok og hageplanlegging er absolutt bland disse!

Så – om du ønsker deg en Scandori, (245/195 inkl porto), raskere og billigere tilsendt enn fra utlandet, i rødt eller sort og i kvalitetslær, så send en melding via facebookgruppen min eller legg en kommentar her :-)

Posted in Scandori | 2 Comments