Egendesignet shorts og kjekk mann, eller??

Jeg er kjempeglad mannen har begynt å bestille klær! Men herreklær har jeg ikke sydd før.

Så – før jeg satte i gang tok jeg utgangspunkt i, ja – rett og slett – mannen. Målte, tegnet, målte igjen og laget mønster. Sydde en prøve av bena i ett billig stoff og oppdaget at dette ble alt for stort… Sydde inn og inn igjen til størrelsen var passe. Og til slutt hadde jeg to buksebein som sammen satt som ett skudd. Spratt opp og la på mønsterpapir og tegnet ett mønster.

Deretter satt jeg i gang med lomme mønster. Så litt på lommer på eksisterende lommer og på alle lommene jeg har sett på herrer rundt omkring de siste ukene (fnise… bare på lommene, altså!!) og laget to mønstre på lommer bak og lommer til lår. Disse mønstrene er nå lagret i “lomme-biblioteket” mitt, og kanskje jeg legger de ut til nedlasting med sømbeskrivelse, hvis det er interessant.

Heldigvis er mannen tøffere enn meg – han stilte opp som modell i hagen, jeg ga ham en rake og da gikk fotosession som en lek. Frosken er en intern greie – en nevø som fra han var liten kalte mannen for Freddy Frosk er opphavet til at jeg kommer til å sy frosker på alle klærene jeg lager til mannen.

Er han ikke kjekk? Og ble ikke shortsen bra? Stoffet er blanding av lin og viskose.

Mannen er i hvertfall fornøyd – han har allerede bestilt to shortser til. Da må jeg finne på noe nytt!

Share