Småsøm og begynt på ny shorts til mannen

Da jeg syr voksenklær blir det veldig mange, store rester. Så langt har de gått i puter jeg har sydd til dyrebeskyttelsen (disse brukes om vinteren til hjemløse katter), men nå tenkte jeg at jeg skulle se om jeg ikke kunne finne noen mønstre på småklær. Dermed ble denne forklekjolen til.

Denne er sydd i deilig lin på utsiden, og lommene og innsiden er sydd i ett deilig bomullsstoff jeg kjøpte på ferietur i Kenya for snart 10 år siden.

Stoffet har jeg spart og spart på, men nå er det bare å innse, dette stoffet ønsket å bli brukt, og det skjønner jeg godt…

Kroklissene er fra 80-tallet en gang, om ikke før. Jeg har fått min mors restelager av systasj, og der finner jeg stadig vekk koselige skatter.

Det er mulig å bruke denne på begge sider, jeg har passet på å få treet på midten, men favoritten min er nok siden med linstoffet.

Mønsteret har jeg tegnet selv etter inspirasjon fra mange flinke syersker på nettet. Lillis har blant annet en forklaring på hvordan en tegner opp mønster og Ohelene har en finurlig løsning for å slippe knapper på selene. Kjolen min er en miks av disse to flinke damenes tips og forklaringer, og bør passe små engler i størrelse ca 6 mnd – 1 1/2 år.

Ja – og så er jeg i gang med nytt design til mannen. Lager stikklommer for første gang, og kan jo ikke lage de helt standard, eller hva? Det blir jo kjedelig. Jeg har fått fatt i en god mengde fantastisk kvalitets-sytråd som jeg bruker til stikningene, dette innkjøpet ble organisert av Willy via sykroken, ett syforum.

Ja, her er altså den spede begynnelse!

Share