Regnkåpen er klar for høsten!

Det er en månedlig utfordring/konkurranse for bloggere innen søm. Tema for august er yttertøy, og det ga meg akkurat det sparket bak jeg trengte. Jeg har hatt stoff, for og mønster liggende i snart ett halvt år, men har hatt skikkelig vegring!

Å sy i regntøy-stoff gir nemlig ingen muligheter for å ta opp og gjøre på nytt igjen… Har en sydd – så har en sydd.

Mønsteret er fra Amy Butler og det sto at det var “slim fit”. På grunn av vær og temperarurer her i landet, laget jeg i største størrelse for å få litt klær under til vinteren. Akkurat nå (med sommerklær) ser det ut som om den kanskje ble litt stor, men med ullgenser under, tror jeg den blir helt perfekt.

Å sy på lommene var en utfordring. Kunne jo ikke sette knappenåler i dette stoffet. Etter litt tenking fikk jeg låne maskeringstape fra mannen, og den fungerte helt optimalt. Tapet på lommene, og etterhvert som jeg sydde de på plass fjernet jeg tapen.

Skuldersømmene har fått vannfast tape varmeherdet på plass slik at de er vanntette. Resten av sømmene lot jeg være som de var, dette blir en til-og-fra-jobb jakke, og ikke turtøy.

Fine knapper fant jeg rett og slett ikke! Bestemte meg derfor for å trekke knapper selv, og som sagt, så gjort! Sydde de fast i hver sin knapp på baksiden slik at ikke stoffet skal revne.

Alt i alt ett veldig vellykket prosjekt!

Jeg har forresten fått mange forespørsler om skjortene til mannen. Jeg har laget beskrivelse av hvordan en lager mønster på dette på siden min på toppen, hvor det står Håndbøker/Tutorials.

Share