Strikke litt nå og strikke litt da…

Etter at jeg fikk de to nydelige og veldig gode klutene i sommer strikket av en venninne så har vi blitt helt avhengige av strikkede kjøkkenkluter. Med andre ord – jeg måtte kjøpe bomullsgarn og strikke selv!

De beige er i garn fra Sandnes og de grønne fra Europris. Strikker patentstrikk og har prøvet meg frem, igjen og igjen, på hva som ble det beste maskeantallet. Jeg kom frem til at de grønne må ha 40 masker mens de beige må ha 44 masker.

Og litt farge er bare gøy! Har noe blått garn liggende også. Og ikke minst -nå skal jeg være flink – strikke de klutene vi trenger – og passe på at det ikke blir NOE restegarn. Jeg har restegarnfobi! Klarer ikke kaste det og det blir bare liggende…

 

Og så må jeg bare vise bilde av mine skaugum-begonia. Disse er fra Farmors hage. Farmor døde i fjor, 96 år gammel, og vi var veldig gode venner. Dette er avleggere som mamma har fått og som hun igjen har tatt avleggere av. For meg er dette godt minner om barndom, sol og pannekaker! Det er planter jeg kan synes er litt “tantete”, men jeg synes satt i disse pottene opp mot nymalt grå vegg og med levende lys i, så er det bare koselig.

Beklager billedkvaliteten. For å se stearinlysene måtte jeg kutte blitzen.

De har forresten blomstret i hele sommer, og det ser ikke ut som om de har tenkt å gi seg enda.

Share