Første bukse til mannen – selvlaget mønster!

Nå nærmer det seg slutten på shorts-sesongen. Det betyr en ting – jeg måtte i gang og sy bukser. En av gangen, tenker jeg, for det tar ganske lang tid å sy en slik en. Mønsteret har jeg igjen laget selv, med god hjelp fra mønstrene jeg laget i sommer til shorts. Forlenget og laget litt smalere i bena, dette ble helt supert.

Lommene har denne gangen blitt kantet med sort stoff i stedet for å lage skråbånd i samme stoff som buksen. Pga blitzen blir kontrasten litt større enn i dagslys, men dere ser prinsippet.

Freddy frog er selvsagt med, denne gangen på baklommen.

Samtidig med at jeg sydde sidelommene, tok jeg masse bilder som jeg litt senere skal legge ut som beskrivelse på hvordan en syr slike lommer.

Buksen skal også være mitt bidrag til denne månedens syutfordring. Forrige måned – og måneden før – kom jeg på to suverene andreplasser – så jeg håper jeg kan sanke litt ekstra stemmer denne gangen – ikke minst fordi premien er ekstra flott denne gangen.

 

Og ett lite ps – stoffet er stretch twill og det er første gang jeg syr i dette. Veldig greit å sy i, og ikke minst – kjempedeilig kvalitet på buksen. Tror jeg må få fatt i noe slikt til meg selv også til litt varm vinterbukse!

Share