Helt, helt spesielle knapper

Nå som jeg ENDELIG er ferdig med VMgenseren til mannen, koser jeg meg i bøtter og spann med  å strikke lekre saker til meg selv.

I høst hadde Larvik Husflidslag besøk av den fantastiske designeren Linda Marveng. Og jeg må si dette var akkurat opp min gate! Hun har i fjor (2012) gitt ut den fine boken To rett, en vrang. Designstrikk. Og her kommer et lite men… For i boken er det noen helt nydelige ballerina-modeller med det resultat at jeg ikke synes at dette var plagg som kom til å sitte pent på meg. Jeg er jo som kjent ikke ballerina, men korps-jente 🙂

Og lykken var stor da jeg fikk se disse nydelige plaggene i virkeligheten. For ikke bare kan jeg bruke sånt, jeg vil faktisk påstå at de er smigrende for min figur! Så virkelig plagg som passer alle!

Så – nå har jeg strikket den lekre vesten som heter Merino Omslagsvest. Jeg har strikket i originalgarnet Madeline Tosh sock, som jeg kjøpte i høst da jeg var i London. Og den blir bare rålekker. Og her kommer “men” nummer to, den kan nemlig holdes sammen med en sjalsnål, og det har jeg ikke. Så jeg tenkte å lage knapper slik at jeg kan kneppe den på meg.

Og – siden jeg har knappepresse med alt tilbehør, har jeg gjort et veldig vellykket forsøk på dette.

Først strikket jeg, på pinne 2, et stykke i glattstrikk. Jeg vil bruke vrangen til knappenes utside for det ligner mest på vestens mønster.

Deretter dampet jeg HARDT for jeg måtte få det så flatt som mulig. Og for at det skulle bli stødig og ikke metallknappen skulle skinne gjennom, strøk jeg på tynn stoff-vlieselin.

Så var det å plassere ut mønstermalen og klippe.

 

Og på dette stadiet var det litt skummelt. Men heldigvis raknet ikke noen ting og jeg klarte å trekke knappene!! Det var litt tyngre enn vanlig for det ble så tykt “stoff” men med litt ekstra kraft gikk det helt supert!

Nå skal jeg finne ut hvor de skal sitte, sy de fast og vente på dagslys i morgen etter jobb for å få tatt bilder av den nye vesten.

Og hva jeg skal gjøre resten av TV-kvelden?? Starte på neste Marveng-prosjekt, selvsagt!! Det heter Milanesisk Blondesjal.

Har du ikke boken?? Gå på biblioteket eller kjøp her. Jeg har kjøpt garn til enda et plagg herfra og jeg har nok ikke tenkt å gi meg der.

Share