Milanesisk blondesjal

Som dere allerede har skjønt har jeg forelsket meg helt i strikkeboken “To rett, en vrang” av Linda Marveng. Jeg har strikket Merino omslagsvesten som dere ser to innlegg nedover, og nå er jeg ferdig med Milanesisk Blondesjal. Det er strikket som et stort rektangel og knapper i hver side gjør at en kan ha det på seg på forskjellige måter. Selv foretrekker jeg slik, som en bolero.

Tydeligvis strikker jeg litt løsere enn oppgitt strikkefasthet, så jeg gjentok mønsteret til ønsket lengde, og da ble også breddemn litt større. Det passet meg supert for jeg ville gjerne at sjalet skulle dekke hele ryggen, og det gjør det nå.

Også her har jeg strikket glattstrikk og trukket knapper. Det blir rett og slett veldig pent for knappene tar ikke noe oppmerksomhet fra plagget.

Her ser en også at garnet ikke er ensfarget, det er sjatteringer i det.

 Jeg har brukt Woolmeise Lace garn i en farge som heter “Tollkirsche” 300 gram, og strikket på pinne nummer 3. Garnet er kjøpt på Loop i Islington i London, en eksklusiv og koselig garnbutikk! Jeg har også et prosjekt på Ravelry, og det finner du her.

Hvis det er flere av dere som liker Linda Marvengs design så må dere følge med bladet “familien”. Hun får til stadighet publisert flotte design der, og jeg kommer til å begynne å abonnere nå! Jeg har nemlig påbegynt hals og pulsvanter hun har designet, og de sto i bladet. Nå har jeg sett en lekker vest også, så her er bare å sende bestilling på bladet med en gang.

Med ønske om en GOD HELG!!

Share