Slutten av huesesongen

Det er veldig befriende å skrive hue. For som bergenser er det navnet på det varme hodeplagget vi bruker. Ikke sånn lue-greier… Nei, i Bergen er det hue som gjelder 🙂

Jeg har strikket to i vinter som er gitt vekk og som nå kan blogges. Begge har maskeantall og felling etter humer, og belegg strikket nederst som er sydd opp for å få en fin, rett kant. Den første har hodeskaller etter mønsteret som heter “we call them pirates”. Altså, hodeskallene ble strikket og stripene tatt vekk, og i tillegg fikk det bli en ekstra hodeskalle med.

lue sculls

Mottakeren synes den var kul, og da var jeg fornøyd!

Neste lue hue har litt flere masker og er faktisk litt baggy. Åttebladsrosen har jeg tegnet i excel og er ganske vanlig. Men mottakeren her også ble veldig fornøyd, så da er alt vel!

lue1

Luer Huer har jeg strikket hele livet – av og på. Hele familien min er utstyrt med MINST et eksemplar fra hver av mine epoker – ungdomsskolen med fargerike “kalotter”, ny periode da jeg flyttet til Larvik hvor jeg laget huer med øreklaffer, deretter ribbestrikkete huer og nå er jeg tilbake i litt mere mønstrete varianter. Men nå er det slutt for sesongen 🙂 Jeg vil ha vår (og det er fremdeles 15 cm snø i hagen!)

Share