Silkejakke og alpakkasuss!

Silkejakke1

Vi har hatt en fin tur i dag! Med stopp innom min venninne Line, som har Alpakkahuset og Alpakka Enghaugen, kanskje landets største alpakkagård. Iført nystrikket silkejakke “Morbærsilkejakke” fra Linda Marvengs bok “To rett, en vrang. Designstrikk”

Silkejakke2

Alpakkagården er helt fantastisk og ligger ikke langt fra Fredrikstad. Bor du i nærheten så pass på! 2. juni er det åpen gård med alpakkaklipping og dette er absolutt verdt å få med seg!

Silkejakke3

Men altså – over til denne lekre silkejakken! Det er første gang jeg noensinne har strikket i 100 % ren silke! Og gjett om det var en følelse av luksus (og slunken lommebok 🙂 ). Garnet ble kjøpt i høst på Loop, og heter Jaipur Silk Fino. Jeg har valgt en farge jeg kan bruke til pent – og til dongeri. Nok en gang strikker jeg fra denne boken til Linda Marveng, nok en gang tar jeg rett på meg et nytt, kjempefint plagg som passer helt perfekt!

Hvis du er på Ravelry, finner du jakken her.

Ikke bare det, for en uke siden var jeg på nytt strikkekurs i montering og fargestrikk. Det skal jeg komme tilbake til, men jeg må bare si at alle mine redsler for montering er nå blåst vekk! Så det var etter dette kurset jeg fikk satt i gang å montere jakken.

Silkejakke4

For all del – jeg har egentlig ikke noe å være redd for – jeg har jo Tussi som hjelper meg!

Silkejakke5

 

Silkejakke6

Og slik ser det ut med ermet ferdig sydd i.

Silkejakke7

Helt suverent!

Men som sagt – mer om monteringskurset om litt!

 

Share