Slik forbereder du bunadsskjorten til 17. mai!

Vi nærmer oss med stormskritt! Bare to dager igjen og det er på tide å tenke på stryking av bunads-skjorter.

Har du skjorte av bomull er det ikke så vanskelig, men linskjorter kan være noe verre – som andre linplagg og duker.

Trikset her er da – vask skjorten i maskinen, gjerne på skånevask, ullprogram eller lignende. Da blir skjorten skikkelig våt og gjennombløtet. Ta skjorten ut av vaskemaskinen og stryk den med varmt strykejern med mye damp. Du trenger ikke stryke så mye at skjorten blir tørr, men stryk deg rundt hele og press mansjetter og krage pent. Heng skjorten opp på en kleshenger og la tørke til dagen etter. Da stryker du skjorten igjen og det går lett som bare det! Skjorten blir pen og nystrøket uten for mye jobb!

Skjortene her i huset har fått en omgang i vaskemaskinen i dag, er strøket og henger til tørk.

bunad1

Share