Jelly roll blanket – perfekt nybegynnerteppe!

Jeg har lenge hatt en drøm om å prøve meg på å sy et deilig pledd. For å gjøre det enkelt så hadde jeg lyst å lage teppe med kvadrater, litt store. Men da er det jo likevel en hel haug med hjørner som må treffe hverandre nøyaktig. Så gjett om jeg ble revet med da jeg fikk forklart hva en slik Jelly roll kunne brukes til:

jelly01

En slik Jelly roll (som egentlig betyr rullekake) består av stoffbiter i full bredde (110 cm) og er vanligvis 2 1/2 inch bred som er ca 6,5 cm. Jeg kjøpte to slike, og de hadde ikke mindre enn 43 forskjellige stoffbiter i seg hver.

Så begynte syingen! Jeg la alle bitene flatt foran maskinen, i den rekkefølge de lå i rullen. Jeg brettet først til side første ende (og holdt litt kontroll på den). Deretter klippet jeg fortløpende av jarekantene og sydde sammen i rekkefølge alle stoffene, rette mot rette. Jeg klippet IKKE tråden mellom bitene, men lot de henge sammen helt til neste trinn.

jelly02

Da begge rullene var sydd sammen, hadde jeg en helt løs ende i begynnelsen og en løs ende i slutten. Disse sydde jeg så sammen i siden. Jeg la de altså rette mot rette og begynte å sy fra toppen og ned. Etter hvert som jeg sydde nedover klippet jeg løs trådene fra de første sømmene. Denne første sømmen var ikke mindre enn 48 meter! Da jeg kom til enden, klippet jeg de to remsene fra hverandre. Deretter begynte jeg på nytt. Jeg tok starten og slutten og la mot hverandre, sydde nedover hele – da ble sømmen halvert til 24 meter, ved slutten klippet jeg alle remsene fra hverandre.

jelly03

Brettet igjen starten og slutten mot hverandre, sydde og klippet (nå er det 8 totalt)

jelly04

Og igjen… (16 remser nå)

jelly05

Og siste gang endte jeg opp i 32 sammensydde remser!

jelly06

Jeg sikksakket rundt hele teppe og ga det en runde i vaskemaskinen på 40 grader. Her er bildet rett før det gikk inn i maskinen. Det måler ca 150 x nesten 3 meter.

jelly07

Det er jammen meg nesten 3 meter langt og 2 meter bredt!!
Oppdatering på pleddet kommer!

 

Følg meg på facebook eller instagram @ninahovemyhre
Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.