Det er ikke gresk – det er japansk!

Høsten har angrepet meg. Hardt og brutalt. Heldigvis var jeg på fantastisk strikkekurs på lørdag, og rakk akkurat å servere middag på søndag før jeg gikk ned for telling. Nå bare håper jeg at det var det for i år!

Men ingen smitte via bloginnlegg, her jeg sitter godt inntullet i et lekkert grønt pledd 🙂

Som sagt- lørdag var det strikkekurs med Linda Marveng.  Og tema var japansk strikking. Hvorfor? Fordi det finnes så veldig mange lekre og delikate mønsterbøker, blader og til og med gratismønstre på nett. Men de er fullstendig uforståelig. Nei, vent litt! De var fullstendig uforståelig!
japansk04

Etter en dag med instruksjoner og strikkeprøver så er dette faktisk ikke noe problem lenger! Og faktisk så har de japanske mønstrene noen teknikker i sine mønsterforklaringer som også norske mønstre kunne tatt lærdom av.

japansk01

Å gå på kurs i seg selv er gøy, strikkekurs enda gøyere (en treffer like “gale” damer) og kurs med Linda er en fornøyelse. Her alle deltakere, med Linda Marveng i midten. Jeg har tidligere vært på kurs i Hulllstrikking og Motering og fargestrikk, så dette ble mitt tredje Marveng-kurs og nå bare venter jeg i spenning på neste. Det finnes så mange nybegynnerkurs, men dette er kurs hvor en allerede kan strikke, og lærer de lure teknikkene.

Jeg strikket en prøvelapp i mitt eget garn for å sjekke pinnenummer og strikkefasthet. Linda har nemlig et nytt design som jeg har tenkt å prøvestrikke i gruppen på Ravelry så da dette var et av mønstrene vi kunne prøve på, var ikke valget vanskelig!

japansk02Lindas prøvelapp til høyre, min til venstre. Ganske god match, jeg har ikke dampet min enda, så da blir den nok grei.

En av de andre kursdeltakerne, Inger, stilte i finfin silkejakke fra boken til Linda. Selv hadde jeg på meg en genser jeg teststrikket for Linda i sommer. Jeg synes dette bildet av oss ble så bra, og når designeren selv tar bildet er det kanskje ikke annet å vente 🙂 Jeg strikket også silkejakken i vår, da jeg fikk ta bilder hos venninne Line på Alpakka Enghaugen. Husker du ikke alpakkabildene så er de verdt en titt igjen

japansk03

Helt til sist en liten video jeg laget med niese Ingrid i helgen. Vi dekorerte mange lys på juleverkstedet vårt i fjor, og ble veldig fornøyde med videoen. Har du ikke allerede sett den er du velkommen til å ta en titt, den er ikke lang 🙂

Nå kryper jeg ned under pleddet igjen! Fortsatt god uke til alle sammen!!

 

Share