Lag det selv fredag: Kakaopinner

kakaopåpinne01

For en del år siden jobbet jeg mye i Belgia, faktisk så mye at jeg på den tid kunne lese flamske aviser. Belgia er kjent for mange ting, deriblant sjokolade. Jeg har fremdeles gode venner i både Brussel og Antwerpen, og for en liten stund siden fikk vi rett og slett kakaopinner av dem. Sjokolade med pinne i, tilsett bare varm melk og så er kakaoen laget i koppen!

Jeg har prøvet å lage dette selv, og har nå en oppskrift som både jeg og mannen synes er god!

Oppskrift på kakaopinner
600 g Dronning sjokolade
100 g melis
50 g drikkekakao
2 ts vaniljesukker

Dette gir ca 40 kakaopinner. Du kan helt klart lage halv porsjon hvis du vil.

I tillegg vil jeg anbefale engangs sprøytepose, ispinner og silikonformer – alt dette får du i hobbybutikker som fører Panduro eller Cacas. Jeg hadde silikonformer til konfekt, du kan sikkert også bruke isbitformer, men jeg tror det er viktig at de er myke når du til slutt skal presse ut kakaopinnen med ispinnen i. Du får også tak i små metallformer for konfekt, jeg brukte noen av disse også – og det var veldig enkelt! Cellofan for pen innpakking får du tak i mange steder (Biltema, Jula, Plantasjen, Binders og Staples – takk til alle som har rådet meg her!)

Slik gjør du:
Vei inn melis, kakaopulver og vaniljesukker i en skål. Jeg har brukt vaniljesukker med vaniljestang, men du kan helt fint bruke det vanlige, hvite vaniljesukkeret.

kakaopåpinne02

Bryt sjokoladen i små biter og smelt den i vannbad. Når du smelter i vannbad er det viktig at det ikke kommer vann oppi sjokoladen – da vil den korne seg.

kakaopåpinne03

Vent til all sjokoladen er smeltet, før du sikter inn melis/kakao/vaniljesukkerblandingen. Dette er den letteste måten å få det klumpfritt, så det er verdt å sikte.

kakaopåpinne04

Rør til du har en jevn røre.

Fyll spruteposen – hvis du ikke har et par ekstra hender til å holde posen for deg så sett den oppi et litermål eller noe som kan støtte den for deg. Dette kan bli litt klissete, og jeg fylte halvparten av massen min av gangen.

Sprøyt deretter i formene, hvis du vil ha et mål på hvor mye du har i så er sånn 20-30 gram passe. Vil du veie, så setter du formene dine oppå en vekt før du begynner å fylle de.

kakaopåpinne06

Når formene er fylt, setter du ispinner i og setter i kjøleskap til oppbevaring avkjøling. Dette tar ca en halvtime (eller i mitt tilfelle akkurat oppvasken av alt jeg hadde brukt 🙂 ).

kakaopåpinne05

Press ut kakaopinnene forsiktig. Pakk inn i cellofan sammen med marshmallows.

Ved bruk så trenger du ca 1,5-2 dl varm melk til en kakaopinne. Kakaopinnen dyppes rett i koppen med varm melk.

Jeg anbefaler oppbevaring i kjøleskap, og holdbarheten i lukket boks vil jeg anta er 4-6 uker. (Men de er nok drukket opp før det 🙂 )

Med ønske om en riktig god helg!

Share