Tamburering – en “heklemetode” for brodering

Jeg har vært på et veldig gøy kurs i Larvik Husflidslag, nemlig i tamburering. Dette er en veldig, veldig gammel teknikk fra østen, hvor resultatet ser ut som broderte kjedesting, men det er faktisk laget ved hjelp av veldig tynn heklenål.

Tamburering 01

Første prøve ble litt stram. Maskene synes ikke tydelig og stoffet bulker. Dette er dobbel tråd Moulinegarn og heklenål 0,6 mm

Tamburering 02

Andre prøve ble mye bedre 🙂 En frihånds sommerfugl, tamburert med lintråd på linstoff.

For jeg har jo alltid en plan nå jeg går på kurs! Jeg har nemlig lenge planlagt å konstruere meg selv et A-skjørt, og stoff til dette hadde jeg kjøpt inn for et par år siden. Nå har jeg både konstruert, sydd og foret skjørtet og det er helt supert!

Tamburering 04

Jeg laget noen kruseduller med merkeblyant og satte i gang, en lysebrun stripe med mørkebrun på begge sider.

Tamburering 03

Når du tamburerer holder du tråden på undersiden og fisker opp løkker til oversiden. Dette er den tradisjonelle sømmen på bunadsforkleet til Vestfoldbunaden, selv om det er mange som broderer dette med kjedesting. Tamburerering er en mye raskere teknikk og det blir veldig jevnt og fint etter litt øving.

Tamburering 05

(Det er ikke bulk i siden på skjørtet, jeg bare fikk det ikke til å henge pent på Gudrun da det blåste godt ute)

Jeg kommer jo aldri til å tamburere noe Vestfoldforkle, stolt Fanastril som jeg er, men jeg ser absolutt for meg å bruke dette som en teknikk for å pynte på både strikkede og sydde plagg!

Tamburering 06

Jeg liker dette skjørtet veldig godt! A-fasongen ble veldig bra og krusedullene er akkurat passe usymmetrisk, akkurat som meg 🙂 Jeg jobber fremdeles med trenchcoaten fra forrige innlegg, knappene er trukket så det går fremover.

Jeg har også laget en veldig basis instruksjon på hvordan du kan tamburere selv, det kan du se i filmen under:

 

Share