Å ha det som fisken i vannet

Dette stoffet har jeg spart på en god stund. Det er en nydelig lin-bomullsblanding, og jeg har kjøpt det på Quilteloftet. Det har hele tiden vært tiltenkt et A-skjørt, og det er veldig lett å lage mønster på selv. Jeg har laget en video som du finner her. Det forutsetter at du har konstruert en grunnform først, fremgangsmåte for det finner du her i bloggen under håndbøker, eller på youtube-kanalen min i linken over.

fisken i vannet 06

Jeg har valgt å ha glidelås midt bak og fordi det er så mange fisker, har jeg prøvet å få fiskene til å treffes i skjøten. Jeg klippet derfor med litt ekstra sømmon bak.

fisken i vannet 01

Det blir veldig fint når en bruker noen ekstra minutter på slike detaljer. Jeg har sett på The Great British Sewing Bee, og der er de veldig, veldig opptatt av at mønster skal treffe nøyaktig. Og når de gjør det, så kan jeg også 😉

fisken i vannet 04

I tillegg har jeg laget nytt mønster til foret, slik at det øverst mot linningen er ca 8 cm med samme stoff som utsiden, og så er resten i forstoff. Når jeg gjør det sånn, kan jeg fjerne innsnittene i den innvendige linningen.

fisken i vannet 02

Når disse delene til innsiden er sydd sammen ser det slik ut:

fisken i vannet 03

Med A-skjørt kan det være vanskelig å legge opp kanten nede. Det skrår jo ut hele veien, så det blir bare større og større, så å lage en stor fald er rett og slett ikke så enkelt. En kan selvsagt løse dette på flere måter, sy på belegg eller ta inn noe av vidden i siden, men enkleste løsningen er å lage en veldig liten fald. Det har jeg gjort. Jeg bretter stoffet to ganger inn mot vrangen, så smalt jeg kan, setter knappenåler rundt hele og syr over.

fisken i vannet 05

Jeg pleier å sy fra baksiden her for å være sikker på at jeg treffer kanten hele tiden, samtidig som jeg holder samme avstand fra kanten slik at sømmen blir rett å forsiden.

Skjørtet ble ferdig til turen forrige helg, og her er bilde av meg i butikken til Christel Seyfarth. Kåpen jeg sydde har jeg også på meg, den begynner å bli ferdig, men ikke helt enda. Jeg har satt i ganske store, brune knapper, og har brodert litt her og der på den.

fisken i vannet 07

Nå har jeg skikkelig begynt å glede meg til påske! Jeg skal nemlig på sycafe på Quilteloftet på tirsdag – og jeg skal faktisk kjøpe stoff… Ja – jeg vet – jeg skal jo ikke kjøpe stoff før jeg har brukt opp store deler av det som ligger hjemme, men jeg tenkte som så: Om jeg kjøper stoff – og bruker det opp med en gang – så må det vel være greit?

Og Quitlteloftet hadde fått inn så fint stoff med katter på! Så da tenkte jeg rett og slett å sy meg et A-skjørt til. Da er stoffet oppbrukt innen jeg kommer hjem igjen den dagen, og det blir på en måte som å gå og handle klær….. eller…..?

Share