Kurs i strikkedesign!

I helgen har jeg hatt det helt fantastisk. 14 timers kurs i strikkedesign! 14 timer med ren, skjær lykke. Og deretter opptil flere på sofaen!

designkurs02

Vi var 7 deltakere på dette kurset, og som dere ser er arbeidsbordet vårt helt fult!

Kurset ble undervist av designer og forfatter Linda Marveng. Dette er det fjerde strikkekurset jeg deltar på som hun underviser, og nok en gang er jeg helt målløs over det arbeidet hun legger ned i sine kurs.

I forkant skulle vi strikke litt prøvelapper, jeg hadde da også min, og det som skiller meg fra en vaske-ekte designer er at jeg syntes lappen min var fin, men etter to sekunders titting fra Linda kom flere gode forslag på hvordan den kunne gå fra grei nok – til super! Noen bare har blikket for slikt og jeg lar meg imponere.

designkurs04

Se for eksempel her, forskjellen på vrangborden på prøvelappen (bak) og vrangborden Linda foreslo (foran). Ingen tvil om hva som ble penest!

designkurs01

Kalkulator ble mye brukt og det var utregning etter utregning. Men nå har jeg lært hvordan jeg skal lage isatte ermer (det er de som har en bue på toppen, ikke slike som blir strikket rundt og rundt og felt av, og som blir satt inn som en T på det ferdige plagget). Det har jeg lurt på lenge hvordan en gjør. Ikke at det var enkelt, ikke at jeg kommer til å gjøre det så mange ganger selv heller, men nå vet jeg hvordan det skal gjøres 😉

Er du interessert i strikking og teknikk er dette absolutt kurset for deg! Jeg vet at det antakelig skal holdes i Sandefjord Husflidslag og Stokke husflidslag til høsten, og har du ikke vært på kurset i Fargestrikk og montering, mener jeg det kurset avholdes i Sandefjord og Stokke nå i løpet av våren.

designkurs03

Til slutt må jeg bare vise bilde av Arkadevesten min som jeg strikket tidligere i år. Jeg hadde den på søndag, og Linda ville ta bilde av den. Jeg må si hun også er en utmerket fotograf, hun har virkelig fått frem godsiden min her, altså ! 🙂 Mønsteret sto i Familien nummer 3, 2014.

arkadevest08

Share