Christel Seyfarths butikk i Skagen

I helgen har jeg vært på jente-strikketur til Skagen. Og det store målet for turen vår var butikken til Christel Seyfart i Skagen. Hun har to butikker i Danmark, en på Fanø og en i Skagen.

christelseyfarth01

Christel Seyfarth designer strikkeplagg som er satt sammen av intrikate mønstre i forskjellige farger, og helt spesielt for hennes design er at du selv setter sammen fargeskiftene i det du strikker. Du nøster opp noen meter av hver farge du strikker, knyter sammen med båtmannsknop og når du har et godt nøste, begynner du å strikke. Da skifter fargene i mønsteret i ujevne intervaller og du får en nydelig effekt.

christelseyfarth04

Butikken er ikke veldig stor, men likevel stor nok! Her har de alle modellene til Christel Seyfarth som strikke-sett, ferdig med garn og mønster. De aller fleste modellene henger også utstilt ferdigstrikket, og disse er til salgs. De er håndstrikket og jeg må si jeg ble imponert over kvaliteten på disse. Et ferdig, håndstrikket sjal koster ca 4200-4500 danske kroner, og med tanke på at en mønsterpakke på tilsvarende koster ca 1300 Dkr så er det ikke mye som blir tatt i timebetaling for dette, for disse sjalene er digre!

christelseyfarth02

Faktisk er sjalene så digre at da jeg prøvet et på meg følte jeg at jeg ble altfor stor selv 🙂 Så sjal falt ut av listen over ting jeg må lage 🙂

christelseyfarth03

Men ikke for det – jeg fant både garn til en liten hals og ikke minst til en ganske lekker jakke fra den nye boken hennes, Fanøstrik, faktisk modellen på forsiden, men i helt andre farger!

Så – skal du på en liten tur til Skagen, så anebfaler jeg absolutt en tur innom denne butikken. Det kan være lurt å ha tittet litt på nettsiden først, så du er litt kjent med Christel Seyfarth som designer, hun har en youtubeside som forklarer teknikkene som brukes, og ikke minst en Ravelryside.

Med ønske om en riktig fin søndagskveld!

Share