Sirkelpung – enkelt og greit!

Jeg har lenge villet lage en slik “Sirkelpung”. Aller mest fordi åpningen blir så stor når glidelåsen er åpen. Først prøvde jeg å tegne hele mønsteret på papir, men det ble litt vanskelig med vinklene i bunnen, så i stedet så bare sydde jeg 🙂 Og det fungerte jo bra. Selve mønsteret er da altså en stor sirkel som jeg har brettet i to. Har du en middagstallerken blir det en grei størrelse.

Sauestoffet har jeg hatt liggende en stund og har bare ventet på det riktige prosjektet for å bruke det, og det passet godt her! Jeg har quiltet bakstykke, vatt og forstykket sammen før jeg sydde i glidelåsen. Det har jeg gjort bare ved å bruke vanlig rettsøm og sydde i buer over stoffet på kryss og tvers.

Denne har alt blitt tatt i bruk – “verktøyssettet” til rokken er oppi her. Hva det består av? Saks, hyssing, stearinlys (til å smøre tredeler) og symaskinolje til å smøre spolene med. Igjen har jeg altså kvittet meg med en plastpose og heller fått en fin liten mappe.

Sirkelpung

Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.