Brittas veske – årets sommerprosjekt

Britta01
Hver sommer har jeg et sommerprosjekt. Denne sommeren har det vært “Brittas veske”, et mønster av Bente Malm. Jeg så et bilde av denne for en stund siden, etter at Sandefjord Quiltelag hadde hatt møte hvor de viste frem forskjellige ting de hadde sydd. Ledere der, Solveig, holdt opp to slike vesker og jeg falt pladask. Så da vi var på påskeferie fikk jeg tak i mønsteret, men som så ofte med innkjøpte mønstre, må de ligge litt til “marinering” før jeg faktisk får brukt de.

Britta02

Jeg hadde lyst til å lage en halvtøff veske, så jeg fant frem det jeg hadde av dongeristoffer, og et blått som matchet. I tillegg tenkte jeg at slike fine, ferdige hanker ville gjøre seg godt, og løfte inntrykket litt, nå som det ble en dongeriveske.

Som vanlig – jeg har tilbrakt tirsdagene den siste måneden på Quilteloftet. Der er det sykafè hver tirsdag – og denne vesken har vært sommerporsjektet mitt. Det er også der jeg har kjøpt mønsteret.

Mønsteret var lett å følge selv om det var litt vanskelig å sy den ytterste klaffen, så der ble det litt min egen vri da jeg ikke fikk det til som det sto skrevet. Bortsett fra dette passet alle mål og det er så gøy når en skal sy sammen og alt går som smurt!

Til slutt fikk jeg en fin pynteknapp til å ha på ytterst!

Og – i stedet for å sy vesken sammen øverst i sidene, har jeg satt i trykknapper der. Dermed kan jeg åpne de om jeg plutselig skulle trenge litt større plass.

Nå er altså høstens veske helt klar! Det er en veldig god følelse å bli ferdig med et slikt prosjekt.

Britta03

Share