I studeietiden laget en venninne av meg gnocchi (nåkki eller njåkki i uttale) hele tiden. Jeg laget aldri gnocchi, men at jeg laget pasta 2-3 ganger i uken er jeg sikker på.
“Men det er jo så enkelt, Nina” pleide hun å si, “du tar bare noen poteter, et egg og litt mel”.
Nå, et par (!) år etter avsluttede studier fant jeg ut at tiden var moden for å lage gnocchi. Og etter litt googling så det ut som om å bruke bakte poteter var anbefalt – selv om jeg tror at det ikke er nødvendig. Vel, uansett bakte jeg poteter i Potetbaker’n min. Og for å gjøre det enkelt vred jeg opp hele bakern i vann før start.
Etter skrelling ble dette 300 gram potet. Til det brukte jeg ett egg og ca 50 gram mel, men jeg kunne nok hatt noe mer mel i.
Som sagt – først moses potetene og jeg blandet inn ett egg, jeg brukte bare en gaffel til dette. Deretter blandes mel inn til en passe deig, som kan trilles ut til fingertykke pølser.
Del opp i ca 1,5 cm biter, og om du vil ha striper, så ruller du bitene over en gaffel.
Ha alle oppi kokende vann, og når de flyter er de ferdige.
Bland i pesto – jeg gjorde det enkelt og kjøpte på glass.
Læringen her var at 300 gram poteter var litt mye til to personer, vi hadde kyllingfillet og salat til. 200 gram hadde nok være bedre, men da tror jeg det blir litt mye med ett egg, så neste gang skal jeg prøve meg på 400 gram poteter, og fryse ned halvparten. Gnocchi skal være fin å fryse før den er kokt, men da må den fryses på et brett så det ikke blir en stor bolle 🙂