Starstruck – og strikkeoppdatering

I helgen var vi invitert på flott og hyggelig 60-års feiring i Oslo. Fordi jeg skulle treffe Linda Marveng ville jeg overraske med å stille i ett av hennes lekre design, nemlig Oriel Ballerina. Men selv hvor mye jeg har strikket her i høst (mellom oppussing, malerpensler og rydding) så rakk jeg ikke bli ferdig til fredag.

Jeg har jo prøvet å holde dette litt hemmelig, men nå kan jeg vise frem både alle deler og hvor langt jeg har kommet.

Oriel 03

Begge forstykker er ferdig.

Oriel 02

Bakstykket er helt ferdig.

Oriel 04

Og – jeg er nesten ferdig med arm nummer to. Eller – jeg har vel kommet ca kvart opp på den. Mønsteret på ermene er veldig lett å strikke, men det viste seg for meg at det tok litt lengre tid å strikke enn for- og bak-stykkene.

Selv om det var leit å ikke bli ferdig til fredag, får jeg mange hyggelige anledninger fremover til å bruke en pen topp, så den skal visstnok bli brukt!

I selskapet vi var ble jeg hyggelig overrasket – og faktisk litt “starstruck”. Ved siden av meg satt Denise Samson, som mange kjenner både som oversetter av håndarbeidsbøker og designer. Hun har oversatt minst 25 bøker, så har du en oversatt bok hjemme kan det vært verdt å ta en titt på hvem  oversetteren er. I tillegg finner du hennes hekle og strikkedesign i Familien regelmessig.

Så kom hyggelig Nina Granlund Sæther og hilste på! Hun var på besøk i Larvik Husflidslag i januar 2013 (du verden som tiden går), da med nyutgitt bok “Putefest”. Hun har nylig gitt ut ny bok om brodering og vi håper jo at hun vil komme til Larvik igjen til våren 🙂

Og selvsagt, Linda Marveng selv!

Så her var altså tre av de store grunnene til at mitt garnlager vokser og vokser. Jeg klarer ikke strikke i samme tempo som de designer. Har ikke designere ferie, tenker bare jeg??!! Det hadde nemlig hjulpet litt på plassen her hjemme i garnhyllene 🙂

Starstruck

Fra venstre: Linda Marveng, Denise Samson, Nina Granlund Sæther og … meg 🙂

Og, da vi først var i Oslo, rakk jeg jo å kjøpe enda litt garn….. så nå har jeg alt garnet til ny jakke (også den fra Linda Marveng), Icelandic Jacket, som sto i MbyM her i forrige utgave. Det er fremdeles i salg så her går det an å sikre seg en lekker oppskrift.

icelandic 01

Share