Kurs på Holmen Gård: Spinning på håndtein og rokk

Denne helgen har vært helt super! Det er igjen kursaktiviteter på Holmen Gård i Gjerstad i Aust-Agder, og jeg ble engasjert for å holde spinnekurset mitt “Lær å spinne på håntein og rokk”. Det er et spinneteknisk nybegynnerkurs hvor deltakerne lærer å beherske sin egen rokk, og teknikken for å spinne på håndtein. Kurset har “garn-garanti” som jeg kaller det – i løpet av kurset lager alle sitt aller første garn!

spinn02

Denne flotte gjengen var deltakere i helgen – tusen takk for en fantastisk helg alle sammen! De imponerte meg alle med å raskt skjønne teknikken.

Kurset er først og fremst praktisk, men for å ikke stivne i rygg og skuldre bryter jeg opp med både fiberlære og fiberpreparering underveis.

spinn01

Slike helger gir energi – ikke minst når kursdeltakerne blir så fornøyde! Jeg vet at de alle nå er flinke nok til å klare dette på egenhånd, og jeg håper at de kanskje klarer å starte lokale spinnegrupper der de bor. Det er veldig hyggelig og sosialt å treffe andre og spinne sammen. I Larvik Husflidslag er vi en gruppe som treffes annenhver torsdag og spinner – er du interessert i å være med, ta gjerne kontakt!

Denne uken går raskt men litt sofastrikking blir det alltid tid til. Jeg har for tiden tre store prosjekter som er neeeesten ferdig – bare litt montering og kanter igjen på de alle. Har satt meg som mål nå å ikke begynne på noe nytt før alle disse tre er ferdige.

Ønsker alle en fin uke!

Share