Topp med “vannfall”

vannfall01

Jeg fant dette stoffet i hyllen min. Jeg har et liiite stofflager, og når jeg finner mønstre som jeg vil sy, kan jeg for det meste bare plukke noe jeg har. Målet er riktignok å nesten ikke ha stoff på lager i det hele tatt. Jeg blir stresset av alt det som lagrer seg både her og der, og det lagrer seg ikke selv, det er jo jeg som legger det der…

Dette stoffet var såpass mønstrete at jeg ville roe det litt ned med å lage sorte ermer.

Men en ting er sikkert – NÅ ER DET NOK!! Jeg skal aldri – ja ALDRI  kjøpe flere syblader!!! Jeg fikser ikke å tegne av disse mønstrene! Det er 2000 mønsterdeler i nesten samme farge på et tynt ark, og det er HELT umulig å få tegnet av skikkelig! Jeg anbefaler ingen å gjøre dette – og er du nybegynner – velg heller et skikkelig mønster hvor delene er tegnet opp hver for seg.  (Ok – det føles i hvertfall som 2000…)

vannfall02

Bladet er den tyske utgaven av “Simplicity” og hadde mange fine modeller, men jeg tror det holder med denne ene genseren.

vannfall03

Forstykket og bakstykket er sydd sammen på en litt lur måte slik at alle sømmer ble skjult til slutt.

vannfall04

Ermene og kanten nederst på genseren er lagt opp med trippel coversøm, denne gangen med “retten” på utsiden.

Genseren sitter fint på, men stoffet er nok egentlig litt i tykkeste laget for slik draperingseffekt. Men ikke sånn at det blir et problem, bare sånn at jeg vet neste gang jeg skal lage noe slikt skal jeg velge et tynnere stoff.

Håper dere alle har en fin og koselig romjul!

Share