Slik lager du fôr med belegg i et skjørt

Jeg har brukt juleferien til å konstruere litt forskjellige mønstre. Ett av dem er et A-skjørt – jo det har jeg konstruert før, og til og med laget en fremgangsmåte for.  Blant annet dette katteskjørtet har jeg sydd etter dette mønsteret:

katteskjørt02

Men i forbindelse med innflytting på nytt syrom så er det en del av mønstrene mine jeg ikke finner. Jeg har lagt de på et lurt sted for jeg bruker de hele tiden, men akkurat DET lure stedet har jeg ikke funnet igjen nå. Så – da var det ingen vei utenom enn å konstruere på nytt.

I disse skjørtene liker jeg å ha fôr inni med belegg øverst. Belegget er en sånn ca 10 cm bredt, og jeg har fjernet innsnittene, og det skal jeg vise hvordan jeg gjør.

På A-skjørtet jeg syr er det bare innsnitt bak. Jeg tegner av øverste 10 cm med innsnittet, som vist på bildet (klikk på bildet for å få det større). Mønsteret ligger under og arket oppå er en kopi av det.

Belegg 01
Jeg klipper opp langs ene “benet” i innsnittet. Papiret krøllet seg så jeg måtte legge linjalen på for å klare å ta bilde.

Belegg 02
Deretter teiper jeg sammen delene ved å legge delen jeg klippet langs innsnittet inntil det andre innsnittet.  Da blir den nye mønsterdelen seende slik ut:

Belegg 03

Av og til blir det veldig harde kanter i slike mønsterdeler, da jevner jeg de ut sånn noenlunde med en blyant. I tillegg skriver jeg alltid på det jeg trenger av informasjon. Her, for eksempel, at det er til belegget, jeg skal også klippe dette i strykeinnlegg at midt bak er mot brett og at sømmonn er inkludert. I selve skjørtet har jeg tenkt å sette inn glidelås midt bak, da må jeg legge til sømmonn også midt bak.

Her er for og belegg (riktignok til for-stykket)

Askjørt 02

I tillegg har jeg delt skjørtet ca ved hoften, og vil ha rutemønsteret vannrett over og på skrå under. Det betydde at det ble veldig mange mønsterdeler til dette skjørtet, men når jeg først har kommet så langt, er det bare det gøyeste igjen – å sy!

Askjørt 01

Og bare til info – jeg har sydd en prøve av grunnformen min i et gammelt dynetrekk. Det er lurt å gjøre slik at dette passer når en er ferdig etter såpass mye arbeid!

Share