Ny omslagskjole – med litt læring underveis

Jeg har sydd noen omslagsplagg opp gjennom årene. Og jeg har blitt like skuffet hver eneste gang.

Denne gang var intet unntak. Selv om den er sydd i jersey, altså et stoff med god strekk, så ble omslaget – som vanlig – IKKE bra.

omslag01

Ser dere, den bukler seg skikkelig, og det gjør den på begge sider.

Men – så var jeg på kurs i helgen i mønsterkonstruksjon. Dette skal jeg blogge skikkelig om litt senere når jeg er ferdig med å sy opp grunnformen min. Men – der gikk det opp ganske så mange lys for meg! Jeg er skjev i skuldrene! Faktisk en forskjell på hele 3 cm fra høyre til venstre skulder. Det vil jo gjøre at slike plagg skjærer seg voldsomt.

Så – løsningen var å løfte midje-sømmen. På venstre side ble den løfete nesten 3 cm, på høyre side løftet jeg den ca 1 cm.

omslag02

Her ser dere den opprinnelige sømmen i livet, og knappenålene markerer hvor jeg må flytte livet til.

Etter å ha sprettet opp overlock-sømmen (som i seg selv er en voksen oppgave), fikk jeg flyttet denne sømmen på begge omslagene og endelig! Der var passformen, gitt!

omslag03

Så nå er jeg skikkelig fornøyd med min nye omslagskjole!

Litt “harde” fakta:

Mønster: Christine Jonson Wrap Dress 526
Stoff: Jersey fra Stoff og Stil
Endringer: Løftet livlinjen foran venstre side ca 3 cm, høyre ca 1 cm
Kommentarer: Knytebåndene er uendelig lange! Halve lengden hadde vært rikelig! Laget kjolen opprinnelig i lang lengde, men det ble ikke helt topp. Laget om til knes-lengde.
Sømmer: Overlock til alle innvendige sømmer, rettsøm i ene sien, opplegg foran og nede med coverlock. Her hadde en helt vanlig, enkel symaskin gjort jobben så ikke behov for mange maskiner.
Egen dom: Da mønsteret først var oppdatert var dette et veldig greit mønster! Jeg ser absolutt for meg å sy denne i litt forskjellige varianter – for eksempel uten de flagrende ermene, og så kort at det blir mer en genser.

Jeg går inn i en travel, men gøy uke, så håper dere alle får en fin uke dere også!!

Share