Patronbelte genser og ny, egenkonstruert bukse

Først av alt – tusen takk for alle bursdags-gratulasjoner!! Det er virkelig kjekt å ha bursdag! Jeg har blitt feiret på jobb og fortsetter med å kose meg på strikkekafe i kveld!

Dette er egentlig en liten blogpost – men her ligger det mengder med arbeid bak!

Jeg har nemlig strikket ferdig den utrolig lekre Patronebeltegenseren fra boken To rett, en vrang, Designstrikk av fantastiske Linda Marveng. Jeg har strikket mer fra denne boken enn hva jeg har laget mat fra min mest brukte kokebok! Og denne lekre saken er strikket i noe så spennende som dobbelt vevgarn. Litt hardt å strikke med, men strukturen er helt nydelig og fantastisk eksklusiv. Faktisk slik at jeg har blitt komplimentert for flott genser – men ingen har spurt om jeg har strikket den selv! Og deretter blitt veldig imponert!

Halsen er løs og kjempestilig til genseren, det hadde ikke vært det samme uten! For de som er på Ravelry har jeg en prosjektside der med teknisk informasjon om strikkepinner, garn og sånn 🙂

Patronebelte 001

Så – til buksen. Den er et kapittel for seg selv!
Dette er nemlig den første buksen jeg har konstruert helt fra grunnen av. Jeg har brukt konstruksjosnssystemet i boken “Metric pattern cutting for women’s wear” av Winifred Aldrich. Jeg vil vel sånn i ettertid si at jeg skal nok prøve noen andre systemer for konstruksjoner også, for det krevde en god del justeringer for å få perfekt passform.

bukse 001

I utgangspunktet så mønsteret mitt slikt ut – for og bakstykke på samme tegning. Jeg konstruerte dette i romjulen, og jeg brukte ikke mindre enn fire dager på å få laget mønster og sydd sammen mesteparten av buksen.

bukser 002

Jeg sydde buksen først opp i et gammelt dynetrekk og merket jo at den var alt for stor og alt for høy i livet. Justeringer ble gjort og tegnet inn i mønsteret:

bukse 003

I utgangspunktet klippet jeg for mye av bak på buksen så den ble ALT for lav. Dette ble løst ved å sette inn en kile øverst, slik som ofte er på dongeribukse. Litt vanskelig å se, kanskje, men her er bilde:

bukse 004

Jeg konstruerte også linning, og den ble bra.

Så alt i alt nå har jeg en perfekt, sort bukse, og det trengte jeg virkelig. Brass-NM er snart forestående, og jeg trengte en sort, lang nok bukse.

I helgen var jeg på mønsterkonstruksonskurs, og neste blogginnlegg skal absolutt bli om dette fantastiske (men litt vanskelige) kurset.

Og til slutt et lite bilde av hvordan det ser ut når jeg blogger 🙂 Tussi skal være med på det som skjer 🙂

Stor klem til dere alle!!

blog01

Share