Ny veske/nett/bag – her er mine mål!

nett01

Jeg har kjøpt to pakker med firkanter av japanske quiltestoffer på Quilteloftet på Brokelandsheia. Jeg tenkte at det sikkert var for lite med en pakke, men til denne vesken eller nettet har jeg brukt under en pakke, og jeg har enda en pakke igjen.

Motivasjonen var egentlig bare å sy sammen bitene for å se hva det kunne bli for noe, men da jeg hadde fått noen sammen synes jeg det så ut til å kunne bli bra størrelse på en veske jeg vil bruke til korpsøving. Den skal romme to muter, notestativ og noter, samt en liten veske med ventilolje, pennal og litt ymse.

Jeg har ny symaskin. Jepp. Der sa jeg det – og dette skal jeg komme tilbake til senere. Kort fortalt har jeg fått god hjelp og jeg har prøvesydd. Jeg har kjøpt en Brother InnovIs NV1800Q og jeg er forelsket. Kjøpt i butikk (Quilteloftet) for jeg både får opplæring (kanskje blir der kurs om vi er flere som kjøper) og jeg har et sted å kontakte om jeg lurer på noe. Jeg er ikke sponset annet enn av mannen så dette er ikke i konflikt med noe som helst av annonnsering etc, bare sånn for å få sagt det.

Hvorfor sier jeg det nå… For jeg har sydd tre lag med bordvatt inn i denne vesken, så den er tykk, god og isolert og står av seg selv på gulvet. Nevnte jeg tykk? Og maskinen syr rett gjennom.

Jeg var litt bekymret for bunnen på vesken for ofte blir nettene mine satt på bakken – men det finnes noe morsomt i stoffbutikker! Nemlig dette sorte stoffet som er en blanding av vevet stoff og noe laminerte greier. Ikke voksduk, som vil kunne perforeres i sømmen etter en stund, men dette sorte, tykke plast-stoffet.

nett04

Jeg ville at det skulle gå litt opp på sidene og så skulle jeg ha en bred bunn.

Og så var det glidelås. Jeg ville ha glidelås og den skulle være innfelt, ikke bare sitte i toppen av vesken. Jeg har hatt en ide på det lenge, og nå fikk jeg testet den ut!

nett02

Og nærbilde:

nett03

Om du vil sy lik så kommer alle målene her til yttervesken. For og glidelås-delene ble klippet litt på måfå, men jeg gjør det gjerne på nytt. Jeg lurer på om dere er interessert i en video for denne teknikken?

Så da ble det slik :

Ytterveske mål av rutete del: 52 cm x 34 cm (2 stk)
4 lag bordvatt (to til hver side) 52 cm x 34 cm (2 stk)
Her hadde jo jeg tre men to vil holde mer enn nok!

Sort bunn: 52 cm x 24 cm
Jeg sydde hjørner som i episoden “Firkantet bunn” (se under) og målet jeg hadde tvers over var 16 cm. Så bunnen min er altså 16 cm bred.

Hankene er laget som i episoden om skråbånd og kantebånd, jeg klippet de ca 12 cm brede og i tillegg la jeg inn (etter å ha strøket de) 6 cm brede remser av bordvatt for litt tykkere hanker. Jeg ville også ha hanker jeg kunne holde i hånden, ikke over skulderen, så lengden på hankene er 112 cm, og de er sydd fast med en avstand på 17 cm.

Som sagt! Gi et hint om dere vil ha dette som prosjekt i video, dette kan overføres til alle størrelser 🙂

 

Share