Ninas syrom: Nålebrev

I denne episoden av Ninas syrom vil jeg vise deg hvordan du kan sy et pent og enkelt nålebrev. Stabiliseringen jeg bruker heter Peltex 72 og jeg kjøper det på den lokale Quiltebutikken min. Noen selger dette også under navnet Fast2Fuse.

2016-02-24 14.52.21

Som jeg nevner i episoden kan du bruke mye forskjellig vatt i denne. Om du bruker noe som ikke har lim, så klipper du vatten like stor som inner og ytterstoffet. Klipp hjørnene skrå, og da ville jeg, etter å ha vrengt og strøket, tatt og sydd en stikning rundt hele nålebrevet til slutt.

Mine klippemål er:
Ytterstoff og innerstoff: 
12 x 22 cm
Peltex 72: 10 x 20 cm
Filt: 9 x 16 cm

Oppdatert tips: Jeg har blitt tipset om at slik teflonmatte (jeg sier silikonmatte i filmen men det er en teflonmatte) også selges på Clas Ohlsson. Jeg har riktignok ikke prøvet den matten, men har fått tips om at den funker bra.

2016-02-24 14.55.02

Lær å sy!  Gratis nettkurs!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Share