Ny genser – Vouge 8793

603614_1289346034425176_6872101407353718173_n

Jeg har sydd meg en genser. Jeg har brukt mønsteret som heter Vouge 8793 og det synes jeg så veldig fint ut. Jeg synes faktisk det så SÅ fint ut at jeg har kjøpt det to ganger og glemt at jeg hadde det. Første gangen jeg kjøpte det var i 2012 da vi var på ferie i Sverige. Da fikk jeg invilget en time på den fantastiske butikken Gårda Textil i Gøteborg, og mønsteret havnet i handlekurven. Men, så fant jeg det på nett nå i høst og tenkte – det var JAMMEN meg et fint mønster, så jeg kjøpte det en gang til. Så nå har jeg to.

Jeg brukte faktisk en hel dag på denne genseren og litt til. Det var fordi jeg har virkelig gjort meg flid med å tilpasse mønsteret. Jeg målte meg selv, målte mønsteret, fant ut hvor mye ledighetsvidde som var inkludert og etter mye tegning, spissing av blyanten og visking, hadde jeg et mønster som var klart.

Kanskje eneste minus med mønsteret er at det inkluderer sømmon. Da blir det litt vanskligere å korrigere størrelsen synes jeg, så jeg tegnet opp først hele mønsteret uten sømmonn, og så begynte jeg å tilpasse.

Jeg traff nesten på første sammensying. Jeg hadde lagt til for mye over hoftene, så jeg måtte ta inn genseren litt. Og det var ganske greit å gjøre. Så jeg tok inn og rettet opp mønsteret.

Trykket foran og bak har jeg laget selv. Jeg har en maskin (Silhouette Cameo) som kan skjære i vinyl, og så stryker jeg på selv. Jeg lager på PCen de trykkene jeg vil ha, og det er også mange steder det går an å kjøpe slike ferdige filer. Det finnes flere slike type maskiner og kanskje kommer jeg tilbake med mer info senere, men om dere lurer så er det bare å google det og det kommer masse treff.

Jeg skal forklare alle teknikkene brukt for å lage denne i noen episoder av Ninas syrom, de første teknikkene begynner om ikke så lenge.

Hele genseren er sydd sammen med BARE rettsøm og sikksakk. Så du trenger IKKE noe fancy symaskin for å gjøre dette. Om du trenger en liten oppfrisking på rettsøm og sikksakk, så har jeg to episoder fra Ninas syrom om dette, som du kan se her:

Følg meg på facebook eller instagram @ninahovemyhre
Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.