Ny jakke ferdig – Icelandic jacket

icelandic 5

Jeg har strikket en ny jakke, den spennende og elegante Icelandic Jacket designet (nok igjen) av Linda Marveng. Mønsteret er tilgjengelig som nedlasting (er ikke det supert – ingen venting!) på både engelsk og norsk.

Vi har tatt en tur til en strand i Larvik som heter Mølen for å ta disse bildene. Så lenge jeg har strikket denne har jeg tenkt at dette måtte være et supert sted å ta bildene. Først og fremst er dette en vernet strand, og den store haugen med stein bak meg på første bildet, er faktisk en gravhaug fra vikingetiden! Hele stranden er fredet, og jeg anbefaler et besøk om du er i Larvik. Lyden der er helt fantastisk – et høyt sus av bølger som slår inn mot alle rullesteine.  Du kan lese mer om mølen på norsk her og engelsk her.

icelandic 1

Men, i tillegg til at dette er et historisk sted, så hadde jeg en tanke om at jakkens farger ville komme bra frem mot disse vakre, grå rullesteinene, og i etterkant synes jeg det ble bra. Vinden er jo ekstrem der – hele tiden – og pensko hadde jeg med – men tok rett og slett ikke sjansen.

Icelandic 3

De tre nydelige knappene er håndlaget av kunstner Siri Berrefjord på spesialbestilling til denne jakken, og det synes jeg gjør det hele litt ekstra stas! Knappene fikk jeg laget for en god stund siden, i etterkant har jeg også hatt gleden av å møte Siri da hun holdt foredrag i Larvik, og jeg har også kjøpt to fantastiske brosjer hun har laget. Følg med på facebooksiden hennes her eller på Eplabutikken hennes. En veldig kul dame – og får du mulighet til å se en utstilling med hennes arbeider eller til og med høre foredrag med henne – FÅ DET MED DEG!

Icelandic 4

Jakken er ikke egentlig kneppet med knappene – jeg har sydd fast trykknapper under knappene. Det er en fantastisk fin løsning, for ofte kan knappehull helt ødelegge et inntrykk av en slik jakke. Og jeg synes de leggene nederst på ermene er kjempestilige.

icelandic2

På ryggen er det innfeldt ett panel med noen flotte fletter. Veldig gøy!

Jeg har strikket jakken i originalgarnet i oppskriften – og er i bunn og grunn veldig fornøyd! Jakken ble akkurat slik jeg håpet på. Kanskje litt for pen til jobb? Nei – tror jeg må ha den på i morgen for å skryte litt 🙂

For de som er på Ravelry har jeg et prosjekt på jakken her.

Share