Oppskrift: Slik lager du yoghurt

Jeg har fått mange spørsmål til nøyaktig hvordan jeg lager yoghurt – og jeg fant ut – da er det like greit å lage en kort video. Og den er virkelig kort, for å lage yoghurt er raskt gjort! Eller – det du skal gjøre er kjapt gjort, så kommer en 8 timers venting og deretter nedkjøling.

13179014_1357926830900429_3521232156357464370_n

Jeg fyller gjerne yoghurt på slike porsjonsglass, og tar frukt og bær på når jeg skal spise de. Men – jeg bruker yoghurt til andre ting også – baking, tzatziki og til å lage yoghurt-is, eller frozen yoghurt som det heter på ny-norsk 🙂

For å lage en liter yoghurt trenger du 1 liter H-melk og 2 ss yoghurt. Første gangen må du bruke en kjøpe-yoghurt (naturell) men deretter sparer du på 2 ss av den du lager, og bruker videre i neste.

For å holde varmen uten strøm og annet bruker jeg yoghurtdrivhuset jeg har laget mønster til.

(Edit – pga populær post må jeg slå av kommentarfeltet her for det kommer også så mye spam. Har du spørsmål kan du ta kontakt på Facebooksiden min her. )

Men nok skriverier – her er fremgangsmåten:

Share