Drapert topp sydd i jersey og ny bukse

20160716_095204

For halvannet år siden kjøpte jeg boken Drape Drape 2, ene og alene for det var en kjempefin, drapert genser der som de hadde som utfordring i det engelske tv-programmet “Great British Sewing Bee”. Jeg har ikke laget denne genseren, for jeg har ikke orket å begynne å forstørre mønsteret. Jeg har lest på amerikanske blogger at de som er vanlig str M må sy i XL, og selv det er lite, og det betyr at for å få dette mønsteret større kreves en stor jobb med mengder med konsentrasjon. Jeg er ikke helt der for tiden – det er sommer!

Men, så ble jeg gjort oppmerksom på at det var en ganske lik topp i et blad som heter Fashion Style som selges på noen Narvesen, og at mønsteret kom fra noe som heter “Knip mode”.

Etter litt søking og leting fant jeg mønsteret her. (Mønsteret kan kjøpes enkeltvis fra denne linken)

20160821_182945_016 (2)

Jeg snurret rundt og den nye buksen ser skikkelig krøllete ut – det er den egentlig ikke. Og jeg ser også at det er vanskelig å se forskjell på denne og den jeg sydde ferdig forrige uke, men denne er sydd i en form for stretch-dongeri.

Det er sånn skriv ut hundreogørti sider (printeren her gikk varm og nesten tom for papir), lim sammen, klipp opp og lim sammen igjen. Instruksjonene står på nederlandsk, og flamsken min har blitt skikkelig rusten, men jeg klarer fremdeles å lese. Nå var det ikke så vanskelig å forstå hvor sømmene skulle være.

Størrelsene passet bra i forhold til måletabellen.  Tabellen fulgte ikke med mønsteret så denne måtte jeg finne etterpå.

Etter at jeg hadde tapet sammen alle arkene, festet jeg det på et slikt stort ark.

20160716_082351

Ja, og bare så det da er sagt, nå har jeg sydd 2 av 6 bukser! Jeg har fortsatt en plan om å sy ferdig en i uken, så her er det bare å stå på!

Share