Slik har jeg kopiert en tunika

20160808_191858 (2)

For mange år siden kjøpte jeg en tunika som er så lang at den innimellom, på varme dager, kan brukes som kort sommerkjole. Den er skikelig deilig, og jeg har selvsagt studert den. Fasongen er veldig enkel, ikke et eneste innsnitt noe sted.

20160808_191910_022 (2)

Jeg har derfor tenkt at denne må jeg selvsagt prøve å kopiere. Det har jeg ikke gjort før, så jeg har kviet litt for å gjøre det. Men, på søndag tok jeg rett og slett sats, og satte i gang. For å presse meg selv til å komme helt i mål, hadde jeg en billedtråd på Facebooksiden min, hvor jeg oppdaterte med bilde hvert 20 minutt – uansett hva jeg gjorde. Så, under ser dere fortløpende prosessen jeg gikk gjennom. Dere kan klikke på alle bildene for å få de større.

Det som ikke var på min “originale” var knytebånd og maljer i halsen. Jeg var sikker på at det ville bli stilig, og det synes jeg også at det ble.

20160808_191920_026 (2)

Stoffet kjøpte jeg i fjor sommer hos Meretes Atelier i Grimstad, en perle av en butikk med stoff og interiør. Jeg har brukt nøyaktig 1,5 meter på denne tunikaen, og da var det ikke noe igjen. Og det er på en måte skikkelig deilig! Ingen rester = mer ryddig på syrommet!

Share