En krakk som ble ny – og tøff!

Denne krakken er laget av mannens bestefar, og har absolutt hatt sine år i bruk. Jeg synes den var så fin i formen, og høyden er helt perfekt, så jeg har forbarmet meg over den.

Jeg har gitt den to strøk med grunning, Jotun Kvist og sperregrunning, og deretter to strøk med farge Klassisk hvit, Lady Supreme Finish, i glansgrad 40.

Krakk 1

Opprinnelig hadde jeg tenkt å bruke det beige stoffet til krakken, men stoffet kjøpte jeg for over ett år siden og nå i ettertid har vi byttet ut alle møblene i stuen + at jeg har begynt å male stuen grå. Derfor diskuterte jeg litt med mannen (han er flinkere med farger enn meg) og vi ble enige i at den koksgrå blir best. Men – der har jeg ikke nok stoff til å trekke krakken som jeg hadde tenkt. Og det jeg hadde tenkt var bare å legge stoffet rundt og stifte fast på baksiden.

Krakk 2

Desto bedre, for da satt kreativiteten i gang. Jeg laget jo trekk til mannens moped (Tempo Corvette) her for to år siden, og samme teknikk kan jeg bruke her! Jeg har nemlig akkurat nok stoff til toppen, og så vil jeg klare å få nok stoff til å lage en sånn sidekant.

Jeg tenkte at her vil jeg ha en litt sånn rett kant – så jeg vil laget bisebånd for å markere forskjell på topp og side. Og da kom jeg jo også på at jeg har igjen en bit av den sorte skaien som jeg brukte på setetrekket til mopeden. Det må bli bra for å “roe ned” mønsteret litt, slik at det ikke blir krasj med topp, side OG bidebånd, da bruker jeg den sorte skaien til å bryte mønsteret i kanten.

Bisebånd i skai lager jeg rett og slett ved å klippe en lang remse på 3 cm, og legger anorakksnor inni. Jeg syr dette først fast til stoffet som skal være på toppen, og i denne operasjonen er hensikten bare å få sydd delene fast, så her prøver jeg ikke å sy nærmest mulig anorakksnoren.

Følg meg på facebook eller instagram @ninahovemyhre
Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.