Kosekopp til 50 kroner (Budsjettvennlig julegavetips 2)

20161017_175403-2

Hvem hadde vel ikke blitt glad for å få en slik kopp – kanskje i stedet for den “tradisjonelle” julestjernen vi gir vekk i hele desember? Selv reagerer jeg på julestjerner og blir tett som en “potte”, men med en slik kopp med litt forskjellig i så hadde jeg hatt kos lenge!

Fremgangsmåte:

Klippemål: To stoffbiter som du klipper ut etter mønsteret som jeg har laget, og du laster ned her.  (Husk å legge til sømmonn)
Nål: Vanlig – 80
Sytråd: Vanlig (jeg bruker polyester Guterman)
Stoff: Jeg har brukt bomull, men her kan du bruke hva som helst.
Annet:
4 maljer (4 mm)
25 cm bånd
Kopp
Te, kakao og cappuccino etter smak.

Gjør nøyaktig som i filmen under, men sjekk at trekket går gjennom hanken. Om trekket er for bredt så er det bare å klippe og sy det smalere.

Jeg valgte å sette inn fire maljer bare fordi det ble litt morsomt, du må gjerne bruke borrelås, eller knapp og knapphull. Trykknapp fungerer også, og selvsagt også andre maljer (inkludert de fra Biltema, men minste der er 8 mm så da ville jeg vurdert å forlenge trekket med 1 cm i hver ende)
20161017_174540-2

Til dette har jeg brukt Prymtangen min og om jeg skal anbefale deg en tang å kjøpe så må det være denne, den er god å holde og setter pent og jevnt inn både maljer og trykknapper.

20161017_175511-2

Regnestykke:
Quiltestoff (bomullstoff) koster ca 60 kroner for 30 cm (det er vanlig ferdigklipte stykker)
Jeg har brukt:
Stoff: 30 x  15 cm =        ca 9 kr
Maljer: 4 stk à 1,5 kr =       6 kr (selges i pakker på 50 til ca 70 kroner)
Bånd: 25 cm :                       3 kroner (ca 12 kroner pr meter)
Stoff, nål :                             5 kroner (det er ikke så mye på dette prosjektet men legger dette fast til alle prosjektene)

Totalt på syprosjektet: 23 kroner

Jeg har kjøpt kopp på Dags Marked, den billigste jeg fant: 15 kroner
Og så kan du jo velge hvor mye du vil fylle den med, Kakao og cappuccino koster 3 kroner hver, mens te er noe billigere, så med det på bildet regner jeg da totalt 10 kroner.

Totalt for hele gaven: ca 50 kroner

20161017_175502-2

Under finner du filmen som viser fremgangsmåten på koppetrekket.

I tillegg legger jeg med informasjon om Prym-tangen, og hvordan du syr igjen en vrengeåpning for hånd, om du har lyst til å gjøre det før du syr stikningen på koppetrekket.

Jeg har også laget en oppskrift på hva jeg kaller kakaopinner, alstå pinner som du bare rører ut i varm melk og så har du kakao. Oppskriften finner du her, og en liten ladning med slike på lur er kjempefint for å gi vekk også med denne koppen. På bildet under har jeg pakket de inn med en marshmallow.

kakaopåpinne01

Om du heller vil strikke et trekk så har jeg laget mønster for Amica Patterns på dette trekket som heter Vinterkos:

Share