Telyspose til 50 kr (Budsjettvennlig julegavetips 5)

Stoffposer til telys har lenge vært veldig populære og de er veldig dekorative. Gi vekk en slik pose med telys i det blir garantert godt mottatt! Jeg hadde i hvert fall blitt glad 🙂

20161023_162339-2

Fremgangsmåte:

Klippemål: Klipp ytterstoff, innerstoff og bordvatt 45 x 30 cm.
Nål: Vanlig – 80
Stinglengde: 2,5
Sytråd: Vanlig (jeg bruker polyester Guterman)
Stoff: Jeg har brukt linstoff til yttersiden og et bomullstoff til innsiden.
Annet: Her kan du jo sy på pynt om du vil – knapper, blomster, applikasjoner – fantasien er det eneste som begrenser deg her!
Sømmonn: For å få denne posen kvadratisk er det viktig at du bruker 0,7 cm sømmonn. Det betyr at du passer på at nålen din står i midtposisjon, og så lar du syfoten gå kant i kant med stoffet.

Legg vatten nederst, stoffet som skal på innsiden legger du oppå her med retten opp. Til slutt legger du stoffet til utsiden på toppen, og med retten ned. Jeg har brukt et linstoff her så for min del spilte det ingen rolle hvilken side som var opp eller ned akkurat her, men har du et motivstoff så er det viktig.

20161022_163955-2

(Litt vanskelig å se vatten her, men den ligger nederst).

Sy nå sammen alle tre lagene langs den lengste kanten.

Styk sømmonnet fra hverandre (det heter å kløyvpresse). Dette gjør du for å lettere få en fin kant til slutt når vi skal vrenge posen. Brett posen som vist på bildet under:

20161022_164258-2

Sy nå langs alle tre kanter – pass på at sømmene i siden treffer hverandre. La det stå åpent et vrengehull i bunnen på ca 8 cm som vist mellom knappenålene.

Sy hjørner i posen som måler 10,5 cm. Om du lurer på hvordan du gjør dette så ser du videoen nederst.

Vreng posen gjennom vrengehullet.

Sy deretter igjen vrengehullet, det kan du gjøre på maskin eller for hånd. Om du lurer på hvordan du syr igjen vrengeåpning for hånd så har jeg også lagt med filmen som viser dette. (Bare 5 minuter)

Til slutt bretter du innsiden inn i utsiden og stryker kanten fin og flat. Sy gjerne en stikning rundt kanten, og brett den til slutt ned. Fyll posen med telys!

20161023_162348

Regnestykke:
Igjen har jeg brukt et quiltestoff til innsiden til ca 60 kroner for 30 cm.
Quilte/bomullstoff: ca 25
Linstoff (ca 100 kr pr meter, 130 cm bredt): 11 kroner
Telys (jeg har fylt 35 i min pose): 6 kroner (fra IKEA)
Nål, tråd, bordvatt: 8 kroner

Totalt på syprosjektet: 50 kroner

Share