Strikket herregenser til mannen

En gang i ny og ne… sånn ca hvert andre eller tredje år, så strikker jeg jakke til mannen. Jeg strikket ferdig en for et år siden, så sånn sett hadde jeg et år til før jeg egentlig “måtte” strikke, men så ymtet han frempå at han skulle hatt noe litt varmere.

I høst publiserte Denise Samson oppskriften på genseren jeg valgte, i Familien. Dessverre har ikke denne fine genseren noen prosjektside på Ravelry, så derfor tror jeg oppskriften bare er tilgjengelig for de som kjøpte Familien da den ble publisert.

Garnet er en kvalitet fra Du store alpakka som heter Tweed, og jeg er spent på å se hvordan dette holder seg i bruk. Det er veldig lett spunnet, og entråds, så jeg mistenker at det kan nuppe seg litt etter bruk. Jeg brukte 2 nøster mer enn i oppskriften, og fikk heldigvis tak i disse på en butikk på lille nyttårsaften, slik at jeg fikk strikket ferdig!

Garnet koster også 63 kr pr nøste, så dette er den dyreste genseren jeg har strikket til mannen.

Vi har avtale om at mannen må stille som fotomodell når han får nye ting jeg har laget, og det har han også gjort denne gangen. Jeg synes genseren er helt topp! Og han synes genseren er kjempevarm, men det var jo også det som var bestillingen.

Med dette ønsker jeg dere alle et godt, nytt og kreativt år!

Share