Selbuvotter – strikke tommel

Til jul fikk jeg boiken “Selbuvotter” av Anne Bårdsgård. Altså – jeg fikk den ikke av henne – hun har skrevet den, jeg fikk den av mannen. Boken er et herlig leksikon og samling av border og mønstre, med bare få innslag av “hele” vottemønstre. Men det er det jeg liker! Masse informasjon slik at jeg kan sette sammen egne votter selv.

Men – nå ville jeg ha et prosjekt etter mønster, og valget falt på disse vottene. Jeg har kjøpt Sisu i to farger og strikker på pinne 2,5mm.

Denne gangen har jeg strikket inn en kontrasttråd der hvor jeg skal strikke tommel.

Deretter har jeg tatt to strikkepinner (2 mm, altså mindre enn de jeg egentlig strikker med) og tredd inn i det ene maskeleddet i alle maskene jeg skal strikke. altså – en strikkepinne i maskene under det brune garnet, og en strikkepinne i maskene over det brune garnet.  Så trakk jeg ut kontrast-tråden og da var det bare å gå i gang å strikke tommel. Jeg fordelte maskene på 3 pinner i stedet for 4, da det ble litt lettere å jobbe med.

Normalt sett har jeg alltid felt av og lagt opp nye masker når jeg lager tommel, men jeg må faktisk innrømme at dette var både enkelt og veldig pent! Ikke minst så ble det heller ikke noen kant på innsiden av tommelen, der hvor de avfelte maskene normalt må sys fast i nye, opplagte masker.

Her ser dere innsiden av en ferdig vott (jeg er bare ferdig med en). Men jeg synes den tommelen ble veldig fin. Og – det er bare innsiden av tommelen dere ser også for den har et annet mønster på andre siden. Jeg skal vise bilder når jeg er ferdig med vott nummer to.

Bildet under kan dere klikke på for å få det større. (Størrelsen jeg har strikket er til herre)

Share