Miljøvennlig emballasje – lag din egen!

Hva kan vi lære av en strandet hval i Bergen?

 

Som dere vet synes jeg at det er viktig å ta små grep for en grønnere hverdag. Jeg mener ikke at alle skal flytte på landet og dyrke egne grønnsaker, men at kanskje det er en eller to ting som det går an å endre i hverdagen som på lang sikt bidrar litt til at alle får det bedre.

Jeg ble oppriktig lei meg av å se bildene fra Sotra, rett utenfor Bergen på mageinnholdet i den strandete hvalen.

Det er klart – vi skal ikke kaste plast i naturen, og en måte å hindre det er å bruke mindre plast. Så – her kommer mine aller beste tips!

Handlenett er en av de tingene jeg bruker mye. Når de ikke er med på butikken, henger de på knagger på kjøkkenet og er oppsamling for panteflasker. Dermed blir det aldri mye flasker hjemme (slik det var før, da vi bare satt plastposer i boden…)

Handlenettene over har jeg sydd fra mønsteret “Handlenett i tre utgaver” fra Amica Patterns. Jeg tror jeg har sydd en million av de blomstrete… eller i hvertfall nermere 40 og både gitt vekk i gaver og solgt. De er foret og holder vekten veldig bra!

Dette handlenettet i voksduk har jeg kalt “Internett”, det er også fra Amica Patterns. Dette var et av de aller første mønstrene jeg laget til meg selv og dette har også vært en stor suksess på messer. Jeg har fremdeles en del av disse hjemme med strikketøy og annet i. Og jeg har også sydd mange av disse i stoff, uten voksduk.

Dette er to handlenett som du finner gratis på serien min Ninas syrom. Her har jeg også laget beskrivelser for en mengde forskjellige lommer som du kan utstyre nettet ditt med, og alt dette finner du gratis blant annet her.

Så skal vi ikke glemme grønnsaksposene mine. Om du er lei av å gå på butikken og komme hjem med alle disse tynne, gjennomsiktige posene som du ikke kan bruke til noenting etterpå, så kan du sy deg noen grønnsaksposer! Gratis mønster finner du her. 

Og sist, men ikke minst – om du trenger noe å pakke inn matpakken i – gulroten – osten i kjøleskapet etc – så har jeg også en liten film som viser hvordan du lager bivokspapir, eller vokset stoff som du kan bruke til nettopp dette. 

Da håper jeg du ble litt inspirert til å lage deg noen handlenett eller annet og gå på butikken med stil neste gang!

Bare bildet av den strandete hvalen i Bergen med 30 plastposer i magen er argument godt nok for å gjøre dette 🙂

Følg meg på facebook eller instagram @ninahovemyhre
Share
This entry was posted in Amica Patterns, Lær å sy, Ninas syrom. Bookmark the permalink.