Scandori – mitt system for å huske…

Dette er jo ikke mitt system. Men jeg bruker det. Opp gjennom årene har jeg hatt en haug med skoledagbøker (husker dere de?), 7. sanser i forskjellige varianter og ymse elektroniske opplegg, men jeg har kommet frem til  jeg må skrive. Ikke møter og avtaler, men andre ting som skal huskes.

For snart 2 år siden kom jeg over et system som heter “bullet journal”. Det bruker jeg. Og det er derfor jeg trenger notatbøker. I tillegg kom Silje, en god venninne, på besøk og lurte på om jeg hadde hørt om Midor. Hæ! Sa jeg. Men du verden dette var et fantastisk tips!! Dette er et et japansk system som oppbevarer disse bøkene.

Dette er skinnomslag med strikk i ryggen, slik at nye notatbøker settes inn med strikken midt i notatboken. Og her kan det utvides med ganske så mange notatbøker. I motsetning til Filofax, for eksempel, hvor alle sidene har hull og settes i “ringperm” så er altså dette et system hvor en setter inn hele notatbøker/kalender/adresselister/kart – ja det er nesten ikke grenser for hva som går inn her.

På jobb  skriver jeg mye når jeg er på møter. Og vanligvis har jeg hatt en møtebok, hvor alt føres kronologisk. Men for to år siden begynte jeg å ha en notatbok for hvert prosjekt. Det har gjort det mye enklere å finne tilbake til hva som ble gjort sist når noe må finnes frem. Og alle notatbøkene oppbevares da i læromslaget. Jeg kan ikke vise dere bilde av dette, men dere kan få se bilde inn fra siden for å se tykkelsen på jobb-boken (den røde) og den private (den sorte).

I den private har jeg ikke hemmeligheter for dere! Der er det enkelt. Jeg skal vise dere hvordan den ser ut inni. En bok til kalender, en bok for å notere planer for blogg og sånn, og en bok jeg noterer i når jeg holder på med håndarbeid. Fyllepenner bruker jeg hele tiden for jeg har en tendens til å holde så hardt på kulepenner. Klikk på hvert bilde for å se det større.

Disse skinnetuiene, eller Scandori, som jeg kaller mine, lager jeg i 3 størrelser som passer til notatbøker i følgende størrelser:
11 x 21 cm
9 x 14 cm
9 x 12,5 cm

Om dette er noe du kunne tenkt deg har jeg fremdeles litt skinn igjen. Jeg har sendt slike mange steder for noen år siden, inkludert utlandet og det er jo litt gøy.
Den største tar jeg 245 (inkl porto) og de to mindre størrelsene 195 (inkl porto). Da sender du meg en mail på nina @ fiberandart.no (fjerne mellomrommet 🙂 ) eller om du er på facebook så sender du meg en melding. Alle får forresten med en håndlaget notatbok i sitt læromslag og strikk til å sette inn ekstra bøker.

Fargene jeg har er vist under, fra toppen og nedover: Sort, brun, rød, grønn og blå.

Følg meg på facebook eller instagram @ninahovemyhre
Share
This entry was posted in Scandori. Bookmark the permalink.