Sunna – nytt vottemønster :-)

Jeg har vottedilla! Jeg har holdt på i hele vinter med planlegging og testing av vottemønstre, og nå fremover vil det komme nye mønstre helt frem til påske!

Jeg må si – votter er for meg det ideelle strikketøyet akkurat nå! Det er små prosjekter som er lett for armer og skuldre, votter er lett å ta med seg i vesken og ikke minst – de er perfekte gaver. Og for all del – slitasjen er ikke i nærheten av sokker, så om du liker sokkestrikking, da er vottestrikking noe for deg!

Dette er vottene Sunna!

Sunna betyr sol på gammel høytysk, og solmotivet i disse vottene er hentet fra gamle vikingesymboler.
Mønsteret kommer i damestørrelse og strikkes med garn med ca 175 m pr 50 gram på pinne nummer 2,5, men pinnestørrelse kan variere for å oppnå riktig strikkefasthet. Det er lett å variere størrelsen på vottene ved å velge tykkere eller tynnere garn.

Disse vottene har jeg strikket i garnet jeg farger selv, Vandre, som kommer i 100 grams hesper, rikelig til 2 par. Men, Sisu eller de fleste typer av babyull har samme tykkelse og kan fint brukes!

Mønsteret er publisert både på Amica Patterns, og på Ravelry.

Følg meg på facebook eller instagram @ninahovemyhre
Share
This entry was posted in Amica Patterns, Strikking. Bookmark the permalink.