Sommertips i Bergen: Selbuvott-utstilling!

Er du i Bergen i sommer og har noen timer til overs? Eller – nei! La oss bare si det slik at er du i Bergen i sommer, så MÅ du reise til Hordamuseet. Der er nå alle vottene fra boken Selbuvotter av Anne Bårdsgård utstilt.

Du trenger ikke mange timer for å se denne, med mindre du vil. Alle vottene er hengt opp systematisk i et stort rom.

Jeg har strikket et par votter fra denne boken, som jeg viste frem i januar. Jeg var glad da jeg var og så utstillingen, strikkingen min er absolutt på høyde med de som var utstilt 🙂

Utstillingen fikk jeg sett ved et Bergensbesøk i mai, og du har muligheten til å se den i Bergen helt frem til 28. januar 2018. Du finner informasjon om utstillingen og Hordamuseet her.  

Selbuvotter ER vakre. Her er noen et av de parene jeg fant, strikket med tynnest garn og pinner. Da blir de ekstra fine, synes jeg.

Du får også kjøpt boken der, de hadde noen sett med mønster og garn. Garnet var ganske dyrt der, jeg har ikke prøvet det for som de fleste andre har jeg et bra garnlager hjemme – eller hva?

Det gledet meg å se at prisen på ferdige votter og vanter var satt fornuftig. Jeg har strikket votter i hele vinter på pinne 2,5, og jeg tror ikke mange vet hvor mye jobb det er med dette.

Grunnen til at jeg ikke lager så mye for salg lenger er nettopp at alle tror at hjemmelaget = billig. Om noen hadde klippet plenen min i like mange timer som jeg bruker på et vottepar, så hadde ikke vi trengt å klippe plen i år 🙂

Når du kommer opp trappen til utstillingen – og cafèen (de har nystekte vaffler!) – så møtes du av historiens største selbuvott. Den var imponerende! Større enn soveposen min 🙂 Jeg lurer på om den er håndstrikket eller maskinstrikket, jeg fant ikke noe informasjon om denne.

Jeg så utstillingen i mai da vi var i Bergen, og det hadde jeg planlagt i et halvt år. Jeg er veldig glad jeg fikk den med meg!

Følg meg på facebook eller instagram @ninahovemyhre
Share
This entry was posted in Strikking. Bookmark the permalink.