Det hele kongerike – det vakreste babyteppe (gratis mønster)

Olav er 1 dag på dette bildet 🙂

For noen år siden strikket jeg teppet som heter “Det hele kongeriket” og ga vekk i barselgave. Det er et nydelig teppe og jeg har alltid tenkt at dette burde jeg ha strikket igjen. Det har jeg gjort nå, og jeg er like fornøyd som sist.

Jeg har strikket på pinne 3, med dobbel tråd av mitt eget garn “Sildre” (ufarget), som er merinoull. Jeg har for tiden ikke noe lagt ut for salg av dette, skulle du ha veldig lyst på så må du sende meg en melding på facebook.

Mønsteret er et gratismønster, riktignok på dansk, men du finner det her.
En liten dansk-norsk ordliste kan jeg legge ved her slik at du klarer å strikke det etter oppskriften som står skrevet:
Slå op – legg opp
Slå om – kast
Luk af – fell av

Da teppet var ferdig vasket jeg det, og mens det fremdeles var vått spente jeg det opp på en lekematte.

Det vil si – lekematten var ikke stor nok, her måtte også en (nokså ubrukt 🙂 ) treningsmatte tas i bruk.

Jeg har satt en knappenål i hver spiss, slik at spissene holder formen når teppet er tørt.

Det er et teppe som tar litt tid å strikke, men du verden, jeg synes det er nydelig. Og ikke minst – det er likt på begge sider! Det liker jeg – da blir det ingen bakside!

Jeg har sydd teppet sammen i hjørnene som det står i mønsteret, men jeg har sydd mye tettere sting.

Share
This entry was posted in Strikking. Bookmark the permalink.