Tips når du skjærer stoff – ha håndtak til linjalen!

Det å ha god teknikk når du skjærer eller kutter stoff kan spare deg for mye, både feilkutt i stoffet og skader i fingrene.

Kutteknivene, eller rulleknivene, har så skarpe blader at du nesten ikke kjenner at du har skåret deg.

Tips nummer en er uansett å ALLTID skyve tilbake knivbladsbeskyttelsen etter hvert kutt – selv om du er alene hjemme. Plutselig griper du etter kniven, og da er det krise om du tar på bladet og det ikke er beskyttet!

Men, en annen ting som hjelper godt, det er “håndtak” til linjalen.

Slike håndtak får du kjøpt i mer eller mindre alle quiltebutikker. Jeg er ikke så godt kjent i alle butikker, men butikken jeg alltid handler hos heter Quilteloftet og ligger på Brokelandsheia. Det er et stykke unna her vi bor, men ikke så langt unna hytten. Når jeg trenger noe der så kan jeg bare ringe, og så sender Bente 🙂 Så sjekk nettsiden til Quilteloftet og hør om hun kan hjelpe også deg.

Jeg har også et alternativ til deg. Du kan faktisk bruke en vakuumløfter, altså en slik ting som brukes for å løfte for eksempel glassplater med. De kommer i forskjellige størrelser, og koster rundt 100-lappen på Biltema.

Selv har jeg en sånn runding, men jeg må si jeg synes det fungerer best med den som jeg har kjøpt i quiltebutikk.

Trenger du en oppfriskning på litt kutteteknikk – eller er dette helt nytt for deg? Ta gjerne en titt på filmen under, der forklarer jeg det grunnleggende.

Følg meg på facebook eller instagram @ninahovemyhre
Share
This entry was posted in Gode tips, Lær å sy, Søm. Bookmark the permalink.