Babysett sydd i størrelse 50 – med link til mønster

Jeg har sydd et sett til en liiiiiten baby. Faktisk til  det jeg trodde skulle være vår baby! Men han kom jo ut i størrelse 57 cm lang – så størrelse 50 i klær – uansett hvor fine de er – var jo bare å glemme!

Mange har lurt litt på hvorfor det har vært litt stille her på bloggen fra påsketider og frem til nå, sannheten er at formen min ikke har vært helt på topp. Men nå er både jubel og glede sluppet løs – og Olav, jeg og mannen har kommet hjem fra sykehuset, alle tre i fin form! Olav har allerede blitt en måned og er en stor og sterk gutt 🙂

Det blir derfor innimellom litt småklær – og annet smått – som jeg vil vise frem til dere.

Først ut et sett jeg har sydd med bukse, body og lue (eller hue – for oss fra Bergen).

Selve størrelseslappene har jeg vist dere før 🙂 Men det var kanskje ikke så mange som reagerte den gangen. De kan i hvert fall sees her.

Jeg har noen fine grunnbøker for barneklær (og disse bøkene skal jeg vise frem litt senere), men der begynner mønstrene på ca størrelse 62, og jeg ville jo så gjerne sy til helt nyfødt. Etter litt søking på nett kom jeg over en flink, svensk dame som lager supre barnemønstre. Hun heter Hanna Rönmark og har mønstermerket “Hallonsmulan”. Hun selger absolutt alle mønstrene sine via Etsy-siden Hallonsmulandesign, og noen butikker (også i Norge) selger utvalgte mønstre ferdig i mønsterark. På nettsiden hennes finner du hvilke butikker dette gjelder, og også litt fremgangsmåter, stoff-forbruk, glidelåslengder etc.

Jeg er imponert over hvor profesjonelle nedlastingsmønstrene er. Der kan du nemlig huke av hvilke størrelser du ønsker å skrive ut – så du kan altså skrive ut en og en størrelse. Det betyr i realiteten at det er bare å klippe ut og lime sammen – du trenger ikke tegne av en og en størrelse (med mindre du vil).

Mønstrene koster litt, da – sånn ca fra 150 til 250, men jeg vet hvor stor jobb det er å lage et mønster så å få det ferdig servert slik, da synes jeg det er verdt det. Og – inkludert i prisen er at du kan selge produkter som du lager av disse mønstrene.

Plaggene jeg har laget her er fra tre forskjellige mønstre:

Body med fuskomlott
Baggypants (kommer både i baggy og slim i samme mønster)
Fyra mössmönster

Jeg var litt kjapp da jeg skulle sette på størrelseslappene her, og første jeg satt på ble på den feile siden. Det sjarmerende med sånne små klær er jo at det var jo ikke noe problem å bare klippe en til! Det går jo nesten ikke stoff i det hele tatt!

Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.