Enda en strikket ullbukse – og favorittkaninen – gratismønster

Denne buksen er strikket etter en gratisoppskrift fra Drops (Garnstudio) som heter First impression pants.

På denne ullbuksen var jeg litt redd for å få for lite garn, så jeg har (mot normalt) strikket begge bena samtidig. Normalt sett strikker jeg sokker, votter og ermer en om gangen, men denne gangen altså:

Da bruker jeg tråden både fra innsiden og utsiden av nøstet, og da blir det strikket like mange omganger på hvert ben hele tiden. Jeg synes fremdeles det er litt knotete, men veldig praktisk i forhold til garnmengde.

Denne teknikken, ikke med garnnøstet, men med lang rundpinne, kalles gjerne “magic loop”. Jeg har i alle år strikket luer slik, for da har jeg gjerne ikke hatt kort nok pinne, og da hjelper det med en skikkelig lang en, som du kan dra ut delere av kabelen på den ene, eller to sider.

Det finnes mange videoer på youtube om dette, og så har også Garnstudio en fin forklaring på dette som du kan se her. 

Denne buksen var det ingen problemer med i størrelsen – egentlig – rent bortsett fra at fordi vi bare har brukt buksen jeg strikket til Fanajakken, så kom denne for sent opp av skuffen. Plutselig var den for liten, gitt 🙂 🙂

Og så må jeg vise frem verdens søteste, lille kanin! Denne fikk vi av en venninne før vi reiste på sykehuset. Er den ikke helskjønn??!!

Share
This entry was posted in Strikking. Bookmark the permalink.