Ny Fanajakke til Olav

Den forrige Fanajakken jeg strikket til Olav ble raskt for liten, men du verden så praktisk. Vi bruker den til yttertøy når vi er på tur. Da skal det sies at han ligger godt i vognen i hjemmesydd skinnpose (som jeg skal vise dere hvordan jeg har sydd litt senere), og når han er i bilsetet så blir det varmt nok, eventuelt får han et strikket teppe på utsiden. Jeg er litt restriktiv mot å ha for mye klær inni bilsetet, da kan vi heller legge noe utenpå etter at selene er spent fast.

Tro det eller ei, denne jakken er strikket i størrelse 9 måneder. Og SÅ stor er virkelig ikke gutten, altså. Så jeg lurer jo litt på størrelsene, særlig de små, i dette heftet fra Sandnes garn. For den som var 3 måneder passet bare i 6 uker. Nå er Olav akkurat 9 uker på dette bildet.

Her ser dere også stjernemønsteret på innsiden av jakken, det er fordi jeg hele tiden holder mønsterfargene på samme sted på fingeren når jeg strikker. Jeg holder den mørkeste til venstre og den lyse til høyre.

Båndene jeg har sydd over klippekantene er skikkelig gamle, kanskje 40 år. VI hadde visstnok noen i familien som jobbet på en fabrikk hvor slike ble laget, så i alt jeg har overtatt fra min mor har jeg funnet mange forskjellige skatter.

Jeg synes det var ekstra gøy med knappene – de har samme stjernemønster som jakken.

Halskanten har jeg strikket ganske løs. Den skulle egentlig vært strikket på en pinnestørrelse mindre, men jeg vil på ingen måte ha noen stram halskant, så jeg beholdt samme pinnetykkelse. Og det var bra merket jeg, da vi tok på jakken. Det er jo ingenting som er verre enn å ha noe stramt i halsen.

Jakken er strikket i Lanett Babyull i fargene blå (6033) og hvit (1001) på pinne nummer 2,5.

 

Share