Linda Marveng – strikkedesigner

For 5 år siden gjorde jeg et veldig hyggelig bekjentskap med strikkedesigner Linda Marveng. Jeg var da studieleder i Larvik Husflidslag og ansvarlig for alle kurs og en del foredrag, og Linda hadde akkurat gitt ut sin føste strikkebok, To rett, en vrang. Etter dette har jeg fulgt med Linda på facebook og Ravelry, og hun har utgitt utallige fantastiske strikkedesign både i Norge og utlandet. Hun er ikke lenger en norsk strikkedesigner bosatt i London, hun er nå en internasjonal strikkedesigner bosatt i Norge.

Hun har også et samarbeid med Hillesvåg Ullvarefabrikk, hvor en kan få kjøpt mønster og garn som pakke. Jeg har strikket to av disse designene kjøpt i slike garnpakker, og faktisk – hele lunchbordet hev seg med på å strikke ponchoen Andor. Det gjorde også de fleste i klubben min, så da vi var på Londontur i høst benyttet vi anledningen til å få tatt et ponchobilde foran Marble Arch. (Ja – det er en kul på magen under ponchoen 🙂 )

Idunn – en annen garnpakke fra Hillesvåg

I tillegg til flotte design, behersker Linda det fantastiske med passform! Og det kan jeg ikke bli mer fornøyd med. Så, alt jeg har strikket av hennes design, kan jeg følge oppskriften og ta på meg plagget etterpå. Så – de siste årene har jeg faktisk bare (med unntak av en Fanakofte) bare strikket hennes design.

Her er bildene av min Andor alene, og flere bilder her.

En annen favoritt er Morbærsilkejakken. Den har jeg brukt mye, den er så lekker! De kule bildene fikk jeg ta hos venninne Lines flotte alpakkaer:

Silkejakke2

Jeg fikk sjansen til å være med på å teststrikke et mønster på Ravelrygruppen til Linda, nemlig Summer Leaves Sweater og bildene her ble tatt på historiske Kaupang i Larvik. En nydelig genser som har vært mye brukt!

Summer Leaves10

Oversized Patronbelte genser er også et mønster fra Lindas bok, flere bilder her. 

Og så må vi ikke glemme Arkadevesten heller:

Nei, hvor skal jeg slutte? Hele 22 av hennes design har jeg strikket, og jeg vet at det kommer til å bli flere! Om du er på Ravelry kan du se alle prosjektene mine her.

Share