Spring forest – nytt vottemønster

Jeg har igjen ferdigstilt et vottemønster jeg har jobbet med – nemlig Spring Forest. Ved å bruke tre forskjellige grønnfarger på bakgrunnen, og hvitt som mønsterfarge, minner dette meg om fargene i skogen om våren.

Vottene strikkes med babyull på pinne 2,5 for å få en strikkefasthet på 32 masker og 26 omganger = 10 x 10 cm.

Mønsteret kan kjøpes på norsk på Amica Patterns, og på både norsk og engelsk på Ravelry. 

Mønsteret kommer i damestørrelse, men ved å variere pinnestørrelse eller type garn er det lett å lage vottene større eller mindre.

Jeg synes det er så gøy å strikke pene votter! Jeg ser mange strikker veldig pene sokker – men slitasjen er jo så stor på sokker! Derfor er votter helt perfekt når en først skal strikke litt og bruke tid på det. Votter blir langt fra så slitt som sokker 🙂

Share